[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez erscoobany » 28 paź 2013, o 17:15

Jestem zdenerwowany na maksa..
9 Października zamówiłem telefon, 16 października dostałem tracking, do dzisiaj NOT FOUND.
Ze sprzedającym mam kontakt ciągle, dzisiaj się zdenerwowałem i napisałem co myślę, odpisał tak:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

nic, pozostaje czekać, ponieważ wygląda na rzetelnego, odpisuje w ciągu kilku godzin na każdą wiadomość. W zeszłym tygodniu pisał że CP ma problemy ostre, ale nie wiem.. Pierwszy raz tak mam, że w trackingu nawet nie ma przyjęcia paczki (Collection) jako pierwszy status..
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
erscoobany

Telefon:: Sony-.-

Postprzez pawel9588 » 28 paź 2013, o 17:35

wie ktoś może czy godzina nadania paczki na stronie poczty polskiej jest godziną według naszego czasu czy według czasu w Singapurze?
pawel9588

Telefon:: LG

Postprzez gadaka » 28 paź 2013, o 17:40

CP ma niezłe opóźnienie, moje paczki w Kantonie leżą wysłane od 11.10 a wcześniej w tym czasie powinny już dojść, te z Shenzhen dochodziły w 7-8 dni a teraz czekam już prawie dwa tygodnie... Do tego 17track nie działa i trzeba ręcznie na CP sprawdzać... Mam nadzieję, że do końca listopada ten zator w miarę się rozładuje...
gadaka

Postprzez nawinek » 28 paź 2013, o 18:15

pawlik376966 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeżeli cię to pocieszy, to moje 2 paczki wysłane tego samego dnia też "wiszą".
nawinek

Postprzez erscoobany » 28 paź 2013, o 18:18

gadaka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

zostały nadane 11.10 i od tamtego czasu jakiś status masz, czy Not Found?
erscoobany

Postprzez pawel9588 » 28 paź 2013, o 18:23

może SIngPost zmienili przewoźnika ,bo zazwyczaj wysyłali z SG w godzinach 10-13, a ja mam godzine 20 wpisana. Poza tym brak aktualizacji na 4px
pawel9588

Postprzez gadaka » 28 paź 2013, o 18:40

erscoobany napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

zostały nadane 11.10 i od tamtego czasu jakiś status masz, czy Not Found?

Od 11.10 leżą w Kantonie, nadane były kilka dni wcześniej... Dwie paczki wysłane w połowie września leżały tam max 7-8 dni... A Shenzhen to chyba "leży" przez święta i wyprzedaż na Ali bo paczuszki nadane między 5 a 8 października były w Polsce bardzo szybko...
Not Found mam (sąsiad niestety też) dla "wysłanych" (Chińczyk wysłał tracking number) po 23.10... Jutro trzeba będzie go pogonić... Zazwyczaj kręcą, że już wysłali a następnego dnia nadana...
gadaka

Postprzez erscoobany » 28 paź 2013, o 18:44

no to jedziemy na jednym wózku.. ja dostałem tracking 16.10 i od tamtego czasu Not Found, a ze sprzedawcą normalny kontakt jest, mówi że problemy z CP bo w pip roboty mają.. ech, nie to już się ruszy. Pierwsza taka sytuacja, nigdy nie miałem takiego problemu z CP.
erscoobany

Postprzez matek1212 » 28 paź 2013, o 18:54

Wnioskując z powyższych wypowiedzi nie ma się co martwić, że mam przesyłki China Post bez zmiany statusu prawie półtorej tygodnia?
matek1212

Postprzez grzegorzc » 28 paź 2013, o 19:02

pawel9588 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jakie to ma znaczenie przy wielotygodniowych leżakowaniach? :-P
grzegorzc

Telefon:: ZTE

Postprzez PacMan1988 » 28 paź 2013, o 19:07

dziwna opcja ale zadziałał mi w końcu 4px i z trackingu który tam jest to wychodziło by na to że moja paczka została wysłana nie 21 a 26
który portal bardziej wiarygodny 4px czy 17 bo na 17 i PP data jest taka sam tylko na PX się różni
Załączniki
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg (71.87 KiB) Przeglądane 879 razy
PacMan1988

Telefon:: zajebisty

Postprzez pawel9588 » 28 paź 2013, o 19:10

grzegorzc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
przy wielotygodniowych leżakowaniach żadne :) lecz mi zależy, aby doszedł do mnie do 31.10 ,a czasu pozostało mało :)
PacMan1988 nie kieruj się informacjami z 4px , bo ta strona nie należy przecież do żadnej poczty. Singpost.com jest własnością singapurskiej poczty i myśle ,że to własnie tam są wiarygodne informacje
pawel9588

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI