Wady: Po pierwsze bluetooth po rozłączeniu nie paruje się automatycznie gdy znowu go włączysz, po drugie zdarzają się przerwy w transmisji zwłaszcza gdy telefon znajdował się w plecaku, po trzecie obsługa (zwłaszcza zmiana utworów) jest gimnastyką polegającą na trafieniu w wąski przycisk, przytrzymaniu go i wyczuciu odpowiedniego momentu puszczenia co właściwie graniczy z cudem i czego nigdy nie opanowałem. Po czwarte regulacja natężenia dźwięku ma potworny skok i właściwie nieustannie trzeba sięgać po telefon jeśli chcesz idealnie dopasować natężenie do swoich potrzeb. Trochę o dźwięku: tragedia, wysokie tony atakują z każdej strony. Wymagane ostre mieszanie korektorem Poweramp-a. Słuchając wielu mp3 które przecież kompresowane są w różnej jakości będziesz skazany na nieustanne kombinowanie korektorem i sięganie po telefon (z resztą także by zmienić utwór). Podłączenie do odbiornika jays-ów wyjaśniło wszystko - słuchawki to porażka. Obsługa połączeń na poziomie dostatecznym. Ty słyszysz ale gorzej ze słyszeniem Ciebie. Za każdym razem musiałem odpinać nadajnik-mikrofon i trzymać go blisko ust. Czas działania przy muzyce na poziomie mocy 50% - ok. 1,5 h. Ładowanie do pełna zajmuje ok. 3h (zależy od ładowarki). Ładowarka od G4 ładowała w ok. 2h. Na koniec napiszę o trwałości, wytrzymały 3 mieś. i 4 dni. Nie doznały żadnych urazów, przestały się włączać i tyle. Odpuszczam sobie reklamację tych zakupionych na allegro słuchawek. Nie mam ochoty pakować ich, stać na poczcie, płacić 15 zł za wysyłkę by otrzymać to samo. Jestem bogatszy o doświadczenie z chińskim Bluedio które sprowadza się do tego powiedzenia "chytry traci 2 razy". Zakup tego to pozorna oszczędność. Jeśli ktoś chce trupa bluedio to mogę oddać