przez pitsar » 30 mar 2018, o 14:41
Po paru zamówieniach i sposobie działania GearBest , mogę stwierdzić że to po prostu oszuści , towar który oferują do sprzedaży w większości nie jest w ich posiadaniu , na 12 zamówień które dokonałem w tym sklepie tylko trzy zostały wysłane w ciągu 5-7 dni , z resztą to było zwodzenie , a to wyślemy za 3 dni ,potem za następne 5 dni.Cały ten towar który mają w ofercie powinien mieć w opisie "presale" , ale tak nie jest. Oni po prosty dostają od was gotówkę którą obracają , pożyczka z banku byłaby oprocentowana ale chinole są sprytne pożyczają kasę od kupujących, to ich nic nie kosztuje. z tych 12 zamówień udało mi się trzy anulować , pieniądze zwrócili w ciągu 3 dni na PayPal-a , na pieniądze dwóch które anulowałem po dwutygodniowym czekaniu na wysyłkę której w końcu nie było , już od 13 dni czekam na zwrot na PayPala , ostatni Ticket to tekst że "rozpatrywanie zwrotu trwa 5 dni" , a otrzymałem 9 dni temu i cisza. Na 7 pozostałych przesyłek 2 doszły ,a 5 jest w drodze najdłuższa ma już 23 dni robocze. Już dzisiaj mogę stwierdzić że lepiej kupować na Aliexpress , cały ten GearBest przypomina po prostu piramidę finansową.