[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez lola » 26 kwi 2014, o 12:32

Kfiatuszek mam dokładnie ten sam kłopot.
Basa- jesteś zoorientowany, więc może wiesz, dlaczego zdarza się, że paczka lezy ponad tydzień lub dwa w International postal System i nie chce stamtąd wyjść?
Jeszcze jedno dostałam info od sprzedającego, że skoro paczka jest w Pekinie to max 15 dni i powinna być w WER, analogicznie powinno dotyczyć to również Szangahaju, czy to zupełnie inna bajka?
lola

Telefon:: iphone 5s

Postprzez drago68 » 26 kwi 2014, o 12:41

Nikt nie będzie tutaj wróżył.., kiedy komu paczka dojdzie.
Trzeba pilnować tylko odliczanego czasu w zamówieniu do zakończenia aukcji, jeżeli paczki nie odebraliśmy.
Raz paczki przychodzą średnio od 6-11 dni , a inne nawet do 65 dni, a i dłużej tez się zdarzyło....
Czekać cierpliwie, a nie co chwilę sprawdzać i pytać, dlaczego tak to długo trwa lub czemu taki status paczki utrzymuje się dość długo.
Jest to czasem loteria, jedne paczki przylatują dość szybko a inne gdzieś sobie leżakują.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez lola » 26 kwi 2014, o 12:48

Ja nie oczekuję od nikogo wróżenia, kiedy mi paczka dojdzie. Zamawiam od nie dawna, stąd moje pytania, jesteście lepiej zoorientowani, a ja potrzebuje wiedzy na ten temat, zdaje się,że temu ten wątek ma służyć skarbie..
lola

Postprzez dytruff » 26 kwi 2014, o 12:57

Wasze przesyłki przejęła Partia. Mówi się trudno.

Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
dytruff
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: ZTE v975
ROM: B06

Postprzez lola » 26 kwi 2014, o 12:58

Weź człowieku bądź poważny i udziel informacji jak masz coś do powiedzenia.
lola

Postprzez basa » 26 kwi 2014, o 12:59

Ja dodam od siebie że aż tak bardzo zorientowany nie jestem , są tu bardziej doświadczeni użytkownicy odemnie i jeżeli ktoś wie lepiej niech mnie poprawi. Ja mogę jedynie gdybać i mieć swoją opinię na ten temat , wiele paczek wysłanych przez China Post dochodziło do mnie od 6 do 20 dni w tym także nieresjestrowane. Terminy te były dotrzymywane jednak zanim nastąpiła marcowa festiwalowa wyprzedaż, sam skorzystałem z festiowalowych promocji i w tym okresie od 25 marca zostały nadane do mnie 4 paczki przez china post, dotarła dopiero jedna z nich , tak więc generalnie czekam na reszte juz miesiąc i jedynie moge teoretyzować co sie z nimi stało, a myślę że zostały zawalone gdzieś na lotnisku w chinach i czekają aż ktoś je tam łaskawie wyciągnie i wrzuci do samolotu. Im mniejsze paczki tym pewnie gorzej dla nich , kto wie jaki tam mają system sortowania i czy czasem stare paczki gdzieś nie czekają w jakimś kontenerze a ciągle nowe kontenery dochodzą zasłaniając ten stary biedny który już prawie został zapomniany.I teraz trzeba czekać aż ktoś sobie o nim przypomni lub jakiś zniecierpliwiony klient czy sprzedawca mający otwartego disputa złoży reklamację na China Post i do kontenera ktoś sięw końcu dokopie.
Identycznie może być w International Postal gdzie paczki mogą być zagrzebane i leżeć z tydzień zanim trafią na lotnisko a potem kolejne dni zanim trafią do samolotu.
Miasto nie ma znaczenia moje paczki leżakują miesiąc na lotnisku w Pekinie , w Szanghaju i jeszcze w jakims jednym którego teraz nie pamietam. Trzeba być cierpliwym i czekać i jak drago wspomniał pilnować terminu żeby miec opcje założenia disputa.
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez dytruff » 26 kwi 2014, o 13:00

Ten wątek można pominąć milczeniem. Piszą tu dzieci i baby.

Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
dytruff
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: ZTE v975
ROM: B06

Postprzez lola » 26 kwi 2014, o 13:05

Basa w zasadzie jest to dobre uzasadnienie, dziękuję za pomoc, spróbuje napisać do sprzedającego odnośnie tej paczki która lezy już 2 tygodnie w Szanghaju, ciekawa jestem co mi odpisze.
Dytruff- babę to masz w nosie.
lola

Postprzez basa » 26 kwi 2014, o 13:19

Lola mogę ci odpowiedzieć za tego sprzedawce :)
China post jest wolna i zawalona paczkami - należy czekać.
Naprawdę nie ma sensu pisać do sprzedawcy bo szanse są prawie żadne by zainteresował się tym co się dzieje z paczką póki nie minie 8 tygodni (tymbardziej że dwa tygodnie to naprawdę jeszcze "młody" termin żeby zacząć się zamartwiać).
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez lola » 26 kwi 2014, o 13:25

ogólnie to minął już miesiąc, ale dwa tygodnie w Szanghaju :)
lola

Postprzez Utioz » 26 kwi 2014, o 13:48

Obrazek
Utioz

Pochwały: 3
Telefon:: Xiaomi redmi 1s

Postprzez lola » 26 kwi 2014, o 14:01

1545137_555200827909245_2128532385_n.jpg
1545137_555200827909245_2128532385_n.jpg (15.29 KiB) Przeglądane 550 razy

Ja jak widzę codziennie ten sam status , to jest dosłownie tak, mam nadzieje, że w poniedziałek coś ruszy :)
lola

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI