przez basa » 26 kwi 2014, o 12:59
Ja dodam od siebie że aż tak bardzo zorientowany nie jestem , są tu bardziej doświadczeni użytkownicy odemnie i jeżeli ktoś wie lepiej niech mnie poprawi. Ja mogę jedynie gdybać i mieć swoją opinię na ten temat , wiele paczek wysłanych przez China Post dochodziło do mnie od 6 do 20 dni w tym także nieresjestrowane. Terminy te były dotrzymywane jednak zanim nastąpiła marcowa festiwalowa wyprzedaż, sam skorzystałem z festiowalowych promocji i w tym okresie od 25 marca zostały nadane do mnie 4 paczki przez china post, dotarła dopiero jedna z nich , tak więc generalnie czekam na reszte juz miesiąc i jedynie moge teoretyzować co sie z nimi stało, a myślę że zostały zawalone gdzieś na lotnisku w chinach i czekają aż ktoś je tam łaskawie wyciągnie i wrzuci do samolotu. Im mniejsze paczki tym pewnie gorzej dla nich , kto wie jaki tam mają system sortowania i czy czasem stare paczki gdzieś nie czekają w jakimś kontenerze a ciągle nowe kontenery dochodzą zasłaniając ten stary biedny który już prawie został zapomniany.I teraz trzeba czekać aż ktoś sobie o nim przypomni lub jakiś zniecierpliwiony klient czy sprzedawca mający otwartego disputa złoży reklamację na China Post i do kontenera ktoś sięw końcu dokopie.
Identycznie może być w International Postal gdzie paczki mogą być zagrzebane i leżeć z tydzień zanim trafią na lotnisko a potem kolejne dni zanim trafią do samolotu.
Miasto nie ma znaczenia moje paczki leżakują miesiąc na lotnisku w Pekinie , w Szanghaju i jeszcze w jakims jednym którego teraz nie pamietam. Trzeba być cierpliwym i czekać i jak drago wspomniał pilnować terminu żeby miec opcje założenia disputa.