pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: SHARP AQUOS S2

17 sie 2018, o 00:41

QMMI i FFBM to moduły diagnostyczne. Powinno się dać z nich wychodzić trzymając pow+vol up.
Sharp S2 ma multiboota A/B.

17 sie 2018, o 08:11

@ddr niestety próbowałem wszystkiego i nie dało się wyjść z poziomu guzioli na telefonie
prawdopodobnie polecenie
Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
- lub b uruchomiło telefon, i myślę że po aktualizacji androida z 7 do 8 właśnie w pamięci-partycji A zostaje np. andoid 7.11 a aktualizacja jest zapisywana np. do partycji-pamięci B (lub odwrotnie) i boot script uruchamia wybraną partycję
skoro Sharp S2 ma multiboota A/B to czy jest możliwość wgrania dwóch ROM, inny do Slot A a inny do Slot B, rozumiem że pamieć powinna mieć odpowiednie sektory dla romu ( mmcblk0p )
Widziałem że w TWRP jest opcja wyboru Slot A Slot B
Może się mylę :-|

EDIT:
odpowiedziałam sam sobie na to pytanie, na partycji A zainstalowany mam SS2-SIUI_v3_1_trebled_by_heineken.nb0 a na partycji B AICP :-) i to działa ;-) czyli można mieć na tym urządzeniu dwa inne ROMy :mrgreen:

17 sie 2018, o 09:56

abramar

jeśli dobrze rozumiem zrobiłeś aktualizację z 7 do 8 bez odblokowywania itp. W takiej sytuacji już tak łatwo się nie da wgrać 7ki z tego co wiem.

Na stronie 68 w połowie jest mój opis tego jak u siebie przechodziłem z chińskiego 8 na tajwański 7, Ciebie chyba czeka to samo - ale to może niech Ci potwierdzą mądrzejsi ode mnie.

17 sie 2018, o 10:07

abramar napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ach, jeżeli wgrałeś już 8-kę, to będziesz miał więcej zabawy.

17 sie 2018, o 11:46

Esper napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
1 Mialem chinski
2 Odblokowalem bootloader
3 Wgralem tajwanski
4 Zaktualizowalem do 8.0
5 Zablokowalem bootloader (zalezalo mi na placeniu)

Mam problem bo now dochodza do mnie wszystkie smsy, nie wyskakuja mi powiadomienia

6 wczoraj zrobilem czyszczenie telefonu bez zmiany systemu, ale Nadal jest problem z powiadomieniami I smsami

PS
Pisze z telefonu I nie mam pl znakow

Sent from my FS8010 using Tapatalk

17 sie 2018, o 12:25

ja jestem noobek w tych kwestiach :) ja nie odblokowałem i miałem sporo zachodu, czy u Ciebie będzie prościej ciężko mi powiedzieć

17 sie 2018, o 23:11

mam soft 1_35F czyli android 7.1.1 (+spolszczenie morelocale) i zablokowany bootloader, bo cenię sobie płatności przez nfc, czytam wątek i widzę, że ci co zaktualizowali do oreo często próbują wrócić do nugata (nie wiem dlaczego? oreo na ten fon jakiś trefny jest?)... czyli tak jak mam teraz (nugat+zablokowany bootloader) to najlepsza opcja obecnie?

17 sie 2018, o 23:45

Nie siedziałem za długo na nougat. Różnica taka, że w oreo ubyły dwie funkcje z czego jedną da się wywołać sztuczką, a w zamian poprawiono wifi i coś jeszcze.

17 sie 2018, o 23:59

ok, czyli rozumiem, że summa sumarum nie_warto=rewolucji_brak aktualizować do oreo?

18 sie 2018, o 00:06

ddr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jakie?
Odpowiedz