przez UlefoneBePro » 28 lut 2018, o 14:59
Generalnie, to już nie chciałbym się z nimi dogadywać bez udziału PayPal, nie mam do gearbest już za grosz zaufania. Obecnie rozmawiamy przez PayPal. Dzisiaj przeglądałem karton i widać, że są jakieś 3 małe naklejki ( i tam jest chyba ten cały SKU numer o którym wciąż pisze gearbest ) ale są one zaklejone całkowicie przez dużą naklejkę, którą najprawdopodobniej nakleił gearbest, gdyż są tam moje dane ( adres itd. ) ale nie jest to naklejka UPS. Zapytałem ich, czy mogę usunąć tę dużą naklejkę aby ewentualnie podejrzeć co jest na tych małych. Istnieje jednak ryzyko, że łącznie z tą dużą naklejką zniszczą się też te małe przy odrywaniu. Odpisali mi, że muszą się poradzić technika.
Czy jeśli oni mi odpiszą na PayPal satysfakcjonującą odpowiedź, to już to będzie wiążące? Obecnie mogę kliknąć w Przekształć ten spór w roszczenie, ale mam na to czas tylko do któregoś marca. Czy jeśli Gearbest mi odpisze, że zapłaci za zwrot roweru i odda mi za niego pieniądze bądź prześle prawidłową wersję, to czy już to będzie wiążące? Czy jednak muszę przekształcić spór w roszczenie, żebym potem nie został z niczym bo po 2 miesiącach się okaże że oni mi nie chcą oddać kasy a ja nie kliknąłem w Przekształć ten spór w roszczenie w odpowiednim przedziale czasowym.