Zegarki z Chin - wątek ogólny

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Zegarki - wątek ogólny

Postprzez tranc » 28 wrz 2014, o 10:39

feelthelight napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeśli twierdzisz, ze niewłaściwie działa to chyba nie wiesz za bardzo co te wskazówki miałyby robić. Dolna tarcza robi za sekundnik i działa jak najbardziej właściwie, a wskazówka sekundowa dużej tarczy jest elementem chronografu i tachymetru, które startuje/stopuje naciskając górną koronkę. Uruchamia to automatycznie naliczanie także w tarczy górnej i lewej. Dolna koronka zeruje wskazania chronografu (trzy wskazówki wędrują na 0).
tranc
AKTYWNY

Pochwały: 20
Telefon:: Xiaomi Redmi Note
ROM: MIUI

Postprzez smoku » 29 wrz 2014, o 21:27

Szukam jakiegoś portugalczyka, ale ciężko mi ocenić czy cena jak na ali nie jest wygórowana, przeszukałem całkiem sporo i znalazłem takie oferty:
http://www.aliexpress.com/item/Holuns-m ... k=RbyIbqee
http://www.aliexpress.com/item/fashion- ... k=63uuqUje
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... k=2qQZ3Une
http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... k=uEB3iIfa

Opłaca się zainteresować którąś ofertą? Polecicie coś w podobnym stylu co aktualnie mógłbym zakupić?
smoku

Telefon:: nokia

Postprzez mentorkmk » 29 wrz 2014, o 21:34

za ta kase mozesz miec praktycznie wszystko, moze wiec lepiej miec ladna omege zamiast parnisa??

btw, nijak nie moge znalezc, ale prc w wersji zenskiej na pasku ktokolwiek widzial ktokolwiek wie??
mentorkmk
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: brygada RR

Postprzez smoku » 29 wrz 2014, o 21:38

Może zapodać jakiś przykład? Widziałem jedną ofertę, ale chyba za 15$... i szybko zniknęła.
smoku

Telefon:: nokia

Postprzez bontek » 29 wrz 2014, o 22:30

bontek
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: Bratek

Postprzez bontek » 29 wrz 2014, o 22:32

O i ogolnie tutaj masz troche do wyboru

http://www.aliexpress.com/store/group/P ... 98053.html
bontek
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: Bratek

Postprzez Jabuszko » 30 wrz 2014, o 10:35

A polecicie coś z bransoletką do 20$? Może być sam analog bez jakiś udziwnień.
Jabuszko

Telefon:: RR
ROM: MiuiPolska

Postprzez tranc » 30 wrz 2014, o 10:50

Czy ktoś ma zamiar zamawiać zegarek od Kronen and Sohne z aliexpress ?

Bo dostałem od niego jeden produkt, ale zamówiłem go pochopnie i mi się nie podoba i chciałbym go zwrócić, ale Chińczyk pisze, że woli mi po prostu wysłać nowy zegarek, dowolny model, bez zwrotu kasy. Więc w porozumieniu z innym użytkownikiem można by to było zgrabniej, szybciej załatwić.
tranc
AKTYWNY

Postprzez tranc » 30 wrz 2014, o 11:15

smoku napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Te Parnisy odrzuć, ponieważ mają szybkę z hardlexu (tworzywa sztucznego). Może niektórym to pasuje, ale jak dla mnie w grę wchodzi tylko szkło, dlatego jeżeli któryś z tych Ci odpowiada to Holuns wygląda w mojej opinii bardzo dobrze. Marki nie znam więc się nie wypowiem, ale wygląd mi się podoba.
tranc
AKTYWNY

Postprzez Paweel » 30 wrz 2014, o 11:57

tranc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Te Parnisy odrzuć, ponieważ mają szybkę z hardlexu (tworzywa sztucznego). Może niektórym to pasuje, ale jak dla mnie w grę wchodzi tylko szkło, dlatego jeżeli któryś z tych Ci odpowiada to Holuns wygląda w mojej opinii bardzo dobrze. Marki nie znam więc się nie wypowiem, ale wygląd mi się podoba.

niekoniecznie.
co prawda w ogólnym opisie widnieje nazwa hardlex ale już w aukcji jest szkło mineralne.
Parnis rzadko wkłada do swoich zegarków hardlex, w większości stosuje szkło mineralne. ale u dobrego sprzedającego można wynegocjować za drobną dopłatą wymianę mineralnego na szafirowe. i to w większości parnisów.
jeżeli tylko komuś nie przeszkadza nazwa parnis na tarczy zegarka ani nie musi mieć koniecznie super marki zegarka to zakup jak najbardziej ok.
poszukajcie po internecie opinii o parnisach.
niejeden swismade się chowa i niejeden znawca był pod wrażeniem wykonania. (to z zewnątrz)
a wewnątrz znajdziemy kopię radzieckiego mechanizmu sprzed jakichś 30 lat. kopię, ale za sprawą sea gull -a (który to produkuje) zrobioną znacznie lepiej niż pierwowzór i co najważniejsze bardziej dokładną. Chińczycy zajumali, przejeli lub kupili (nie wiem) technologię produkcji tych mechanizmów i dopracowali naprawdę w dobry sposób. Sama marka Sea gull produkuje zegarki znacznie droższe niż parnis i ich mechanizmy są naprawdę cenione. (oczywiście swissmade rządzi) :).
Podsumowując, do parnisa za tą kasę nie ma się co przyczepić. Podobnej klasy zegarki ze wschodu lub japonii kosztują więcej.
O podróbkach i replikach nie wspominam bo to zupełnie inny temat.
Paweel

Pochwały: 8
Telefon:: BYŁ ZP980+ JEST LGG2

Postprzez The Second Boy » 30 wrz 2014, o 13:37

Może ktoś podrzucić link do zegarka z opaską z flagą francji? czy coś w tym stylu nie pamiętam dokładnie
The Second Boy
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: JIAYU

Postprzez Jabuszko » 30 wrz 2014, o 13:49

Jabuszko

Telefon:: RR
ROM: MiuiPolska

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić