[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez fenster » 10 paź 2016, o 16:05

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak, albo płynie dżonką... Zaczynacie wypisywać coraz większe dziwactwa.
Przesyłki lecą z China samolotem. Rzadko (lub w ogóle) lecą bezpośrednio do Polski, jest nawet kilka przeładunków, więc dlatego to tyle trwa.

Przekazałem info. z rozmowy telefonicznej.To nie mój wymysł i sam zaznaczyłem że traktuje to jako ciekawostkę wiec proszę o dokładne czytanie postu.Natomiast inną kwestia jest fakt ze najczęściej trzyma przesyłkę WER.W większości wypadków jeśli już jest w RP (a podobno jest) trwa to 1-3 dni a tu mamy już dwa tygodnie i nikt nic nie wie.
fenster

Telefon:: alcatel ot506

Postprzez Zyga » 10 paź 2016, o 17:30

W moich kilku przypadkach po wejściu na WER w Warszawie czekałem najczęściej po 4 dni (statystyki z ostatnich 3 miesięcy), ostatnio przesyłka weszła 6-10-2016 dalej na nią czekam, jutro będzie 5 dni. Więc twoje "większości wypadków" się nie potwierdza! Nadmienię że podlegam bezpośrednio pod ten wer...
Jeśli nie chce się tobie czytać FAQ-a lub poszukać odpowiedzi w poprzednich wątkach, koniecznie zadaj pytanie... ;-)
Zyga

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4
ROM: 3GB/64GB

Postprzez toja » 10 paź 2016, o 17:33

To mój pierwszy post więc witam wszystkich.

Ktoś kilka dni temu pytał o przesyłki rejestrowane RQxxxxxxxxMY.
Moja w niedzielę przyjechała do Polski.

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dużo na to czasu potrzebowała ale jest, po cichu liczę że w przyszłym tygodniu będzie w doręczeniu :)
toja

Telefon:: XxX

Postprzez amen » 10 paź 2016, o 18:05

Tycior napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wiadomo tyle że w WER mają tzw"zapowiedz" że został nadany kontener (Despatch).W śledzeniu u nich nie ma nawet informacji ,że jest w Polsce.Podobno mieli duże opóźnienia już z Singapore Post wcześniej.Ciekawostką nazwę fakt, o której Pani mnie poinformowała nieoficjalnie że jak się nie zmieści do samolotu to podobno jedzie TIR-em..hehehe.Ogólnie nic nie wiedzą łącznie z tym kto konkretnie transportuje z lotniska do nich etc.Reasumując to chyba jeszcze do piątku poczekam i trzeba będzie jakieś działania na Aliexpressie rozpocząć.Ja czekam na XOMI redmie note 3 od Goldiego.

Też czekam na RN3 tylko w wersji Pro, również od goldwaya.
Wg track17 jest w Polsce już, czyli teoria o tym, że jedzie TIRem raczej nie podchodzi.
A aliexpress odda pieniądze jeśli to nie sprzedawcy wina tylko przewoźnika?

Ja również czekam na RN3 Pro, z tym że nie od Goldiego tylko od Xiaomi Authorized store.
Kupiony 13-go września, chyba zacznę być przesądny;)
amen

Telefon:: Samsung Solid

Postprzez wojtasemaj » 10 paź 2016, o 19:42

toja napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dużo na to czasu potrzebowała ale jest, po cichu liczę że w przyszłym tygodniu będzie w doręczeniu :)

U mnie nadal nic się nie zmieniło. Nadal wygląda jak na screenshocie z kilku postów wcześniej.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
wojtasemaj

Pochwały: 2
Telefon:: meizu

Postprzez wiatr1 » 10 paź 2016, o 20:16

Zyga napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dziwne pytanie, jak do tej pory czytałem, kurier to pewny VAT! Zamawiałbym z opcja ubezpieczenia lub jak to jest np na gearbescie z magazynu w EU, co jest pewnikiem, że vatu nie zapłacisz!!!

Dlaczego dziwne pytanie.
Po prosu sprzedawca wysyła tylko : DHL, Fedex, UPS, TNT
Więc ponawiam pytanie bo z tego co czytam to wcale nie zawsze jest Cło/VAT,
którego kuriera polecacie, a w razie opłat kto pobiera najniższe za odprawę.
wiatr1

Pochwały: 3
Telefon:: Lenovo a820

Postprzez radman. » 10 paź 2016, o 20:20

Azael napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tu sobie sprawdź: http://www.flytexpress.com/Tracking/Pac ... ingNumber=
Rób to co lubisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować.
radman.

Pochwały: 14
Telefon:: Samsung Galaxy S9+

Postprzez jarnold » 10 paź 2016, o 20:27

jarnold napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak widać przesyłka już została odesłana. A była 15km ode mnie. Co teraz zrobić od razu otwierać dispute na AliE?
jarnold

Telefon:: LG

Postprzez marcoos1 » 10 paź 2016, o 23:08

Prawie codziennie czytając ten temat mam wrażenie, że lepiej by było gdyby nie było możliwe śledzenie paczki przez odbiorcę.
Dodatkowo ludzie nie mogliby otworzyć sporu wcześniej jak 55 dni od zakupu.
Kupowaliby i czekali cierpliwie a nagle np piętnastego (lub dwudziestego) dnia przyszedłby listonosz i wielka radość by panowała. A tak ludzie mają zbyt dokładny tracking i jak paczka zatrzyma się na 2 dni to już spór otwierać chcą lub jak paczka idzie okrężną drogą to również
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez Tycior » 10 paź 2016, o 23:33

Przepraszam bardzo, ale takie wywody to chyba nie do mnie. Ja czekam już 3tyg na paczkę która w tydzień przyleciała z Chin do PL a w Polsce już 2tyg stoi, bo nawet głupiego kontenera odebrać nie potrafią
Tycior

Telefon:: iPhone 6

Postprzez jarnold » 10 paź 2016, o 23:50

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Uważasz że wysłanie przesyłki z Polski to okrężna droga? Chcę szybciej otrzymać zwrot aby móc zamówić telefon ponownie.
jarnold

Telefon:: LG

Postprzez alban7314 » 11 paź 2016, o 11:43

Czy ktoś może mi sprawdzić czy jest to dobry numer przesyłki czy ściema ? RU479314551CH
alban7314
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: mi5->mi6
ROM: miui

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI