Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Promocje i oferta sklepu GearBest.com

Duży problem z Gearbest - Oszustwo?

Postprzez kitowsci » 7 lis 2015, o 10:30

Witajcie
Zakupiłem 2 miesiące i 3 dni temu słuchawki Xiaomi Piston 3 z gearbest
Otrzymałem nr śledzenia,wszystko fajnie,mija miesiąc zacząłem sie denerwować więc sprawdzam gdzie jest przesyłka,okazało sie że zaginęła na naszej polskiej granicy hehe
Napisałem do nich,odpowiedzieli że zwrot pieniędzy otrzymam jak miną 2 miesiące od zakupu.Napisałem dwa dni temu i otrzymałem taką wiadomość...
Obrazek
Z jakiej racji mam zaznaczyć że otrzymałem przesyłki?
Ktoś mi doradzi o co tu chodzi??

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka
kitowsci

Telefon:: Lenovo A820

Re: Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Postprzez pająk38 » 7 lis 2015, o 15:16

Jeżeli płaciłeś przez PayPal to olej ten sklep , otwieraj spór na PayPal to oddadzą Ci kasę .
Na sprzedawcy ciąży obowiązek dostarczeni przesyłki jak zaginęła to niech oddają kasę albo niech wysyłają jeszcze raz , nic nie potwierdzaj że otrzymałeś paczkę ( jeśli faktycznie jej nie otrzymałeś ) .

Jeżeli płaciłeś przez PayPal i otworzysz spór sklep każe ci zamknąć spór i wtedy wyślą - oczywiście nie wież w te zapewnienia jeżeli zamkniesz spór drugi raz go nie otworzysz . Super promocja była = brak towaru lub towar zepsuty .
pająk38
AKTYWNY

Postprzez zombie.king » 7 lis 2015, o 17:00

kitowsci napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Proszą nie o potwierdzenie otrzymania przesyłki, tylko o potwierdzenie, że adres dostawy się zgadza.
zombie.king

Telefon:: Xiaomi

Postprzez pająk38 » 7 lis 2015, o 17:36

No to potwierdź , może wyślą jeszcze raz albo coś nowego wymyślą .
Mi też kazali potwierdzić adres - skorzystałem z opcji zwrot kasy z PayPal .

I co mają na tyle towaru ze prawie każdemu wysyłają jeszcze raz .?
pająk38
AKTYWNY

Postprzez karolw2 » 9 lis 2015, o 01:00

Mi po 2 miesiącach tak samo kazali potwierdzić adres wysyłki, a przecież na zdjęciu pseudo paczki to umieją wydrukować poprawny adres,

Ja nie płaciłem przez PAY PAL ale odzyskałem pieniące na konto walutowe w ciągu 5 dni, kilka e mail wymieniliśmy, próbowali jeszcze kąbinować z wymianą na punkty ale się nie zgodziłem i kasę zwrócili,

Nie polecam tego sklepu, już u nich nic nie kupię, wolę dopłacić na ali
karolw2

Pochwały: 4
Telefon:: Nokia

Postprzez robi173 » 9 lis 2015, o 20:37

Polecam wszystkim płacącym kartą z T-mobile usługę "chargeback".Po ponad 2-miesiącach oczekiwania na przesyłkę, oraz wymianie kilku maili z Gerabestem , zadzwoniłem do banku i wystąpiłem o chargeback. Rozmowa trwała długo ok 0,5 h , ponieważ pani na bieżąco składa reklamacje, więc musimy podać wszystkie szczegóły. Na koniec dostałem informację, że czas rozpatrzenia do 2 m-cy roboczych!
Jakie było moje zdziwienie jak po 6 dniach pieniążki wróciły na konto- szczerze polecam, jeśli nie możecie się dogadać z Gearbestem nie wahajcie się i dzwońcie do banku.
robi173

Pochwały: 3
Telefon:: Redmi pro, Mi 8se.
ROM: 6.0, 8.0.

Postprzez toran » 12 lis 2015, o 13:35

A jeśli obiecali zwrócić mi kasę ale prosili zamknąć spór w PayPal ? Wierzyć im ?
toran

ROM: Miui

Postprzez pająk38 » 12 lis 2015, o 20:43

NIE
pająk38
AKTYWNY

Postprzez kardaw4 » 14 lis 2015, o 12:13

Zamówiłem 10.11 telefon Letv 1s.
Zadałem im pytanie związku z wiadomością "Verify Payment.." i wysłaniem do nich zdjęć dokumentów. To faktycznie wiadomość od sklepu.
Odpisali mi, że zweryfikowali moje konto.
A o telefonie napisali, że przez kolejne pół miesięcy nie będą mieli produktu w magazynie.
Mam 3 możliwości:
1. Czekanie, 2. Wymiana produktu na inny, 3. Zwrot pieniędzy do "portfela" (wallet) na przyszłe zakupy.
Raczej zdecyduję się na starszy produkt Letv Le 1 X600 32GB. W Antutu na YT było widać, że X500 nie ma żyroskopu (gyro), rzekomo, brakuje potwierdzeń.
kardaw4

Telefon:: Samsung

Postprzez toran » 14 lis 2015, o 20:32

pająk38 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czemu tak uważasz ? możesz napisać więcej szczegółów ?
toran

Postprzez BUDZAK » 14 lis 2015, o 20:48

Bo jak zamkniesz spór to ponownie nie bedziesz go mógł otworzyć i bedziesz na ich łasce a tak to jest w ich interesie żeby tranzakcja przebiegła pomyślnie tak przynajmniej mi sie wydaje i ja sporu bym nie zamykał to jest twoja karta przetargowa.
BUDZAK

Pochwały: 3
Telefon:: ZUK Z2

Postprzez toran » 14 lis 2015, o 20:53

BUDZAK napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To dlaczego PayPal daje tyle dni na dogadanie się ze sprzedającym zanim spór zmieni się w roszczenie ?
toran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do GearBest.com