Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez grosjean » 13 paź 2016, o 06:59
Mam do was takie pytanko. Czekam na paczkę od goldwaya wysłaną SF Express nr. 994400158755
Wcześniej się dowiedziałem że paczka dotrze do Europy i dalej pojedzie DPD. SF dostarczy gdzieś paczkę 10.10 i spodziewałem się że dalej przejmie ją DPD w Niemczech (aliexpress już mi odlicza czas jako przesyłka dostarczona). Tymczasem wczoraj paczka się znalazła w Hongkongu....Czy też tak mieliście?
-
grosjean
-
- Pochwały: 1
- Telefon:: Axon 7
przez buniu4 » 13 paź 2016, o 07:18
Witam.
Dostałem od sprzedawcy taki numer:
LP00057394707939.Proszę o informację co to jaką pocztą jest wysłana ta przesyłka. Z góry dziękuję za udzieloną informację.
-
buniu4
-
- Telefon:: XIAOMI MI3
- ROM: V6
przez kometon » 13 paź 2016, o 07:45
Moja przesyłka wyleciała z Hongkongu tak samo jak Twoja. Bodajże po 3 dniach wylądowała we Francji, potem do Niemiec także nie masz się czym na razie martwić

-
kometon
-
- Telefon:: Xiaomi
- ROM: MIUI 6.7.7
-
buniu4
-
- Telefon:: XIAOMI MI3
- ROM: V6
przez ksajmox » 14 paź 2016, o 14:44
Nie ma się co martwić przesyłka dochodzi w czasie... i jest to najprościej pisząc: błąd systemu. Po tej informacji za moment przesyłka ruszyła z kopyta i tracking był ok!
dzięki za odpowiedź, uzbrajam się w cierpliwość w takim razie :)
słusznie ktoś napisał że lepiej jakby nie było tych rejestrowanych przesyłek. Człowiek by odczekał 60dni i potem dopiero się denerwował, nie przejmując się często absurdalnymi komunikatami z automatów trackingowych :)