Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
16 lis 2013, o 02:05
Czekaj na pismo. Niestety jest duże ryzyko, że wogóle telefonu nie dostaniesz.
Poznań najpierw sprawdza w UKE certyfikację CE. Jeśli nie ma CE nie będzie też VAT-u, ani telefonu
To chyba jedyny UC, który najpierw sprawdza czy towar jest dopuszczony do użytkowania w europie.
Ja chciałbym zapłacić VAT, ale nawet nie ma o tym mowy. Brak CE. Przykra sprawa. Taka sytuacja.
Jak wygląda zwrot pieniędzy w takim wypadku, trzeba czekać do końca "delivery time"? Czy lepiej otworzyć "dispute" gdy już będzie wiadome na 100%, że telefonu nie dostaniemy.
16 lis 2013, o 02:06
Też odniosłem takie wrażenie, że jak na razie tylko Poznań się przypierdziela do tych certyfikatów. Aż sam się dziwię, że udało mi się parę dni temu wyrwać z ich zachłannych łapek moje Lenovo A820, bo co chwilę ktoś pisze, że mu cofnęli paczkę właśnie w Poznaniu.
Jak udało się wyrwać?
Co do CE to ma podobno zastosowanie do urządzeń elektrycznych do użytku przy napięciach w zakresie między 50 V a 1000 V prądu przemiennego oraz
między 75 V a 1500 V prądu stałego. Telefon chodzi chyba na mniej voltów, czyli powinni zatrzymywać/odsyłać/niszczyć same ładowarki:)
16 lis 2013, o 10:05
A ta duża firma co do RP telefony sprowadza nie jest aby z Poznania :) taki żarci . Mój chory umysł zwęszył zmowę

a że nasze firmy są pazerne to jest i to możliwe.
16 lis 2013, o 12:03
Ani nie wczoraj, ani nie dzisiaj. EBE Store już od ponad tygodnia wywaliło Polskę i nie ma co im się dziwić.
16 lis 2013, o 13:57
No to klops, a 3 tygodnie temu przeszedl Haier bez zadnego problemu. Czekam na pismo od UC nic wiecej nie pozostalo.
16 lis 2013, o 14:59
Też odniosłem takie wrażenie, że jak na razie tylko Poznań się przypierdziela do tych certyfikatów. Aż sam się dziwię, że udało mi się parę dni temu wyrwać z ich zachłannych łapek moje Lenovo A820, bo co chwilę ktoś pisze, że mu cofnęli paczkę właśnie w Poznaniu.
Jak udało się wyrwać?
Co do CE to ma podobno zastosowanie do urządzeń elektrycznych do użytku przy napięciach w zakresie między 50 V a 1000 V prądu przemiennego oraz
między 75 V a 1500 V prądu stałego. Telefon chodzi chyba na mniej voltów, czyli powinni zatrzymywać/odsyłać/niszczyć same ładowarki:)
16 lis 2013, o 15:58
Dziś otrzymałem zwrot pieniędzy za ZTE v967s z aliepxress po 4 dniach sporu, nawet telefon nie został jeszcze zwrócony do nadawcy to i tak zwrócili mi pieniądze. Powód sporu jaki był to brak certyfikatu CE, telefon zatrzymany w UC Poznań. Telefon zakupiony w EBE store.
16 lis 2013, o 17:46
wow, to szybko.
dobrze, że bez problemów się obyło.
z ciekawości - sprzedawca się ustosunkował w jakikolwiek sposób do sporu?
16 lis 2013, o 18:11
Napisałem do nich że telefon zostanie do nich zwrócony i czy będzie możliwość zwrotu pieniędzy a oni na to że jak otrzymają telefon zwrócą mi wszystkie pieniądze, po tej wiadomości otworzyłem spór bo kończył się czas dostawy i potem musiał bym pewnie do tego czasu czekać a tak udało się dosyć szybko odzyskać pieniądze, nie otrzymałem żadnej wiadomość od ebe store w sprawie sporu.
17 lis 2013, o 01:46
Czy komuś celnicy z WER Zabrze zwolnili już przesylkę zatrzymaną w pechowy czwartek 14.11?
17 lis 2013, o 14:14
moja czeka na odprawę, wysłałem już do nich wszystkie dokumenty. Teraz musimy czekać