[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez hellhammer » 4 paź 2014, o 15:49

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wiem czemu Ty doszukujesz sie dziury w calym. Paczka dotarla do Polski i pewnie juz idzie do Ciebie.
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Postprzez hellhammer » 4 paź 2014, o 15:50

jad napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sa bardzo duze opoznienia. Moja wyszla 02.09 i do Polski doleciec nie moze.
hellhammer
VIP

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Kruchy » 4 paź 2014, o 16:15

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moja paczka i jeszcze jednej ma ten sam status od 15.09, ten sam przewoźnik i jeszcze jej nie ma, na razie jestem cierpliwy.
Kruchy

Telefon:: nasa

Postprzez lexio » 4 paź 2014, o 16:21

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wiem czemu Ty doszukujesz sie dziury w calym. Paczka dotarla do Polski i pewnie juz idzie do Ciebie.

Jakiej "dziury" chyba nie wiesz w jakim kraju żyjesz. Nie jedna paczka już mi zaginęła po dotarciu do Polski . A pytanie było do kogoś kto miał śledzenie tylko do dotarcia przesyłki do Polski . 9 dni od wylądowania w Polsce tylko pytanie czy te śledzenia to nie fikcja . I nie umoralniaj mnie bo dla przykładu podam Ci mam dwie i porównaj sobie kolego nr lotów .Nie jest to realne aby nr lotu był identyczny po 9 dniach
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez lunada » 4 paź 2014, o 16:34

Widzę że nie tylko ja mam problem z wysyłką od Goldway'a NL POSTem.
Wysyłka teoretycznie 22.09 dziś mam 4.10 i nadal brak informacji o przesyłce na stronie. Co od niego zamawialiście? Może to rzeczywiście kwestia NL postu.
lunada

Telefon:: Sony

Postprzez hcboria » 4 paź 2014, o 16:37

czy aby na pewno nie jest realny ten sam nr lotu :roll:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Full flight history for Lufthansa flight LH721
hcboria

Pochwały: 1
Telefon:: Nz7 mini

Postprzez majkel_94 » 4 paź 2014, o 16:42

lunada napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja zamówiłem od Chinatronic dwa tygodnie temu, 9 dni temu dał tracking no, dalej nie ma żadnego info na żadnej stronie.

Zjebałem go równo że dupy nie ruszył na poczte i zasłania się świętami, no ale może jednak NL ma jakiś przestój i jest cyrk :P
majkel_94
VIP

Pochwały: 19
Telefon:: LeTV

Postprzez lexio » 4 paź 2014, o 16:47

dla mnie nie , jak i te statusy wszędzie godzina 12:00 AM
lexio
AKTYWNY

Postprzez Kruchy » 4 paź 2014, o 17:21

Normalne są te statusy też takie mam, wyczytałem, że przy yw58 działa zasada stosu, jak się paczki nazbierają to dopiero wysyłają. Niestety trzeba czekać.
Kruchy

Telefon:: nasa

Postprzez lexio » 4 paź 2014, o 18:18

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Rozbawiles mnie. Tak lataja sobie o ktorej chca i ktoredy chca. Haha pewnie ze loty sa o okreslonych porach. Prosta rzecz. Wylot i przylot o tej samej godzinie.

Ty gościu czytasz ze zrozumieniem czy szukasz zwady ?? Spójrz jeszcze raz w moje statusy wszędzie jest godzina 12:00 PM nadanie sortownia wylot przylot i skończ już wreszcie swoje wypociny które nic nie wnoszą
lexio
AKTYWNY

Postprzez hellhammer » 4 paź 2014, o 18:29

Rozbawiles mnie. Tak lataja sobie o ktorej chca i ktoredy chca. Haha pewnie ze loty sa o okreslonych porach. Prosta rzecz. Wylot i przylot o tej samej godzinie.

Ty gościu czytasz ze zrozumieniem czy szukasz zwady ?? Spójrz jeszcze raz w moje statusy wszędzie jest godzina 12:00 PM nadanie sortownia wylot przylot i skończ już wreszcie swoje wypociny które nic nie wnoszą

Ty widze szukasz dziury w całym. przyslka dotarla do PL wiec czekaj a nie bijesz piane nie wiadomo o co.
hellhammer
VIP

Postprzez blue_voyager » 4 paź 2014, o 18:41

lexio, Twoja przesyłka jest nierejstrowa, pewnie ekonomiczna. Na terenie Polski może być przewożona nawet 3 tygodnie. Wiem co piszę, codziennie wysyłam 20-30 listów ekonomicznych do klientów i taki czas dostawy to nic niezwykłego. Tak w tej chwili pracuje PP. Przestań panikować i po prostu czekaj.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI