Ja chciałem napisać coś PandaWill bo ze względu na ubezpieczenie od opłat podatkowo-celnych może stać się dość popularnym sklepem dla nas.
Zamawiałem na razie drobiazgi - odzież dla dzieci bo mają niezłą promocję. Trzy zamówienia złożone dzień po dniu.
Co na plus... Siedzibę mają w Shenzen więc bardzo szybko przesyłki trafiają na właściwe lotnisko - czas dostawy na razie dwóch paczek to odpowiednio 10 i 11 dni (od wysyłki). Przetwarzanie zamówienia od płatności - w moim przypadku 1-2 dni. Bardzo szybko odpisują na maile - z jednego adresu (mają dwa - "customerservice" i "replacement") prawie natychmiast niezależnie od pory dnia nocy, z drugiego tak po ok. 4-6h. Zdarzyło mi się dwa razy, że na jednego maila odpisały mi dwie różne osoby - na szczęście odpowiedzi nie były sprzeczne. A maili trochę wymieniliśmy.... (o tym w minusach).
Minusy... Nie mają niektórych produktów pomimo dostępności na stronie - po zamówieniu dostawałem propozycję zamiany rozmiarów bądź asortymentów (na zamówionych 12 różnych produktów z trzema był problem).
Nie wiem od jakiej kwoty wysyłają listem rejestrowanym - zamówienie za 13$ poszło zwykłym (drugie za 9$ też - już dotarło w 12 dni). Przy okazji taki paradoks - pojedynczą rzecz (wartość ok5$), którą chyba zapomnieli dorzucić do rejestrowanej paczki z większego zamówienia wysłali również rejestrowaną.
Zdecydowanie odradzam płatność kartą płatniczą. W moim przypadku po płatności chcieli abym wysłał im - uwaga - mailem(!) skan karty wraz z podpisem, skan dowodu osobistego oraz screenshot z historii karty. To nie był żart - kilka maili "upewniających" było. Oczywiście nie odsyłałem im tych informacji - ustaliliśmy zmianę formy płatności na PayPal. Być może ich bankowi coś się w mojej karcie nie spodobało (karta Kantoru Walutowego Aliora - na ali przechodzi bez problemu); niemniej jednak środki miałem zamrożone przez dwa tygodnie bo płatność kartą przeszła ale odmówiłem dalszej weryfikacji.
Płatność u nich - najlepiej PayPal (z podczepioną pod niego kartą w $ aby nie tracić na przewalutowaniu).
Tyle w temacie. Można ich chyba polecić.
Autor postu otrzymał pochwałę