Banggood.com Oferta sklepu, promocje, kupony, opinie, pomoc
Odpowiedz

Re: Opinie o Banggood

12 lut 2016, o 10:26

Dwa przedmioty kupione i wysłane tego samego dnia, tą samą pocztą. Jeden przedmiot doszedł po dwóch tygodniach, drugi po czterech. Ale dochodzą :)

16 lut 2016, o 19:35

To prawda, dostałem dziś dwa mibandy z Banggood które szły do mnie trzy tygodnie ze Szwecji. To już szybciej idą paczki z Chin.
Kiepski przewoźnik pewnie którego wybrali do wysyłki, jakiś Post Nord / Direct Link

16 lut 2016, o 19:42

Na jakiej podstawie twierdzisz, że szły ze Szwecji?

17 lut 2016, o 00:40

przeważnie są ostęplowane albo na tracing numerze masz podane SE możesz poszukać wątków o przesyłkach z SE ciekawa lektura

17 lut 2016, o 13:33

Cóż, czytanie ze zrozumieniem.... SE wcale nie oznacza że leci ze Szwecji tylko przez Szwecję pocztą szwedzką.

Wypalcowane

18 lut 2016, o 11:52

właśnie czytanie ze zrozumieniem podałem przypadkowy przykład z SE i tyle, a z banggood czesto ida szwecka poczta lub direct linkiem od nich i puenta jest to że maja niezły rozrzut z czasową obsługą

18 lut 2016, o 12:19

becki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Co to jest "szwecka"?
Poza tym, to ja też nie bardzo jarzę o czym on pisał, więc nie chodzi o nasze czytanie ze zrozumieniem, ale o kolegi styl wypowiedzi. Komentarz slavo22 dotyczył raczej postu Naitsa, tak jak mój.

@Naits - Zamawiałeś coś ze szwedzkeigo magazynu banggood? Jeśli tak, to podaj przykładowe linki, bo inaczej to brzmisz średnio wiarygodnie.

18 lut 2016, o 14:03

Skontaktowałem się z banggood i wyjaśniłem, wysłana z Chin.
Zamawiana była z magazynu CN a nie EU więc dziwna ta Szwecja bo mam nadawce z PO BOX Sweden.
Możesz skasować posty.

18 lut 2016, o 14:47

Naits napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie ma tu nic dziwnego - jest jak ci wcześniej wyjaśnili. Poczty narodowe (szwedzka, holenderska, fińska, itd.) wysyłają z Chin najpierw do swojego kraju (tutaj: Szwecja), a potem rozsyłają to dalej po Europie. Zmieniają nadawcę, ale kraj pochodzenia do celów celnych i pocztowych pozostaje ten sam: Chiny. Na 100% masz na paczuszce oznaczenie CN22.

27 lut 2016, o 14:53

Kupiłem coś na BG po czym się rozmyśliłem. Ile będę czekał aż $$$ wróci na PP?

27 lut 2016, o 15:26

U mnie ostatnio zanim banggood oddał, a później zanim doszło na kartę podpiętą do PayPal, to minęło ok tygodnia

29 lut 2016, o 20:22

Czy Banggood zaniża wartość paczek na deklaracji opisując je inną zawartością?
Odpowiedz