Promocje i oferta sklepu GearBest.com
Odpowiedz

Re: Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

27 paź 2015, o 01:26

A jak jest z wysyłką z europejskich magazynów, też są problemy?

27 paź 2015, o 08:47

Gearbest - co z moim refundem lub ponowną przesyłką zamówienia W1508212110245505??
Pisałem do was wielokrotnie (T15092105107), że nie otrzymałem. Zadany przez was czas na oczekiwanie minął 25.10.2015. Proszę o ponowną wysyłkę ale pocztą rejestreoweaną lub pełny zwrot pieniędzy.

29 paź 2015, o 21:42

siesiu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moje zamówienie miało dojść do 28 .10 ale nie doszło,

Odpisali że proponują zwrot 50 % zakupu lub zapłatę 20$ do ponownej wysyłki z ubezpieczeniem,

Normalnie oszuści są w GearBest !!! Nie wysyłają produktów i potem chcą wyłudzać dodatkową kasę

Płatność była niestety kartą więc reklamacja w banku Chargeback ale to kolejne 30 dni czekania na rozpatrzenie.

1 lis 2015, o 20:39

Może ktoś potwierdzić że wysłali nierejestrowaną i doszło .
Wnioskuję że sklep działa tak , oby nie dać się oszukać ( chodzi o sklep ) jeżeli kupujący wybiera nierejestrowaną nie wysyłają , otwiera spór na PayPal każą zamknąć spór i wtedy wysyłają , sporu nie da się drugi raz otworzyć czyli kupujący ich nie oszuka .
Albo proponują zwrot 50% kasy albo dopłacasz do rejestrowanej , ogólnie sklep aby przyciągnąć kupujących oferuje produkty w niskich cenach z darmowa wysyłką = brak wysyłki a może kupujący dopłaci do wysyłki to wyślą , po prostu chcą złapać klientów . Celowa strategia sklepu .

No chyba ze nierejestrowane dochodzą .

1 lis 2015, o 21:17

W moim przypadku jedna nierejestrowana doszła bez żadnych problemów, druga była wysyłana ponownie (bo nie doszła) już jako rejestrowana bez żadnych dopłat. Mimo że "z bólami", ale jednak sklep wywiązał się, choć z poślizgiem (w drugim przypadku), ale nie miało to dla mnie znaczenia (opóźnienie) więc ogólnie ocena sklepu OK. Natomiast z tego co czytam tu i na innych forach bywa różnie ...
Z mojego punktu widzenia płacę za towar i jego dostarczenie, więc odpowiedzialność sprzedawcy nie może się kończyć na wstawieniu zdjęcia z zaadresowaną kopertą, a dopiero wtedy, gdy przesyłka cała i zdrowa do nas dotrze. Jeśli maja dużą liczbę zniknięć przesyłek, to powinni coś z tym zrobić.

1 lis 2015, o 22:09

Duża liczba zniknięć przesyłek - przypadek? sklep nic z tym nie robi , czy aby na pewno przesyłki ginęły ?

2 lis 2015, o 00:00

pająk38 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W moim przypadku paczka zostala wyslana 3 dni od wplaty i doszla po 12 dniach. teraz zamowielm kolejna i narazie minelo 7 dni od daty wyslania. Na chwile obecna jestem zadowolony z zakupow. Paczka zarejestrowana wyslana z eu warehouse szla tydzien.

2 lis 2015, o 12:08

Ja zamówiłem paczkę 10.09 - wysłali 16 i 17 września jako dwie osobne paczki. Szwedzką pocztą doszło do mnie już 28.09, natomiast na nierejestrowaną z Chin czekam do dnia dzisiejszego. Gearbest wyznaczył mi czas do 17 listopada (60dni), po tym czasie otwieram spór na paypalu.

2 lis 2015, o 16:50

Mam podobnie jak kolega wyżej. Tylko że wysłane 21 września. Nierejestrowaną pocztą, wysyłka 2 paczek do 2 osób w PL. Nadal cisza, a już półtorej miesiąca minęło :-) Czekam cierpliwie. Wcześniejsze nierejestrowane dochodziły bez problemu, jedne po 10 dniach, inne po 40 dniach ;-)

3 lis 2015, o 10:56

czy wysylka z magazynow z EU omija Vat ??

4 lis 2015, o 18:57

Witam

Dzisiaj otrzymałem przesyłkę DHL z GearBest, czas realizacji dostawy 2 dni, niestety dostała się na VAT.
Poprzednia przesyłka DHL nie podlegała opłacie.

Tak więc reasumując 1:1 :).

pozdrawiam
Piotr

5 lis 2015, o 08:49

Moje zamówienie 7.10 wysłane dhl 29.10 przesyłka doszła 4.11 i vat do zaplaty tego co się doczytałem to dhl zatrzymuje 99% przesyłek do odprawy celnej.
Lepiej wysłać normalnie przesyłką rejestrowaną mniejsze ryzyko zapłaty VAT a w moim przypadku zaznaczyłem express i telefon dotarł do mnie prawie po miesiącu i to jeszcze z vatem
Pozdrawiam Adam
Odpowiedz