Witam, przeczytałem cały temat od deski do deski jednak nieraz odpowiedzi były rozbierzne, więc chciałbym zadać kilka pytań dla pewności.
Chciałbym zamówić sobie pierwszą rzecz na alieexpres. Jest to telefon za 208$. Będę go wysyłał przez China Post żeby zmniejszyć ryzyko że paczka trefi do kontroli. Jeśli jednak by się zdarzyło że celnicy go zatrzymają, to co będę musiał zapłacić? Podajrze tylko VAT czy też CŁO?
Jak wygląda sprawa z rzeczami np. z ciuchami, do jakiej kwoty mogę zamawiać żeby nie płacić w ogóle cła i vatu?
Jeśli zdarzy się że paczka gdzieś przepadnie i nie dojdzie do mnie, to skoro nei dam pozytywnego komentarza i sprzedawca nie dostanie pieniążków z alieexpres, to czy mi zostaną one zwrócone czy po prostu przepadają?
Telefon jaki chcę zakupić to kopia Galaxy S4. Czy mogą mnie czekać jakieś nieprzyjemności jeśli jednak paczka zostanie otworzona i będzie znajdować się na telefonie czy też pudełku logo Samsunga? Bo gdzieś czytałem że to jest karalne.
Czy możecie mi ewentualnie doradzić czy ta kopia będzie coś warta?[hide]
http://www.aliexpress.com/item/Real-1-1 ... 74159.html
[/hide]
Jedynie czego brakuje mi w tym telefonie do obsługi Dualsim, ale chyba innej identycznej kopi GAlaxy S4 nie ma żeby obsługiwała 2 karty czy się mylę?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc.