Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

25 kwi 2014, o 18:28

@up
Tak leci właśnie do ...Singapuru. Jak już tam przyleci (zajmie jej to ok. 10 dni) to poleży sobie minimum kilkanaście dni zanim wyleci do PL. Sory jeśli cie rozczarowałem ale właśnie tak działa Sweden Post.

25 kwi 2014, o 18:36

A juz iskierka nadziei sie zaświeciła a teraz po przeczytaniu twojego postu zgasła na dobre. Ze tez mnie podkusiło brac tą pocztę a mogłem dopłacic 15 $ za DHL ale dopiero zorientowałem się po fakcie jak juz wysłali paczkę no ale cóz mam tylko nadzieje że czekanie sie opłaci i na cle nie zatrzymają.
A inna paczka tak jak u kolegi z postu powyżej ma sie dobrze i czeka ze statusem wysłano shangai juz dokładnie 14 dni i jakos sie nie kwapi zeby wpaść do Polski

25 kwi 2014, o 19:09

Witajcie, mam do Was pytanie. Mianowicie: kupiłem zegarek na próbe na ali i po dostaniu numeru trackingu i pojawieniu się informacji o paczce nieźle się zdziwiłem. Destination country jest określony jako Russia (?). Oto mój nr RC797062424CN a dane do wysyłki podawałem wydaje mi się w poprawny sposób. Jak możecie to pomóżcie. Pisałem już do chińczyka i odpisał mi że to prawdopodobnie błąd poczty. Mieliście tak kiedyś i czy wogóle dostanę swoją paczkę?

25 kwi 2014, o 19:33

Podał Ci niewłaściwy numer do śledzenia. Może przez pomyłkę, albo Cię oszukał.

25 kwi 2014, o 19:49

Nie koniecznie. Ja miałem destination Nederland a dotarła do mnie. Po 2 tygodniach dotarła do polski. A teraz na jednej paczce mam destination Spain. Mam nadzieje ze dojdzie.

Sent from my UMI X1-PRO using Tapatalk

25 kwi 2014, o 19:53

Witam wszystkich, zastanawia mnie czy dostanę jeszcze telefon do środy przyszłego tygodnia.

Wysłanie przesyłki 2014-04-19 13:41 SINGAPORE SŘ2
Nadejście przesyłki 2014-04-23 21:06 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2014-04-24 20:58 WER Warszawa
Nadejście przesyłki 2014-04-25 01:46 WER Zabrze
Zatrzymanie przez urząd celny 2014-04-25 07:57 WER Zabrze
Zatrzymanie przesyłki w cle 2014-04-25 11:03 WER Zabrze

25 kwi 2014, o 19:54

Witam

Pomożecie mi z lokalizacją paczki:
RC698545301CN

25 kwi 2014, o 20:04

China Post has not received parcel# RC698545301CN

Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka

25 kwi 2014, o 20:29

evotech92 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

O ile dziś wysłałeś im dokumenty, to jakaś mała szansa jest. Ja właśnie wczoraj odebrałem telefon z naliczonym vatem, na zwolnienie przesyłki przez Zabrze czekałem równy tydzień.

25 kwi 2014, o 21:31

dytruff napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

czyli gość nie wysłał paczki ???
mam ten numer 3 dni

25 kwi 2014, o 21:35

Poczekaj jeszcze z 5 dni. Jak nie pokaże się w śledzeniu to pisz do sprzedawcy lub otwieraj spór.

25 kwi 2014, o 22:41

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moze nie do konca to prawda . Bo jesli sprzedajacy ustawil sobie opis, ze wysylka jest w 15 dni , a widzialem sporo takich sprzedajacych , to nic sie nie da zrobic i trzeba czekac te 15 dni .

A dla kolegi "nowego" , ochlon troche, to nie allegro, ze paczki wysylaja na kolejny dzien lub w 2 dni . Chinczyki z mniejszymi sklepikami wysylaja towar po 3-5 dniach , a tracking pojawia sie po tygodniu .
Odpowiedz