Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Promocje i oferta sklepu GearBest.com

Re: Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Postprzez toran » 13 paź 2015, o 09:37

China Post działa bez zarzutu ale Sweden Post (NordPost) to tragedia. GearBest podzielił zamówienie na dwie paczki. Nadana w China Post już od 1,5 tygodnia jest u mnie a ta druga od ponad miesiąca jest między Chinami a Malmo... Napisałem do NordPost, mają odpisać w ciągu 24 h ale czuje że mnie oleją... Dam znać.
toran

Telefon:: Xiaomi
ROM: Miui

Postprzez Toczefeler » 13 paź 2015, o 17:38

Panowie mam pytanie,
zawsze wybieram wysyłkę z Chin, nigdy nie naciąłem się na VAT.
Widzę, że GearBest ma telefon który mnie interesuje w magazynie w Europie, wysyłka wychodzi ok. 3$ więcej.
Czy z waszych doświadczeń szybciej przychodzą paczki z magazynu w Europie? Warto się w to bawić? Nie rośnie ryzyko zapłacenia podatku?
Toczefeler

Telefon:: PPTV KING 7
ROM: PPOS 3.1.1

Postprzez pająk38 » 14 paź 2015, o 08:53

Dobrze się zastanów zanim coś u nich kupisz , mi najpierw odpisali żebym zamkną roszczenie na PayPal , a teraz piszą że chcą potwierdzenie adresu wysyłki , rozumiem że to ma być jakiś skan dowodu , kitajcom się we łbach poprzewracało.
pająk38
AKTYWNY

Postprzez toran » 14 paź 2015, o 11:22

Okazuje się że wysłali moją paczkę nie NordPost tylko jakiś DirectLink (mimo że na stronie NordPost też widać statusy tej paczki). NordPost odpisał podając link do śledzenia paczek DirectLink http://directlinktrackedplus.com/multip ... 06675157SE Tam też nic nie widać. GB traci w moich oczach takimi akcjami. Wysłali reszte rzeczy China Post i jest cacy a najważniejszą jakiś gó***m.
toran

Telefon:: Xiaomi
ROM: Miui

Postprzez tidbit » 14 paź 2015, o 11:39

tidbit napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Też nie czekałem, założyłem spór na paypal, i od razu odezwali się ze sklepu, że brakuje im jednego przedmioty z tych co zamówiłem. Od razu przekształciłem spór w roszczenie "zwrot kasy" sklep prosił żebym zlikwidował spór a oni wyślą za dzień dwa towar na pewno. Nie dajcie się zrobić w taką gadkę lub podobną, pamiętajcie że likwidując spór nie macie możliwości otworzenia go ponownie - a sklep i tak wam nie wyśle towaru. Ja dałem im szansę, napisałem żeby wysłali w ciągu dwóch dni towar i przesłali wiadomość i nr nadania przesyłki do paypala to wtedy zlikwiduje spór, po 3 dniach dostałem info z paypala że sklep zwraca pieniądze które do miesiąca pojawią się na moim koncie.

pieniądze po sporze już są na moim koncie, pełny zwrot.
tidbit

Telefon:: xiaomi redmi s1
ROM: cyanogenmod

Postprzez katny » 14 paź 2015, o 16:07

pająk38 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie też twierdzili ze musze ponownie podać adres wysyłki bo ponoć wcześniej był nieprawidłowy. Paczkę ostatecznie wysłali ale czekałem z 10 dni od momentu zapłaty i wysłałem chyba z trzy maile z ponagleniem

Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka
katny

Pochwały: 2

Postprzez pająk38 » 15 paź 2015, o 08:48

Oni chcą potwierdzenie adresu - po ponad dwóch miesiącach od wysłania przesyłki ?, jak płaciłem przez PayPal to i tak dostali adres ten z PayPal on jest taki sam jak podałem do wysyłki .Coś mi się wydaje że niedługo znikną z rynku.
pająk38
AKTYWNY

Postprzez Bomberp » 15 paź 2015, o 11:32

pająk38 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Miałem podobnie, paczka nie przyszła, założyłem spór na Paypalu, powiedzieli, że wyślą ponownie jak zamknę spór, i poprosili o potwierdzenie adresu. (pewnie chodzi o upewnienie, że nie ma błędu w adresie).
Jako, że towar wart 4$ to zaryzykowałem. Nie dostałem żadnej informacji o wysyłce ale po 2 tyg. dostałem paczkę wysłaną inną pocztą niż ta pierwotna.
Problem jest jednak taki, że na kolejną paczkę czekam już ponad 40 dni.
Obie paczki wysłane China Post Unregistered.
Ciekawy jestem osobom, którym nie przyszły paczki jaka pocztą zostały wysłane.
Np. moja paczka ma nr. CN14380468347445 wysłana 29.07.2015
Bomberp

Postprzez pirzol » 15 paź 2015, o 11:52

Witam

Wszystkim którzy maja problem z tym iż paczka długo stoi i czeka na wysyłkę, proponuję sprawdzić w ustawieniach konta czy macie aktualny adres do wysyłki.

Zauważyłem, że u mnie adres zniknął. Musiałem go ponownie dopisać.
Może tu jest problem ?

pzdr
Piotr
http://www.fpvdrones.pl
Szkolenia dla pilotów dronów na licencje VLOS. Udostępniamy sprzęt na egzamin do 25kg !
pirzol

Pochwały: 3
Telefon:: HTC
ROM: 5.1

Postprzez xray007 » 15 paź 2015, o 20:03

Widzę, że z tym sklepem są jakieś problemy. Kupiłem tablet, płatność i weryfikacja tego samego dnia. Natomiast po ok 5 dniach oraz moim zapytaniu co z wysyłką otrzymałem info że wysłali jednak jeszcze nie uzupełnili numeru przesyłki. Poczekałem kolejne kilka dni i nadal brak numeru nadania, przy następnym moim zapytaniu inny konsultant powiedział że jeszcze nie wysłali i abym im dał 2-5 dni. Poczekam te 7 dni i zaczynam chargeback. Zdecydowanie odradzam zakupy w GearBest na podstawie moich doświadczeń.
xray007

Pochwały: 1
Telefon:: LG

Postprzez piechucki » 15 paź 2015, o 21:11

TaDam ... :)
Panie, Panowie ... zamówienie 29 lipca (sic!), brak dostawy, po wymianie kilku wiadomości i (podkreślam) bardzo rzeczowym podejściu do sprawy (choć to trwało), powtórnej wysyłce, dziś dotarła do mnie latareczka. Żeby nie te kłopoty z terminem, to jestem zadowolony :) Mnie na szczęście nie zależało na czasie.
Inna paczka zamówiona ponad miesiąc później już dawno dotarła.
Moja rada - nie sugerować się sugestiami sklepu i zamawiać przesyłkę z trackingiem (oczywiście to podnosi cenę i trzeba to mieć na uwadze).
piechucki
AKTYWNY

Pochwały: 18
Telefon:: LeEco Pro 3 X722

Postprzez xray007 » 15 paź 2015, o 21:33

Ja również miałem tracking i nic to nie pomogło. Dodatkowo obsługa ukrywa się i nie udziela odpowiedzi na pytania.
Szkoda pisać. Lepiej już na Ali coś zamówić :-)
xray007

Pochwały: 1
Telefon:: LG

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do GearBest.com