przez pzpzzzz1 » 23 gru 2016, o 15:08
Od razu napiszę "hasło": czytałem FAQ aż dwa razy.
I zgodnie z nim czekałem na odprawę celną po wysłaniu kompleta dokumentów. Ale nie doczekałem się i pojechałem do oddziału celnego 1 pocztowego w Warszawie. Tam mnie Pan powiedział, że przesyłka już kilka dni jak oprawiona (chociaż to nie nie jest wyświetlane w trackingie).
Ale chciałem napisać nie o tym, a o tym, że odebrać przesyłkę w WER Warszawa osobiście można. Tak mnie powiedział ten samy Pan, przyjmujący moje dokumenty dla sprawdzania statusu przesyłki. Jeżeli przywieźć dokumenty do godziny 10-11, to w ciągu dwóch godzin otrzymacie swoją przesyłkę. Jeżeli złożyć dokumenty po 11, to można będzie albo poprosić wysłać pocztą za pobraniem, albo odebrać osobiście dniem później po opłacie w kasie.
To znaczy, że w FAQ jest pomyłka, dzięki której zamiast tego, żeby odebrać swój telefon osobiście w kilka godzin, czekam na niego już około 2 tygodni i nie wiadomo ile jeszcze będę czekał na listonosza.
P: Czy mogę odebrać przesyłkę w którymś z WERów nie czekając aż dotrze ona na pocztę w moim mieście?
O: Nie ma takiej możliwości.
Wniosek jest taki, że nie trzeba na każde pytanie użytkownika pisać "czytaj FAQ", bo tam też są pomyłki.