SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rgr » 5 lip 2018, o 18:29

No i problem po zainstalowaniu AICP.

Mimo włączenia transferu plików w ogóle nie mogę połączyć się z telefonem.

Jakieś podpowiedzi? :/
rgr

Pochwały: 9
Telefon:: Sharp S2 / LeTV x522

Postprzez zimmonx » 5 lip 2018, o 23:22

rgr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No i to jest niestety problem w tym romie :/ widać dev jeszcze tego nie poprawił w ostatnim romie, bo ja miałem to samo w tej starszej wersji, dlatego sobie odpuscilem. Imho najlepsza wersja póki co, to ten custom ROM 135e - najlepszy sot, wgrywasz morelocale, instalujesz jakąś apkę typu root uninstaller i wywalasz te wszystkie krzeczaste apki, do SMS polecam textra i wszystko fajnie śmiga. Heineken na xda zapowiedział, że pracuje już nad nową wersją romu treble z dużymi poprawkami, więc ja na to poczekam i póki co szkoda mi czasu na testowanie innych romów...
zimmonx

Pochwały: 10
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 135E Custom

Postprzez rgr » 5 lip 2018, o 23:30

Zmęczyłem te gappsy, na razie wszystko działa (na tyle na ile AICP działa, chyba brakuje m.in. obsługi diody led).

Gdyby nie kłopoty z auto-brightness to zostałbym przy Trebled ROM 3.1 i odpuścił sobie dalsze zmiany. Albo zrobiłbym jak Ty.

Poczekam na aktualizację Treble, może będzie też aktualizacja AICP - porównam i zobaczę.

A możesz gdzieś wrzucić apk od aparatu? Zobaczę czy zadziała u mnie, bo w AICP faktycznie słabo to wygląda.
Nie przechodzi mi też testu ctsProfile w safetynet, ale i tak czekam na naklejkę :)
rgr

Postprzez zimmonx » 5 lip 2018, o 23:37

Jak wchodzisz w magisk manager to kliknij "instalacja" - magisk jakby zainstaluje się na nowo u mnie po tym przeinstalowaniu safetynet zaczął świecić na zielono ;)
Tej apki aparatu nie mam, nie chciało mi się z tym bawić wtedy, bo szybko zrezygnowałem z tego romu
zimmonx

Pochwały: 10
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 135E Custom

Postprzez ghosti » 5 lip 2018, o 23:53

Na Treble wykrywa Wam zestaw słuchawkowy?
Masz aplikację i potrzebujesz pomocy przy konfiguracji analityki? Pracuję jako analityk aplikacji, stron oraz specjalista SEO.
ghosti

Telefon:: LG G7

Postprzez rgr » 6 lip 2018, o 12:36

@zimmonx - ale chodzi mi o apkę, którą masz -- tą z efektem bokeh. Miałem ją po zainstalowaniu Treble, ale w AICP jest już inna apka.
Instalacja w magisku nic nie daje (próbowałem -- SafeNet Poprawny, ale ctsProfile na czerwono). Ale specjalnie mi na tym na razie nie zależy.

Bardziej dokucza, że po restarcie telefon potrafi utknąć w trybie Download. Tak więc póki co to AICP odradzam, raczej lepiej zostać przy Treble i zaaplikować patcha do autobrightness.
rgr

Postprzez mag12 » 6 lip 2018, o 19:09

U mnie lipa, zainstalowałem ten soft AICP i nie mogę dzwonić. Numery wybiera, łączy się ale nie słychać nic w słuchawce czy w głośniku. Może ktoś pomoże?
mag12

Pochwały: 5
Telefon:: sharp s2

Postprzez czarny1 » 7 lip 2018, o 20:07

Witam,
mam pytanie do znawców a mianowicie : wgrany mam ROM 00WW_1_35F dziś sprawdzałem w telefonie czy nie ma dostępnych aktualizacji i pokazał się ekran Smile UX o dostępnej aktualizacji 2080.B02 1024MB .
Czy mogę bezproblemowo ściągnąć i zaktualizować telefon z poziomu aktualizacji .
czarny1

Telefon:: ZOPO

Postprzez rgr » 8 lip 2018, o 00:08

czarny1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zależy. To aktualizacja do 8.1.
Jeżeli nie masz odblokowanego bootloadera, to już później nic nie zmienisz w telefonie (przynajmniej na razie).
(Mam nadzieję, że nie pomyliłem się)
rgr

Postprzez rgr » 8 lip 2018, o 00:09

mag12 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeszcze tego nie sprawdzałem, nie wkładałem na razie karty SIM.
Jutro sprawdzę.
rgr

Postprzez masakra_a » 8 lip 2018, o 16:12

Koledzy mam problem z Sharpem S2. Mianowicie został on zaaktualizowany jeazcze na chińskim sofcie do najnowszej wersji oprogramowania. Siedzi tam już android 8.0.I nie mogę teraz zaaktualizować na tajwański ROM. Wiecie jak mogę to zrobić? Ściągam tajwański jeszcze na andku 7.0 i "Installation Problem" wyskakuje po zmianie nazwy. Na sofcie z aktualizacją do 8.0 też Installation Problem. Jakieś sugestie?
masakra_a

Pochwały: 1
Telefon:: MOTO

Postprzez rgr » 8 lip 2018, o 20:30

A odblokowałeś najpierw bootloader?
rgr

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?