• Reklama

Recenzja meizu pro 6 plus

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 28 lut 2018, o 19:36

http://forum.flymeos.com/thread-22658-1-1.html tutaj masz ROM Flyme 6.7.4.11G beta z działającym NFC

A jeszcze lepiej wgrac chińską wersje. Jest ponoć zdecydowanie szybsza, aktualizacje co 2 tygodnie, lepsze wsparcie no i NFC. Minus to nie do konca spolszczone menu, ale pełne wsparcie angielskie bez chińskich krzaków. http://forum.flymeos.com/thread-39506-1-1.html

Pochwały przyznane za posta: 2
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1365
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Reklama

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez jeedek » 13 mar 2018, o 01:02

Zachęcony recenzją zakupilem w banggood meizu 6 pro plus. Szkoda, że nie ma diody powiadomień LED a jak sprawuje się always on display w tym telefonie?
Avatar użytkownika
jeedek
AKTYWNY
 
Posty: 273
Dołączył(a): 14 sty 2016, o 15:37
Pochwały: 4
Telefon:: Meizu Pro 6+
ROM: Flyme 7 China beta

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 13 mar 2018, o 13:21

Jak to nie ma diody powiadomień jak ma. Jest jasnoniebieska. Nie ma tylko jak ładuje się. https://www.dropbox.com/s/vb8k20zcde5o9 ... 0.jpg?dl=0

Always on Display chyba nie ma w nim, ale zaraz sprawdzę.

P.S. Niestety nie ma tej funkcji na 100% przekopałem całe menu. Obstawiam ze wersja China ma tą opcję, zreszta na stronie meizu piszą ze jest. Ale mozna dograc taką https://play.google.com/store/apps/deta ... r.alwayson działa na pro 6 plus bo kolega z grupy meizu na fejsie uzywa takiej na P6P
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1365
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 13 mar 2018, o 16:57

Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1365
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez mruczek66 » 29 mar 2018, o 22:41

też dostałem ten telefon i nie wiem czy zostawić go sobie czy sprzedać. pierwsze wrażenie jest super. widzę że telefon nie ma specjalnie wsparcia i nie wiem jak bareria. waszym zdaniem warto go zostawić sobie ?
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 299
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: meizu pro 6 plus
ROM: flyme

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez jeedek » 29 mar 2018, o 23:22

zostaw sobie albo go sprzedaj...
No przepraszam, co to za głupie pytanie by ktoś za Ciebie zdecydował.
Znasz wady i zalety to prosta sprawa. Ja na niego czekam i boli mnie brak custom romów a z flyme jest rożnie, no i to niby nie działające NFC ale za te cenę i tak nie ma alternatywy tak naprawdę. Są może LeEco i są ok ale do mnie tak całkiem nie trafiają. Poza tym jak ten przycisk będzie tak dobry jak u-touch w ZUK Z2 to będzie bomba!
Avatar użytkownika
jeedek
AKTYWNY
 
Posty: 273
Dołączył(a): 14 sty 2016, o 15:37
Pochwały: 4
Telefon:: Meizu Pro 6+
ROM: Flyme 7 China beta

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez mruczek66 » 29 mar 2018, o 23:40

wolał bym żeby na moje głupie pytanie odpowiedział któryś z użytkowników.
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 299
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: meizu pro 6 plus
ROM: flyme

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez mruczek66 » 30 mar 2018, o 11:55

co zrobić żeby był sklep play ?
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 299
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: meizu pro 6 plus
ROM: flyme

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez TLasky » 30 mar 2018, o 12:31

Wejdź w HotApps i spróbuj zainstalować np. Gry Google, wtedy automatycznie poprosi Cię o doinstalowanie usług google (cierpliwości, zajmie to chwilę) i gotowe. Ogólnie nie rozczarował mnie, ale też nie powalił na kolana... obawiam się, że już nigdy nie doznam takiej radości jak po otwarciu Meizu MX4 :-(.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1835
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 82
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez mruczek66 » 30 mar 2018, o 13:12

nie da się. producent nie ma uprawnień. mam 6.7.4.11g beta może to wina romu? ciągle mam go z naklejonymi foliami i nie wiem sprzedać czy zostawić :)
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 299
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: meizu pro 6 plus
ROM: flyme

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez mruczek66 » 1 kwi 2018, o 12:09

wgrywając chiński rom (6.7.6.13A)przez FlashFire ucegliłem biedaka. ma ktoś chiński rom. jaki i jak wgrał ?
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 299
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: meizu pro 6 plus
ROM: flyme

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez andrewfpl » 2 kwi 2018, o 12:51

mam wgrany 6.3.0.2A i wszystko dziala wgrywany z pozoimu systemu
ale mam inny problem telefon zakupiony ostatnio na Banggood i od samego poczatku mam kiepskie zdjecia tzn nie ostre czy ktos mial cos podobnego?
andrewfpl
 
Posty: 1
Dołączył(a): 26 gru 2015, o 03:13
Telefon:: meizu m2 note
ROM: 4.5.4.2A

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama
cron