Banggood.com Oferta sklepu, promocje, kupony, opinie, pomoc
Odpowiedz

Re: Opinie o Banggood

18 mar 2016, o 23:52

Zatem pewnie o czas w jakim paczka dotrze do PL... Tak czy siak pytaj ich support, od tego jest.

19 mar 2016, o 07:45

Dopłacić z 3$ i masz priorytet że śledzenie i paczka powinna być do 2tyg. Zazwyczaj miałem pomiędzy 6 - 10 dni. Czasem zwykłe bez śledzenia i priorytetu dochodzą w około 14 - 50dni. A wysyłają różnie nawet zamawiając kilka przedmiotów w tym samym czasie i amac za wszystkie naraz to i tak te paczki dochodzą dziwacznie od 14 do 50 dni i różnymi krajami. Mam wrażenie że to jest przedstawiciel kilku sprzedawców którym zlecają wysłanie towaru na dany adres. Dlatego dziwne terminy i różne poczty.

Wysłane z ZUK Z1 ;)

19 mar 2016, o 20:18

Czy wiecie co obejmuje w BG tzw shipping insurance? Czy obejmuje zwrot vatu, gdyby został naliczony? Czy warto dopłacać ok $4?

19 mar 2016, o 22:36

Zapewne to że jak paczka zaginie tak jak to tu było w temacie w paczkach brak telefonu to oddadzą ci kasę ale .... pewnie małymi chińskimi literkami pisze że musisz to udokumentować filmując otwieranie paczki na poczcie, przy listonoszu itp i tu schody bo w Niemczech filmowanie bez czyjejś zgody jest zabronione itp i pani na poczcie listonosz nie wyrazi sobie zgody.

tu masz więcej o tym Shipping Insurance?
http://forum.banggood.com/forum-topic-133023.html

20 mar 2016, o 09:02

Dzięki za linka.
W zasadzie to ubezpieczenie niewiele daje. Poniżej cytat z forum BG.
" Hi, if you buy the insurance, we will resend or refund you when your package is lost or you receive a faulty product.
It will take longer to confirm the package is totally lost without the insurance, and sometimes you have to return the faulty product if you ask for refund without the insurance.
More more details,please contact cservice@banggood.com."

20 mar 2016, o 09:16

Wymyślili chyba żeby dorobić parę $ przy okazji ;) Raczej nie warto dopłacać. Zawsze jest ta ochrona z paypala jakby banggood nie chciał współpracować.

20 mar 2016, o 11:37

Nom kupowałem sporo produktów w tym sklepie ale to samo na tradycyjnym ebay.de są one tańsze czasem sporo a termin dostawy taki sam oczywiście całość z chin.

24 mar 2016, o 12:48

O co z tym chodzi?
Obrazek
Obrazek

Chodzi o datę wysyłki :shock:

24 mar 2016, o 13:16

Planowana data wysyłki nastąpi..., najczęściej wysyłają kolejnego dnia ale widać nie mieli towaru na stanie.
Ja jakiś czas temu zamawiałem podkładkę i zamawiając mieli na stanie wysyłka w 1 dzień, a po zapłaceniu okazało się że Shipment Date zmienili o 2 tygodnie bo okazało się że jej nie mają i muszą sprowadzić.
Ostatnio edytowano 24 mar 2016, o 13:30 przez Naits, łącznie edytowano 2 razy

24 mar 2016, o 13:24

Ale jeśli dobrze rozumiem to już fizycznie wysłali?
Odpowiedz