Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

14 gru 2016, o 22:21

Do mnie leci paczka z yoybuy.com przez russia post.

Dane przesyłki:
Numer przesyłki CP303082625CN
Rodzaj przesyłki: Paczka pocztowa ekonomiczna
Kraj nadania: Chiny
Kraj przeznaczenia: Polska
Status przesyłki:
Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Nadanie przesyłki 2016-11-07 17:43 International Postal System
Wysłanie przesyłki 2016-11-08 14:35 BEIJING

Taki ostatni status, od kilku dni nie mogę sledzić paczki, czyżby się zgubiła?

14 gru 2016, o 22:32

Goldway, SF exp..
994429243100
Co mi o niej powiecie, poza faktem ze 4 dni temu była we Francji? :D
Wiem że dojdzie, ale chciałoby się obserwować bardziej :P

14 gru 2016, o 22:42

Litości... Nie masz większych problemów? Najlepiej przyłóż nos do okna i obserwuj czy kurier się nie zbliża.

14 gru 2016, o 23:02

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ależ ja jestem całkowicie spokojny ;-) W każdym razie dziękuję za zainteresowanie.

14 gru 2016, o 23:17

I†achi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ludzie (nie tylko ty), nie macie większych zmartwień? Paczka wysłana, idzie i co tu dalej obserwować? Mam sobie ustawić stronę startową ze śledzeniem (jakieś powiadomienia SMS o zmianie statusu)? Przecież od patrzenia na tracking ta paczka szybciej nie dojdzie. Można jedynie sobie ciśnienie podnieść, że paczka 4 dni jest w jednym miejscu. Można też przeczytać, że innym ludziom paczka stoi w tym samym miejscu dużo dłużej, ale po co czytać wcześniejsze posty.

14 gru 2016, o 23:28

Mam taki status na CAINIAO
LP00060091412526

Item arrived at OE in the destination country
29 listopada

To możliwe, że przesyłka od dwóch tygodni jest w Polsce? Czy to jakiś błąd w tłumaczeniu opisu?

Wysłane z mojego CW-Vi8 przy użyciu Tapatalka

14 gru 2016, o 23:42

Możliwe. Mam takie nierejestrowane przesyłki, które docierały do mnie po miesiącu od przybycia do Polski, tak więc to nic nadzwyczajnego, musisz czekać.

15 gru 2016, o 00:15

Bardzo dziękuję za pomoc !

15 gru 2016, o 09:37

I†achi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak zamawiałem z joybuy to szło sf-express ponad miesiąc i paczka była pognieciona

15 gru 2016, o 10:22

i paczka wczoraj dotarła :) mimo bzdurnych wpisów w trackingach :) tak więc potwierdzam to co mówią doświadczeni - nie wierzyć ślepo w tracking. Wg mojego przypadku 01/12 paczka została wysłana z Kong Kongu - po powrocie z Europy hehe
Najważniejsze, że jest a sam telefon spełnił oczekiwania :)

pozdrawiam
Odpowiedz