Akcesoria do telefonów, tabletów i innych chińskich gadżetów
Odpowiedz

Re: Zakup słuchawek w Chinach - temat ogólny

20 lis 2015, o 23:56

Od siebie dodam, że przerobiłem właśnie temat bezprzewodowych Bluedio i6. Przygoda z nimi skończyła się ostatecznie zakupem markowych słuchawek bluetooth za 400 zł. Piszę ten post by dać obraz o jakości tego produktu i może uratować wasze, może i nieduże, ale jednak pieniądze. Zakupiłem je z powodu chęci słuchania w trakcie jazdy na rolkach gdyż dotychczas używane A-JAYS 3 zaczęły mocno przeszkadzać swoim przewodem.
Wady: Po pierwsze bluetooth po rozłączeniu nie paruje się automatycznie gdy znowu go włączysz, po drugie zdarzają się przerwy w transmisji zwłaszcza gdy telefon znajdował się w plecaku, po trzecie obsługa (zwłaszcza zmiana utworów) jest gimnastyką polegającą na trafieniu w wąski przycisk, przytrzymaniu go i wyczuciu odpowiedniego momentu puszczenia co właściwie graniczy z cudem i czego nigdy nie opanowałem. Po czwarte regulacja natężenia dźwięku ma potworny skok i właściwie nieustannie trzeba sięgać po telefon jeśli chcesz idealnie dopasować natężenie do swoich potrzeb. Trochę o dźwięku: tragedia, wysokie tony atakują z każdej strony. Wymagane ostre mieszanie korektorem Poweramp-a. Słuchając wielu mp3 które przecież kompresowane są w różnej jakości będziesz skazany na nieustanne kombinowanie korektorem i sięganie po telefon (z resztą także by zmienić utwór). Podłączenie do odbiornika jays-ów wyjaśniło wszystko - słuchawki to porażka. Obsługa połączeń na poziomie dostatecznym. Ty słyszysz ale gorzej ze słyszeniem Ciebie. Za każdym razem musiałem odpinać nadajnik-mikrofon i trzymać go blisko ust. Czas działania przy muzyce na poziomie mocy 50% - ok. 1,5 h. Ładowanie do pełna zajmuje ok. 3h (zależy od ładowarki). Ładowarka od G4 ładowała w ok. 2h. Na koniec napiszę o trwałości, wytrzymały 3 mieś. i 4 dni. Nie doznały żadnych urazów, przestały się włączać i tyle. Odpuszczam sobie reklamację tych zakupionych na allegro słuchawek. Nie mam ochoty pakować ich, stać na poczcie, płacić 15 zł za wysyłkę by otrzymać to samo. Jestem bogatszy o doświadczenie z chińskim Bluedio które sprowadza się do tego powiedzenia "chytry traci 2 razy". Zakup tego to pozorna oszczędność. Jeśli ktoś chce trupa bluedio to mogę oddać :-)

21 lis 2015, o 19:30

Czy ktoś jest w stanie rozpoznać czy są to oryginalne Pistony v3 http://en.jd.com/product/875288.html ? Na jednym ze zdjęć jest widoczny zgrzew w poprzek słuchawki natomiast na innym jakby już go nie było, oryginalne słuchawki tak są zrobione?

21 lis 2015, o 19:38

Yar0 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Miałem podróbki i jest dużo różnic - brak woreczka, źle wykonane pudełko, ślady kleju na słuchawkach. Te na zdjęciach są 100% ori.

21 lis 2015, o 19:57

O ile to prawdziwe zdjęcia - 2 takie same, trzecie to nie wiadomo czy nawet piston ma w uszach. Cena wysoka, nie ma zdjęcia pudełka....

Wypalcowane

21 lis 2015, o 20:32

Wsumie to już je wczoraj zamówiłem, jest tam zdjęcie pudełka jest koloru białego, powinno być jescze jakieś inne?

21 lis 2015, o 21:03

Sorry, mój błąd, nie dopatrzylem. Oryginały, bez dwóch zdań. Miłego słuchania.

Wypalcowane

25 lis 2015, o 20:47

Witam. Nie wiem czy to odpowiedni dział ale tyczy się słuchawek. Otóż jeżeli ktoś by chciał kupić Marshall Major Newman K1S to nie jest to najlepszy pomysł. Otóż słuchawki nie działają z tym telefonem i pewni z wieloma innymi chinskimi teą tak że uwaga :). Podłączenie słuchawek do 'markowych' telefonów nie stanowi problemu tak jak podłączenie do komputera czy też mp3. Swoją drogą czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego tak jest że większość chińskich telefonów nie komunikuje się dobrze z takimi słuchawkami?

Pozdrawiam

25 lis 2015, o 23:07

A Ty jaką komórką dysponujesz?

26 lis 2015, o 20:33

Szybkie pytanko: czy Pistony 3 w wersji plastikowej grają równie dobrze?

26 lis 2015, o 20:41

Grają bardzo dobrze

Wypalcowane

26 lis 2015, o 20:54

Ale gorzej niż tradycyjna wersja? Czy różnią się tylko materiałem?

26 lis 2015, o 23:25

Inaczej - jaśniej i tyle. Reszta identyczna. Wykonanie dobre, ale z gorszych materiałów.
Odpowiedz