[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Kamil1994 » 23 lis 2014, o 11:31

Czy to normalne, że paczka Singapore Post teoretycznie 8 dni od nadania nie jest nadal w trackingu?
Kamil1994

Telefon:: SAMSUNG I9300

Postprzez blue_voyager » 23 lis 2014, o 11:38

Kolejny...
Tak, to normalne. Przecież to, że pojawia się numer wcale nie świadczy o tym, że paczka jest już na poczcie.
Ostatnio edytowano 23 lis 2014, o 11:39 przez blue_voyager, łącznie edytowano 1 raz
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez artiz_ » 23 lis 2014, o 11:39

teoretycznie trcking mozna sledzic od 10 dni po zarejestrowanie przesyłki.zazwyczaj trwa to 2-3 dni.Niestety wiekszosc chinoli opóźnia wysłanie przesyłki (bo to lenie śmierdzące i nie chce sie isc na poczte) numer trackingowy podaja ci z karty przewozowej ,ktorej jeszcze nie nadali.
artiz_

Pochwały: 1
Telefon:: a820
ROM: niewiem jeszcze

Postprzez blue_voyager » 23 lis 2014, o 11:42

artiz_ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mylisz się. Większość Chińczyków opóźniających wysyłkę robi to dlatego, że po prostu nie ma towaru, kupuję go pod konkretną wysyłkę. Oczywiście mowa tu nie o dużych sprzedawcach ale tych mniejszych, którzy niby mają duży asortyment ale w magazynie pusto. Lenistwo nie ma tu nic do rzeczy, daj Boże żebyśmy my byli tak pracowici...
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez ufok12 » 23 lis 2014, o 11:47

Witam

Mam pytanko komu paczka nadana przez NL trafiła na VAT ?? Bo przy SG na 3 telefony 3 miałem przez UC...

Pozdrawiam
ufok12

Telefon:: Samsung

Postprzez bergmen » 23 lis 2014, o 12:09

przy NL możesz mieć identyczne szczęście. Jaką pocztą idzie paczka nie ma żadnego znaczenia. Na lotnisku przejmuje ją
poczta Polska i ona odprawia.
bergmen
AKTYWNY

Pochwały: 28
Telefon:: mi5S 4/128
ROM: gLOBAL DEV

Postprzez zenek2724 » 23 lis 2014, o 12:18

bergmen napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie, ja dla siebie zamawiałem dwa telefony wysłane SG Post, przechodziły przez Warszawę-Zabrze i zero Vat'u. Teraz dla rodzinki z Warszawy też dwa przez NL Post i też zero Vat'u. Trzeba mieć chyba po prostu farta. ;-)
zenek2724

Pochwały: 1
Telefon:: LG G3
ROM: Android 5.0

Postprzez Kamil1994 » 23 lis 2014, o 12:32

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mylisz się. Większość Chińczyków opóźniających wysyłkę robi to dlatego, że po prostu nie ma towaru, kupuję go pod konkretną wysyłkę. Oczywiście mowa tu nie o dużych sprzedawcach ale tych mniejszych, którzy niby mają duży asortyment ale w magazynie pusto. Lenistwo nie ma tu nic do rzeczy, daj Boże żebyśmy my byli tak pracowici...

Mój sprzedawca ma 16,000 opinii i zapiera się, że paczka leży na poczcie od dnia kiedy podał numer przesyłki...
Zamawiałem już pewnie pod 100 paczek i nigdy tyle nie czekałem.
Kamil1994

Telefon:: SAMSUNG I9300

Postprzez blue_voyager » 23 lis 2014, o 12:46

Skoro więc zamawiałeś już tyle razy powinieneś wiedzieć, że różne rzeczy się zdarzają, różne opóźnienia statusów, a także takie, że z niewiadomych powodów paczka potrafi utknąć na jednym z punktów transferu (dowolnym) nawet na 2-3 tygodnie. I nikt nie wie dlaczego. taka specyfika tych zakupów.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez tomtom13 » 23 lis 2014, o 14:22

Witam.
Mam pytanko, mam numer przesyłki RE.........EN. Jak wpisuję ten numer na stronce z końcówką EN to nie znajduje żadnej informacji o przesyłce.
Jak usunę tą końcówkę to mam tracking.
Ostatni wpis to:
2014-11-20 00:00 Poland Arrive at Poland Airport-(YanWen the end of track)

Na stronie poczty polskiej nic nie znajduje.
O co kaman?
tomtom13

Telefon:: lg

Postprzez mati9815 » 23 lis 2014, o 15:07

Mam WDXXXXXX...
Gdy wpisałem w R4v.pl
"Twoja przesyłka została wysłana z fałszywym trackingiem!
WDXXXXX.. - Strona do śledzenia: wedoexpress.com Statusy są generowane, na stronie wyświetla się zdjęcie przesyłki (na których zdarza się, że widac inny, poprawny numer trackingowy). Czasami wysłane jest innym, rejestrowanym przewoźnikiem."
Jest coś nie tak z paczką?
mati9815

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung Galaxy Note

Postprzez Albin » 23 lis 2014, o 15:45

Tez to mam. Nie masz co patrzeć na ten tracking bo nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Czekaj aż pokaże się w skrzynce bo listonosz zostawia to bez żadnego podpisu, przesyłka jest nierejestrowana.

Wysłane z mojego JY-G4S przy użyciu Tapatalka
Albin
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Redmi Note 3 Pro

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI