Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

27 paź 2013, o 21:11

witam: Przesyłka procesowana - LEIPZIG - GERMANY (DHL)
Miejsce odbioru: KATOWICE - MALOPOLSKA - POLAND
jak myślicie zatrzymają ja na uc ?

27 paź 2013, o 22:11

Paczka nawet jeszcze do Pyrzowic nie doleciała pewnie będzie w nocy, albo już leci do Pyrzowic, a dowiesz się jak do ciebie kurier zadzwoni, na pewno 85 zł przygotuj za opłaty celne.

27 paź 2013, o 23:18

gadaka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

niestety nie...

Ja mam identyczna sytuacje. I chyba nasz paczki leca razem. Mam nadzieje ze jutro przyjdą już.

28 paź 2013, o 00:12

Nadanie przesyłki 2013-10-13 18:06 International Postal System
Nadejście przesyłki 2013-10-26 07:04 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2013-10-26 13:52 WER Warszawa
Nadejście przesyłki 2013-10-26 21:29 WER Komorniki
Wysłanie przesyłki 2013-10-27 16:20 WER Komorniki
Nadejście przesyłki 2013-10-27 22:12 PP Gorzów Wielkopolski P301

No tu mnie poszło gładko.

28 paź 2013, o 07:09

też będę miał ten sam problem (dziś podobno mają wysłać) - zakupiłem lenovo u Shenzhen Elijah Technology Co., Ltd., myślałem że szybko dostanę telefon bo ma sporo pozytywów, a tu taka kicha :-/

28 paź 2013, o 11:01

Przesyłka znajduje się w magazynie celnym w KATOWICE - POLAND

czy to znaczy że jest zatrzymana ?? mam sie z nimi kontaktować ??

28 paź 2013, o 11:02

działa Wam 17track?

28 paź 2013, o 11:07

pool275 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tak średnio a jak już zadziała to pokazuje błąd przy miejscu przeznaczenia, a jak weźmie się szczegóły to dane z PP pokazuje że ma z piątku

28 paź 2013, o 11:21

puzi20 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

skontaktują się z Tobą...

28 paź 2013, o 11:22

Pytanie do tych, którym przesylka szła ostatnio, albo własnie idzie Singapore Post. Czy wy tez macie ja wyslana jako list EKONOMICZNY? Mialem juz kilka przesylek z SG Post i wszystkie szly szybko i sprawnie, ale byly priorytetami. Moze aktualne problemy biorą się z tego, ze to listy EKONOMICZNE? Moja przesyłka od momentu nadania do wylotu do Polski siedziala w Singapurze 11 dni (1 raz tak dlugo). Wiem, ze to w sumie malo prz niektorych przypadkach, ale sprawdzcie, czy tez macie Ekonomiczne listy, nawet Ci, ktorym przesyłka szła szybko ;-)

28 paź 2013, o 11:29

macieklm napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

nie wiem jak teraz ale rzeczywiście ekonomiczną miałem jedną a wczesniej były priorytety, a może to nie problemy z bateriami tylko chinole nas w balona robią tnąc na kosztach

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

28 paź 2013, o 11:31

bartazzz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

nie wiem jak teraz ale rzeczywiście ekonomiczną miałem jedną a wczesniej były priorytety, a może to nie problemy z bateriami tylko chinole nas w balona robią tnąc na kosztach

Może tak, ale z bateriami jest też problem.

Wysłane z: / Send from: Lenovo IdeaTab A2107A-H 3G (mod) przy użyciu: / using: Swype, Tapatalk, Aero2.
Odpowiedz