pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
18 sie 2018, o 00:07
Czy ktoś może wie dlaczego czasami po restarcie telefon wisi mi na sztywno w Download Mode.
Mogę go szybko uzdrowić przez:
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Ale dlaczego tak się dzieje?
Może to być wina romu AICP?
18 sie 2018, o 00:11
Po wgraniu ACPI i uruchomieniu się systemu uruchomiłeś polecenie:
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
?
18 sie 2018, o 00:57
Dobre pytanie - ale prawdopodobnie nie.
Co ono daje?
18 sie 2018, o 05:46
bootctl
- po uruchomieniu powyższego polecenia, bieżący slot jest oznaczony jako bootowalny i nie wchodzi w tryb odzyskiwania bootloadera po ponownym restarcie.
18 sie 2018, o 07:58
Wymuszanie pełnego ekranu na aplikacjach nieobsługujących wcięcia w ekranie i ukrywanie softbara.
18 sie 2018, o 10:25
Pisałem wcześnie o tym czyms właśnie.
Mam fona z andkiem 7.1.1 i właśnie niektóre apki są wyświetlane na całym ekranie, a tak to jest czarny pasek i pytałem jak go usunąć.
Czyli tak, najpierw bym musiał odblokować bootloadera, zupdejtować do oreo a potem co? Mógłbyś mi tak dać odnośniki lub tutorial co i jak od początku, chyba że już jest to opisane(ten schemat z xda znam ale się nie bawiłem). Dzięki
18 sie 2018, o 12:06
Bootloadera się ściąga by zmienić sku z 300cn na 300ww. Potem możesz aktualizować przynajmniej na zablokowanym, nie wiem jak z odblokowanym.
To świeży temat, także na własną rękę szukasz instrukcji albo komuś zlecasz upgrade.
18 sie 2018, o 15:33
Cześć,
doszedł do mnie ostatnio Aquos S2 i będąc nieświadomy zaaktualizowałem chinski rom do 8.0. Znalazlem instrukcje z odblokoaniem bootloadera ale nie wiem gdzie moge kupic ntool credits. Mógłbym prosić kogoś kto ogarnia temat o pomoc?
19 sie 2018, o 19:26
kol@Chrobry
nie wiem czy można by było wgrać nowy ROM na zablokowanym bootloaderze poleceniami w trybie Download Mode mając Oreo

ale myślę że tak, swojego SS2 katowałem kilka razy wgrywając mu wszystkie istniejące ROM z poziomu konsoli adb fastboot
19 sie 2018, o 22:23
Przez fastboot to się wgrywa obrazy. Przedewszystkim musi zmienić SKU. Może też chyba uruchomić nougata zmieniając bootowanie z A na B czy na odwrót.