Właśnie odebrałem z poczty słuchawki AUSDOM M06, kupione na promocji tej marki, kosztowały mnie 25$.
Słowem wstępu muszę przyznać, że szukałem nausznych słuchawek bezprzewodowych i długi czas nastawiałem się na Bluedio T2 (ze względu na składany pałąk). Nie byłem jednak przekonany, ważne jest dla mnie by ucho miało wygodę, muszle okrągłe jakoś nie do końca do mnie przemawiają i przypadkowo szukając dalej trafiłem na Ausdomy. Przeglądając recenzje padały stwierdzenia, że są wygodne, dźwięk w tej cenie również dobry - ogólnie warte ceny.
Niestety, nie jestem audiofilem, nie gustuję również w muzyce elektronicznej czy metalowej, także nie będę wypowiadał się na temat szczegółowej jakości dźwięku. Jednak jak dla mnie grają bardzo fajnie, słuchając paru utworów, które znam bardzo dobrze potrafię dostrzec pewne dźwięki, które wcześniej były bardziej stłumione (porównując do 2 par słuchawek w cenie ~100zł, także jakieś tam porównanie mam). Grają głośno, na maksymalnej głośności aż uszy bolą
W kwestii budowy jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony. Są bardzo solidne, porównując do Creative Fatality (które kosztowały nawet trochę więcej) są parę klas wyżej. Muszle i góra są bardzo miękkie i cholernie wygodne. Serio, ten materiał jest tak miły, że czasem zapominam że je ciągle noszę. Elementy plastikowe są grube, porządne, przez to nic nie trzeszczy nawet po mocniejszym naciśnięciu. Ogólnie ich wygląd również na duży plus, fajny efekt szczotkowanego metalu po bokach z dyskretną nazwą firmy.
Do słuchawek dołączony jest kabel jack, można więc używać ich przewodowo bądź nie. Baterię ciągle rozładowuję, podobno jest w stanie odtwarzać muzykę kilkanaście godzin. Szkoda tylko, że nie można sprawdzić ile tej baterii jeszcze zostało.
Po lewej stronie umieszczony jest mikrofon, jest czuły, głos podczas rozmowy łapie dobrze, w trudniejszych warunkach przetestuję go jednak dopiero później.
Parowanie jest proste, trwa kilkanaście sekund. O włączeniu i wyłączeniu informuje sygnał dźwiękowy a także diody led. Przyciski do sterowania muzyką działają bardzo dobrze, są fajnie wpasowane w całość i korzysta się z nich wygodnie. Zasięg bluetooth jest spory, także źródło muzyki nie musi leżeć bardzo blisko.
Także pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne, gdybym miał je kupić raz jeszcze - zrobiłbym to. To co mogłem na szybko napisać napisałem, gdyby miał ktoś jakieś pytania - proszę pisać
Tapnięte zet dwójką