SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez zimmonx » 29 mar 2018, o 23:20

Dobra, wracamy do dyskusji: na 4pda ktos tam pisze, ze korzysta z tego custom romu od heinekena z xda, wiec znaczy, ze dziala...
zimmonx

Pochwały: 10
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 135E Custom

Postprzez MichalTJE » 30 mar 2018, o 10:27

@zimmonx zerknij PW
dziex
MichalTJE

Pochwały: 2
Telefon:: LG FLEX 2

Postprzez pepeq77 » 30 mar 2018, o 14:55

Używam sharpa od tygodnia. Mam zainstalowany rom 1_35E. U mnie wszystkie powiadomienia dochoodzą. Zainstalowałem textre, whatsapp, viber, skype oraz microsoft launcher. Facebooka nie mam :). W ustawieniach Sboost mam te aplikacje powłączane (Background i Autostart). Wyłączyłem też Smartrobos. Generalnie jestem mega zadowolony. Telefon wyszedł mnie ok 560zł (obeszło się bez VAT). Modyfikacje softu na pewno będą bo masa Ruskich go pokupiła i już dłubią.
pepeq77

Telefon:: SHARP AQUOS S2

Postprzez wiesiek3d » 30 mar 2018, o 16:58

wiesiek3d

Telefon:: Samsung

Postprzez zimmonx » 30 mar 2018, o 20:44

wiesiek3d napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przeciez to opis wgrywania softu międzynarodowego, który chyba wszyscy tu posiadają...

Edit:
Nie chcę siać zamętu ani wywoływać sztucznej euforii, ale śledzę też chińskie forum o s2 i tam dziś pojawił się wpis, że s2 dostał oreo (oczywiście domyślam się, że chodzi o chińską wersję). ale nie wiem, czy to potwierdzone, bo nigdzie o tym nie piszą...
zimmonx

Postprzez pete67 » 31 mar 2018, o 10:15

zimmonx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przeciez to opis wgrywania softu międzynarodowego, który chyba wszyscy tu posiadają...

Edit:
Nie chcę siać zamętu ani wywoływać sztucznej euforii, ale śledzę też chińskie forum o s2 i tam dziś pojawił się wpis, że s2 dostał oreo (oczywiście domyślam się, że chodzi o chińską wersję). ale nie wiem, czy to potwierdzone, bo nigdzie o tym nie piszą...

zamiast oreo wolałbym czysty oryginalny andek z językiem naszym :)
ale było by fajnie.... gdyby aktualizacja do oreo sięgała również w pl :)
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez zimmonx » 31 mar 2018, o 16:32

Jest oreo do wersji 6/128. tutaj coś na potwierdzenie: http://www.nanrennan.cn/wp-content/uplo ... 180304.png
zimmonx

Postprzez Nemesis40 » 31 mar 2018, o 19:07

Potwierdzam że wszelkie powiadomienia działają po prawidłowym skonfigurowaniu S Boosta (tzn na chwilę obecną sprawdziłem FB, Instagrama i Messengera, choć w nim wszystko działało już wcześniej)
Bez spolszczania nie ma problemu z ustawieniem polskiego języka chociażby w Facebooku, czy polskich komend głosowych w Google Maps, nie jest więc tak źle
Klawiatura Google również działa prawidłowo, w ustawienia wchodzi się przytrzymując ","
Aplikacja zarządzająca aparatem bardzo fajna i ma sporo zaawansowanych ustawień.
Poziom wyostrzania zdjęć nieco zbyt wysoki, ale idzie przeboleć
Jak za 615zł które przyszło mi za ten telefon zapłacić to jestem zadowolony, choć na początku chciałem go sprzedać jak inni :)
Nemesis40

Pochwały: 1
Telefon:: Sharp S2

Postprzez zimmonx » 31 mar 2018, o 19:47

Nemesis40 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No to jest jakieś światełko w tunelu ;) Ja cały czas czekam i sam się zastanawiam co z nim zrobie, kiedy dojdzie ;)

Mam pytanko do posiadaczy, jak z jakością rozmów i dźwiekiem na słuchawkach? na ruskim forum dość na to narzekają :/
zimmonx

Postprzez pete67 » 1 kwi 2018, o 00:32

Pomimo fajnosci sprzętowej - ROMem zniechęca on ludzi do siebie.
Walczę ciągle z nim usiłując wydobyć co najlepsze z kamerki, porównuję i wychodzi mi na to że fotki robi całkiem całkiem. lepiej niż mój ulubionym ( nie ma wyjścia - ciągle za niego płacę raty w plusie ;) ) P10lite.
fotki na manualu wychodzą całkiem fajnie.
Opiszcie swoje przygody z GPSem, ciekawy jestem Waszych opinii
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez Szasznik96 » 1 kwi 2018, o 15:17

No trzeba przyznać że za tą kasę nie jest zły, mnie po dobrym kursie kosztował jakieś 500zł.
Ale i tak wróciłem do Huawei Nova. Poza tym że aparat jest minimalnie gorszy i wyświetlacz mniejszy , same plusy. Dużo lepsza bateria , w Sharpie to była dziwna sprawa bo miałem sot 6h ale też 2h. Huawei jest przewidywalny i poniżej 5 nigdy nie spada. Jest bardzo fajny system , który nie sprawia żadnych problemów, wszystko po prostu działa, jest gniazdo Jack :). W sumie oba telefony są spoko tylko w Sharpie muszą dopracować system , ja zostaję przy novie bo jakoś zwyczajnie lepiej mi leży :)
Szasznik96

Pochwały: 1
Telefon:: Samsung s7

Postprzez raffde » 3 kwi 2018, o 09:12

Nemesis40 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czesc,
jak zmieniłeś glos na polski w Google Maps ?
raffde

Telefon:: sharp

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?