Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [aliexpress] Reklamacja telefonu z Chin.

7 lut 2014, o 11:26

Modyfikować , tak by tobie pasowało i escalować.

7 lut 2014, o 11:36

Czyli najpierw w modyfikacji skopiować to co wcześniej + dopisać że przesyłka to koszt ok 20 $ (da sie taniej??? nie PP?) i od razu escalować? Mąż ma zakaz kupowania na ali przez to ;) bo on kupuje a ja się muszę zajmować :/

7 lut 2014, o 11:40

Pierwsze modyfikować . Czekać na odpowiedź sprzedawcy lub od razu escalować.
Za koszty przesyłki trudno będzie od niego wyrwać kase ,chyba że się zgodził na to, to przeleje np. na paypala.

7 lut 2014, o 11:43

Nie no ja kasy za przesyłkę nie chcę, ale nie chcę też odsyłać bo będę w plecy 200zł. Najwyżej będę próbować z mniejszą kwotą jak się nei zgodzi.
Dzięki wielkie za odpowiedź! :)

7 lut 2014, o 15:05

A na moje pytanie ktoś mógłby odpowiedzieć?

7 lut 2014, o 19:40

@orek . Moja szła z Pekinu do Shenzen 16 dni ,miałeś to wcześniej napisane , ale to było w czasie ich świąt.

7 lut 2014, o 19:47

bzyczka1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

chcesz zwrotu ale nie zgadzasz sie na zwrot ?
ok Twoj problem -)
jesli naciskasz escalate to oznacza, ze pierwotne zadanie jest podtrzymane przez ciebie
nie wiem gdzie jest otwarty spor - bo na paypal o ile pamietam, mozna w czasie eskalacji ponownie zadeklarowac wartosc sporu lub podtrzymac wczesniejsza

11 lut 2014, o 18:16

Witam .Ja mam takie pytanie ,mi sprzedawca chce część zwrócić tak mi napisał .Co mam teraz zrobić otworzyć spór ? coś tam zaznaczyć ? Nie otwierałem jeszcze sporów i nie wiem co tam mam zaznaczyć ,że częściowy zwrot

11 lut 2014, o 18:43

Tak

Ja i LG G2

11 lut 2014, o 18:55

Robbo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ale jak to sie robi naciskam open dispute a później co sie pojawia ? nie mogę nigdzie znaleźć jakiejś informacji na temat częściowego zwrotu ,wszędzie jest o pełny refund
Odpowiedz