[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez wiatr1 » 9 paź 2016, o 10:10

Którego kuriera na dziś polecacie, bo jeszcze nie kupowałem przez kuriera.
Chodzi mi o największe szanse ominięcia opłat.
W przypadku oclenia, który kurier pobiera najmniejsze opłaty za tą swoją dodatkową usługę.
Sprzedawca w Chinach ma darmowe wysyłki: DHL, Fedex, UPS, TNT
wiatr1

Pochwały: 3
Telefon:: Lenovo a820

Postprzez swiecki45 » 9 paź 2016, o 16:50

Moja też niby wysłana RB096521345SG a to pic na wodę.Stoi w miejscu niby wysłana od 12 sierpnia.Wszedłem w spór, Ali proponuje poczekać jeszcze 4 dni czyli o dwa dłużej niż ochrona.Dla nich przesyłka jest w trackingu mimo że to zwykłe kombinatorstwo sprzedawcy.Podniósł ceny tel. o kilkanaście dolarów i olał wcześniejsze zamówienia zasłaniając się wcześniejszą dobrą opinią.Trochę mu teraz negatywnych komentarzy przybywa.Ku przestrodze https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 0.0.VUD9Zb
swiecki45

Telefon:: LG

Postprzez Zyga » 9 paź 2016, o 18:58

wiatr1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dziwne pytanie, jak do tej pory czytałem, kurier to pewny VAT! Zamawiałbym z opcja ubezpieczenia lub jak to jest np na gearbescie z magazynu w EU, co jest pewnikiem, że vatu nie zapłacisz!!!
Jeśli nie chce się tobie czytać FAQ-a lub poszukać odpowiedzi w poprzednich wątkach, koniecznie zadaj pytanie... ;-)
Zyga

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4
ROM: 3GB/64GB

Postprzez kriska » 9 paź 2016, o 23:19

ja też bezskutecznie czekam na przesyłkę, która dotarła do Warszawy w dniu 27-09, ale mój worek dostarczony został przez Belgium Post.
kriska

Telefon:: HTC

Postprzez mariusz5891 » 10 paź 2016, o 08:07

Trochę sprzeczne informację o swojej przesyłce odnajduje na różnych stronach:
http://alipaczka.pl/?track=994395653577 Delivered??? Nie odebrałem jeszcze paczki...
http://intl.sf-express.com/?a=trackEn
https://tracktrace.dpd.com.pl/parcelDetails?p1=04569700173899&ID_kat=3&ID=33&Mark=18
Czy to normalne? Powinien się teraz sugerować trackingiem dpd?
mariusz5891

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 5

Postprzez Fikoblin » 10 paź 2016, o 08:47

Przecież masz czarno na białym, SF Express który dostarcza z Chin do Europy zakończył swoją pracę, przekazał paczkę DPD i oni teraz dostarczą ją do Ciebie. Alipaczka sprawdza ten numer na lokalnym trackingu SF, używaj po prostu tej międzynarodowej strony (lub w twoim wypadku tylko DPD na tym drugim numerze, bez ostatniej cyfry).

Autor postu otrzymał pochwałę
Fikoblin

Pochwały: 5

Postprzez Zawisz » 10 paź 2016, o 10:39

Witam .Kupilem telefonik u Goldwaya z metoda sheep sheler czy jakos tak :P 27 wrzesnia . i na sledzeniu paczek SF ekspres pisze ze telefon dzis jest w Polsce i ze dostarczono paczke 13:30 z dzisiejsza data. Hmm i nie iwme co mam robic czy ta paczka dopiero dotarla do polski i teraz ktos ja przejmuje czy wystapila jakas pomylka ? prosze o pomoc
Zawisz

Telefon:: l90

Postprzez blue_voyager » 10 paź 2016, o 10:43

Na litość boską, przecież post nad Twoim jest to opisane. Już naprawdę zaczynacie przesadzać...
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Zawisz » 10 paź 2016, o 10:45

ale ktora to strona miedzynarodowa ? i ktory nr listu mam wpisac bo wpisuje wszedzie ten z sf ekspres i pisze ze paka nie istnieje tylko na stronie sf pisze ze dostarczona do Pl ?
Zawisz

Telefon:: l90

Postprzez Azael » 10 paź 2016, o 11:10

Paczka miała być wysłana holenderska pocztą a dostałem takie numer
A0001916100804D8
Jest on prawdziwy?

Druga paczka też ma dziwny numer K100000076602
Azael
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: Sony