[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez baku1991 » 24 lis 2014, o 21:43

robertsl napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Toteż mówię, że to wcale nie znaczy iż ja wysłali. Ja też mam taki status, ale nie ma co popadać w huraoptymizm bo kiedyś już miałem taka sytuację, A na drugi dzień przyszedł list polecony z wezwaniem do wyjaśnienia zawartości. Nigdy Ci nie naliczą podatku od wartości zadeklarowanej. Ile można tłuc temat, że ani gift, ani niższa wartość nic nie daje? Teraz też mam zwolnienie przesyłki przez urząd celny, ale cieszyć się będzie można gdy zobaczę status "wysłano z wer Zabrze". Tyle w temacie. Jeśli już przesyłka idzie do Zabrza, A nie do Wer docelowego (u mnie Kraków) to znaczy, ze na 99% mamy VAT. U mnie jeśli przesyłka jest bez VAT to idzie Wer Warszawa - Wer Kraków - mój UP. A gdy będzie podatek to pomiędzy Warszawą, A Krakowem jest jeszcze Wer Zabrze. Oczywiście były na tym forum przypadki, ze Warszawa skierowała do Zabrza, A ci znów przesyłkę puścili. Ale to jest bardzo rzadkie zjawisko.
baku1991
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez robertsl » 24 lis 2014, o 21:55

Ja akurat podlegam pod Wer. Zabrze a że z przesyłkami bywa różnie to wiem także po twoim poście będę się cieszył jak będzie w domu. A kolega Saperq to ma fart, niektóre krajowe dłużej idą.
robertsl

Pochwały: 1
Telefon:: Ulefone p6

Postprzez pawelg » 24 lis 2014, o 22:02

Moja przesyłka w sobotę wyszła z Wer Warszawa i jeszcze nie dotarła do Zabrza, ma ktoś tak?
Wysłanie przesyłki 2014-11-22 11:58 WER Warszawa
pawelg

Pochwały: 3
Telefon:: lg

Postprzez wacie72 » 24 lis 2014, o 23:20

pawelg napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A skąd pewność że w ogóle trafi do Zabrza ?
Nadal trzeba mieć nadzieję ze ominie UC.
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez pawelg » 24 lis 2014, o 23:26

wacie72 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A skąd pewność że w ogóle trafi do Zabrza ?
Nadal trzeba mieć nadzieję ze ominie UC.

Bo tam jest kolejny WER. Musi przejść przez Zabrze, co nie oznacza UC.
pawelg

Telefon:: lg

Postprzez Frostek » 25 lis 2014, o 08:27

darthpit napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak, czekam na Despatch: 4277, ale z tego co się orientuję, to prawdopodobnie "wyleciało z lotniska" 22.11. Zatem najwcześniej można by się było spodziewać, że paczka doleci jutro, mniej optymistycznie, że w tym tygodniu, a realistycznie to po Mikołaju + Vat w prezencie ;-) Cierpliwości.

No i lipa nic dzisiaj w nocy nie wylądowało:-(
Frostek

Telefon:: Samsung

Postprzez G P » 25 lis 2014, o 08:53

Despatch 4275 SR5 od wczorajszego wieczora w Wwie. Zeby nie bylo tak milo od razu mam zatrzymanie przez UC...
G P
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: star w450
ROM: miui

Postprzez pabelo7 » 25 lis 2014, o 09:10

Co się ostatnio dzieje z China Post (RG088xxxxxxCN), są lepsi niż nierzadko nasza PP:

Spoiler:
pabelo7

Telefon:: Samsung

Postprzez darthpit » 25 lis 2014, o 09:42

Frostek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak, czekam na Despatch: 4277, ale z tego co się orientuję, to prawdopodobnie "wyleciało z lotniska" 22.11. Zatem najwcześniej można by się było spodziewać, że paczka doleci jutro, mniej optymistycznie, że w tym tygodniu, a realistycznie to po Mikołaju + Vat w prezencie ;-) Cierpliwości.

No i lipa nic dzisiaj w nocy nie wylądowało:-(

Wyraziłem się "jutro", a precyzyjniej miałem na myśli dziś w okolicach 23 (przyjmując,że średnio 3-14 dni trwa dostawa) ;-)
Rozumiem Twoje zniecierpliwienie, sam czekam na na przesyłkę, którą zamówiłem 4 listopada,a wysłali mi ją, przynajmniej oficjalnie 12 listopada.
Muszę przyznać, że pluję sobie w brodę za nie wybranie opcji CP, zwłaszcza gdy patrzę, iż spore grono miało ekspresowe dostawy. Rozumiem, że to Twój pierwszy zakup i to z przygodami, ale nie pozostaje nic innego jak jeszcze chwilę zaczekać.
Pozdrawiam :-)
darthpit

Telefon:: HDC

Postprzez hellhammer » 25 lis 2014, o 09:47

darthpit napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A co to za roznica czym? Nie tak dawno wszyscy narzekali na CP :D ze wolno idzie, teraz nagle przyspieszyło. To jest loteria, i to ze teraz cp niektore przsylki przyszly expresowo nie znaczy ze wszytskie tak ida.
Rownie dobrze z SG moze Ci szybko dojsc. To jest taka sama loteria jak z dostaneim vatu.
A skad ta srednia wzioels :D? 3-14 :D? hahaha przesylki potrafia isc takze 21-70 :D i gdzie wtedy ta Twoja srednia sie podziewa? Nie ma takiego czegos o czym Ty piszesz.
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Postprzez Copart » 25 lis 2014, o 10:52

Urumczi z 7 października przyleciał, przepraszam - przyczołgał się, do Warszawy :)
Copart

Pochwały: 2
Telefon:: Galaxy S3

Postprzez fake4r » 25 lis 2014, o 11:03

HK sprawnie i szybko

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI