Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
3 paź 2014, o 12:47
Mam dokładnie to samo z power bankiem od Goldway'a. Zamówienie 20.09, nr przesyłki od 22.09. Na trackingu nic, Sprzedawca też tłumaczy jakimś przestojem na PostNL
3 paź 2014, o 13:25
To nie żaden przestój. Goldway, Eternal Team, Chinatronic - wszyscy po tych samych pieniądzach. Albo nie mają w ogóle sprzętu na stanie, albo raz na tydzień jedzie na pocztę furgonem wysłać bo taniej
3 paź 2014, o 13:49
Tylko to juz trwa od 16.09.2014. Cierpliwie czekam, ale bez przesady zeby nie wysłał od 16, tłumaczy że jest zapchane na poczcie i ze informacja na poczcie jest opóźniona o 7- 10 dni.
"Hi dear,
We checked for you, everything goes fine, and our agent told us that all NL post got critical inspection recently, so the information displayed online will be delayed 7~10 days. No worry, the parcel is on the way.
We will inform you if anything updates here.
Rainbow "
także nie wiem o co chodzi.
3 paź 2014, o 13:58
Dlatego mnie śmieszy polecanie na siłę "tych popularnych" sprzedawców. ... Nie dość, że ceny mają często zawyżone, to jeszcze brak towaru na stanie... ;) Wolę brać u kogoś mniej popularnego, pytając przed kupnem czy mają na stanie i podkreślając że zależy nam na natychmiastowej wysyłce - jeśli tak owa nie będzie miała miejsca, radzę podkreślić że zostawimy TRAGICZNY feedback. To działa.
3 paź 2014, o 14:01
u mnie już by miał spór
3 paź 2014, o 14:02
Wiesz przynajmniej by napisał prawdę a patrzę na forum to paczki wysłane z NL docierają szybko i to zamówione dużo później, więc też coś tak myślałem że gość nie ma na stanie i czeka aż mu przywiozą z chin.
3 paź 2014, o 14:04
Czekam jeszcze tydzień, wychodzi wg obliczeń, że do końca następnego tygodnia powinna się pojawić informacja.
3 paź 2014, o 14:14
Paczki z NL Post docierają szybko lub wolno, nie ma reguły. Później wysłane przychodzą wcześniej od starszych.
Ja i G2
3 paź 2014, o 14:18
Ale przynajmniej nr. trackingowy jest poprawny i w miarę szybko widnieje w necie, a tu od 16.09.2014 cisza jak makiem zasiał.
3 paź 2014, o 15:09
Jak nie masz żadnego statusu od 16 to spokojnie możesz otwierać spór.
Naklikane z Onda v989
3 paź 2014, o 16:59
Ale przynajmniej nr. trackingowy jest poprawny i w miarę szybko widnieje w necie, a tu od 16.09.2014 cisza jak makiem zasiał.
Jak na zadnymbportalu nawet na yanwen nie masz aktywnego numeru trackingowego od tego czasu to zakladaj spor i tyle. Co innego jakbys mial aktywny i juz gfzies paczka ruszyla. Tak to nie ma co czekac.
3 paź 2014, o 17:31
W poniedziałek dostałem numer przesyłki jednak do teraz żaden system nie wyświetla o niej żadnej informacji.
Kiedy może być jakaś aktualizacja?