przez UlefoneBePro » 4 mar 2018, o 10:07
Jeśli kogoś interesowałby sposób działania sklepu Gearbest, to oto co mi odpisali po kilku wiadomościach ( w skrócie ): rower DYU D1 według Gearbest jest droższy od DYU D2 i jeśli chcę, to mogę go zatrzymać ale muszę im zapłacić różnicę w cenie, lub jeśli chcę to mogę go odesłać na własny koszt do Hiszpanii i oni mi prześlą rower DYU D2.
Gdy kupowałem rower DYU D2 kosztował on 399USD a model DYU D1 279USD. Obecnie ceny wyglądają następująco: DYU D2 495USD a DYU D1 404USD. Jest też model DYU D1 z 2x większą baterią i jego koszt to 499USD na chwilę obecną, ale ja takiego modelu nie otrzymałem i widać to na filmie, który im wysyłałem.
Nie lubię rzucać oskarżeń bezpodstawnie, ale teraz podstawy już mam i stwierdzam z całą stanowczością, że Gearbest to oszuści. Dodatkowo ciągle mi wysyłają link do swojego regulaminu, gdzie wyraźnie jest napisane, że w razie wysłania złego przedmiotu to oni wyślą do nas prawidłowy a koszty przesyłki zostaną przez nich pokryte. Nic z tych rzeczy, w ogóle nie akceptują swojego regulaminu. Komunikacja z nimi jest problemowa.
Sprawę zgłosiłem do PayPal jako roszczenie. To był mój ostatni zakup w tym sklepie. Może skuszę się, jak będzie jakiś kabelek za 1USD albo jakiś powerbank za 9USD, ale nic powyżej 20USD już u nich nie kupię. Kupiłem 5 w miarę drogich telefonów od nich i było OK, ale jak widać w razie problemów ( i to z ich winy ) umywają ręce od wszystkiego. Nawet nie chcę wiedzieć jak wygląda u nich sprawa rocznej gwarancji.
Nikomu nie życzę takich problemów jak ja mam z tym sklepem. Nie wiem czy uda mi się coś wskórać poprzez PayPal. Dla mnie te kwoty o których piszę powyżej są duże, gdyż pracuję na etacie.