Zegarki z Chin - wątek ogólny

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez tranc » 26 sty 2015, o 21:26

Jeśli poszukujesz zegarka typowo do garnituru/koszuli, to polecam:
http://www.good-stuffs.com/Classic-Rodi ... p_156.html
http://www.longislandwatch.com/Orient_E ... 24005w.htm
http://www.watchhubs.net/automatic-watc ... s005w.html

Moim zdaniem jeśli nie musisz być ultra elegancki, to do garnituru tak naprawdę pasuje również zegarek sportowy. A nawet podkreśla pewną "odmienność" w stroju i sportowe zacięcie. Np klasyczny Seiko Pepsi. Ben Affleck lata w nim całą "Zaginioną dziewczynę" i wygląda świetnie.

http://www.watchhubs.net/seiko-5-auto-w ... nzf15.html

Oczywiście wszystkie to oryginały. Ceny również baaaaardzo rozsądne jak za sprzęt tej jakości.
tranc
AKTYWNY

Pochwały: 20
Telefon:: Xiaomi Redmi Note
ROM: MIUI

Postprzez anduril » 26 sty 2015, o 21:46

Rodina bauhaus miszcz. Kusi.
anduril
AKTYWNY

Pochwały: 19
Telefon:: J5 2015
ROM: 6.0.1 official

Postprzez tomeklodz » 26 sty 2015, o 22:05

Panowie Nautica invicta na Amazon w dobrych cenach
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY

Pochwały: 6

Postprzez wooks » 27 sty 2015, o 15:11

Cześć chłopaki. Zamówiłem sobie tutaj taga ( http://www.aliexpress.com/snapshot/6433 ... 8602146118 ) I pojawiają się dwa problematyczne wątki.

1. Zamawiając u niego w aukcji było zdjęcie czarnej Carrery na czarnym gumowym pasku. Przy wyborze zamówienia nie ma go dostepnego więc dogadałem się z majfrendem czy jak zamówie inny u niego to wyśle ten co potrzebuje. Wszystko było ok, zrozumiał, wysłał sam zdjęcie na potwierdzenie że będzie czarny z czarnym paskiem. Wszystko spoko. Przyszedł inny. Czarno miedziany.

2. Problem. Rozmawiając z nim pytałem czy chronograf działa jak w oryginale (dokładnie takie zdanie padło) powiedział że tak, małe wskazówki działają jak oryginał. Wiedziałem że to raczej nie możliwe przy tej cenie ale mniejsza z tym, gdyby był czarny nie byłby to problem. Teraz mam nie ten kolor i bez chronografu. guziczki po wcisnięciu przesuwają te tarcze o 1 no ale nie tak to ma działać.

Napisałem że nastąpiła pomyłka ale nic nie odpisuje. Myślicie że warto wytoczyć spór? Ogólnie zegarek działa. Wykonany całkiem porządnie. Jeśli ktoś szuka taga za 45$ i któryś z tej aukcji mu pasuje wyglądem to polecam. Ja jednak chciałem czarny a dostałem inny. Myślicie że aliexpress uzna mój spór skoro tylko słownie poza aukcją dyskutowaliśmy?
wooks

Telefon:: Nexus 4
ROM: Android 5.0

Postprzez dj_krystus » 27 sty 2015, o 16:25

@tranc
Ta Rodina całkiem spoko, chyba się na niego zdecyduje :) . Dzięki.

@up
Wytaczaj spór i rządaj może nie 100% refundacji, ale 50% co najmniej moim zdaniem.

Pozdrawiam
dj_krystus

Pochwały: 1
Telefon:: Lenovo

Postprzez existe » 27 sty 2015, o 16:31

wooks napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

co to znaczy poza aukcja ? nie ma sladu w korespondencji w tej aukcji - ze ma byc inny kolor ? gadaliscie na czacie ?

jezeli jw zero dowodow - to kazdy by mogl na koniec po otrzymaniu towaru zlozyc reklamacje - ze mial byc ze zlota, a jest metalowy

jezeli masz pod aukcja /w aukcji/ slad po zlozonej obietnicy - to oczywiscie spor nalezy otworzyc z powodu niedotrzymania ustalen
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez wooks » 27 sty 2015, o 16:43

Najpierw rozmawialiśmy przez chat (message center) a poźniej przy składaniu zamowienia dodałem informację dla niego. On sam później napisał czy chce ten zegarek i dał zdjęcie, odpisałem że tak, co jest udokumentowane w informacjach tej transakcji ( https://www.dropbox.com/s/1tay3ahdt8wkx ... 8.png?dl=0) Czyli mogę założyć spór?
wooks

Postprzez existe » 27 sty 2015, o 17:06

oczywiscie
ale tam nie ma obietnicy ze strony sprzedawcy :-) co do koloru, jest tylko, ze Ty chcesz cos , a on odpowiedzial TAK
:-)
mysle, ze jednak trzeba zlozyc dispute,
ale radze bardziej precyzyjnie pisac swoje oczekiwania i jednak nie na czacie, mimo, ze wielu sprzedawcow reaguje tylko na zapytania na czacie - bo wiadomo, zero sladu
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez paralityk » 27 sty 2015, o 20:21

Myślę ze bez problemu sprzedawca zaakceptuje Twoje żądania. Jeśli będzie negował a Ty dostarczysz dowody Ali ze dostales podrobke to zamkna mu sklep i wzroca Ci kasę. Czy tak to nie działa?
paralityk

Telefon:: Samsung

Postprzez wooks » 27 sty 2015, o 23:15

Właśnie też o tym myślałem ze mogą mu zamknąć za same oryginalne zdjęcia z aukcji (jest logo taga)
wooks

Postprzez ALEX-77 » 27 sty 2015, o 23:22

Dzisiaj mu zamkną a jutro otworzy pod innym nickiem ;-) ile razy już tak bywało.
ALEX-77
AKTYWNY

Pochwały: 27
Telefon:: Xiaomi Redemi Note
ROM: MIUI Polska

Postprzez paralityk » 28 sty 2015, o 10:42

ALEX-77: tu nie chodzi o to że zamkną i otworzy nowy tylko o to że dostanie zwrot kasy. Czy częściowej czy w przypadku udowodnienia że to podróba całkowitego zwrotu.
paralityk

Telefon:: Samsung

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić