Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez TLasky » 6 wrz 2015, o 13:19

Zamówiłem u nich Iuni U2 i dostałem tracking, ale póki co wszystko wskazuje na to, że jest fake :-/.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1987
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 11:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Reklama

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez lukmag » 7 wrz 2015, o 18:44

http://www.aliexpress.com/snapshot/6843 ... 3401595441

ktoś moze orientuje się na ile sprzedawca jest pewny?
lukmag
 
Posty: 8
Dołączył(a): 7 wrz 2015, o 15:12
Telefon:: Samsung

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez mkgga » 7 wrz 2015, o 18:48

lukmag napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jeżeli zamówiłeś u niego to wciśnij cancel order,poczytaj ostatnie komentarze,kitajec nie wysyła telefonów ,podaje fejki nr trackingowe.

http://www.aliexpress.com/store/feedbac ... 53055.html

Autor postu otrzymał pochwałę
mkgga
 
Posty: 193
Dołączył(a): 12 mar 2014, o 16:03
Pochwały: 17
Telefon:: lg

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez lukmag » 8 wrz 2015, o 15:18

w ciemno nie kupuję , zawsze lepiej wcześniej zapytać ;)
dzięki za informację
lukmag
 
Posty: 8
Dołączył(a): 7 wrz 2015, o 15:12
Telefon:: Samsung

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez KangoOS » 10 wrz 2015, o 16:03

Witam, zamówiłem prawie 10 dni temu taki telefon: http://www.aliexpress.com/item/Original-Prestigio-Multiphone-PAP7500-7500-MTK6589T-Quad-Core-Mobile-Phone-5-0-1920x1080-2GB-RAM-32GB/1652047143.html i jeszcze nie został on wysłany, napisałem dwie wiadomości do sprzedawcy, i nie otrzymałem odpowiedzi. Mam czekać dalej czy anulować? Niby ma jeszcze 10 dni czasu na tą wysyłkę ale 0 odpowiedzi na wiadomości? To dość podejrzane.
KangoOS
 
Posty: 15
Dołączył(a): 17 kwi 2015, o 16:15
Telefon:: Huawei
ROM: CM 10.1, Android 4.2

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Flyagaric » 10 wrz 2015, o 16:11

Coś wypasiony ten konfig jak na 90$, fHD i 32GB ROM, to trochę nieprawdopodobne, ale niby 38 zadowolonych klientów już jest, więc może są cuda na tym świecie ... Sprzedawca taki sobie.
Czy sprzedawca przekroczył już zdefiniowany w aukcji czas na shippment? Jak tak, to nie ma co czekać i odwoływać to.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4720
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 163
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez KangoOS » 10 wrz 2015, o 16:22

Wszędzie są za 90 dolarów na Aliexpress. Tak jak napisałem, zostało jej 10 z 20 dni na wysyłkę, ale czy to ma sens czekać?
KangoOS
 
Posty: 15
Dołączył(a): 17 kwi 2015, o 16:15
Telefon:: Huawei
ROM: CM 10.1, Android 4.2

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Flyagaric » 10 wrz 2015, o 16:28

Hmm sprzedawca dał sobie więcej czasu, więc niby ok. To, że nie odpisuje jest już mniej ok. Niecałe 97% pozytywów nie porywa mnie.
To twoja kasa i twoja decyzja, ciężko coś pisać.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4720
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 163
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez KangoOS » 10 wrz 2015, o 16:30

Gdy będę chciał anulować aukcję to dostane zwrot pieniędzy na kartę przedpłaconą?
KangoOS
 
Posty: 15
Dołączył(a): 17 kwi 2015, o 16:15
Telefon:: Huawei
ROM: CM 10.1, Android 4.2

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Flyagaric » 10 wrz 2015, o 16:32

KangoOS napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jeśli nią płaciłeś to tak i o ile ci anuluje, bo może chyba odmówić do tych 20-tu dni.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4720
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 163
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez KangoOS » 10 wrz 2015, o 16:35

Chyba poczekam te 10 dni jeszcze, może wyśle, a jak nie to po upływie tego czasu kasa zwróci się automatycznie jak tak teraz czytam. No nic dzięki za pomoc ;)
KangoOS
 
Posty: 15
Dołączył(a): 17 kwi 2015, o 16:15
Telefon:: Huawei
ROM: CM 10.1, Android 4.2

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez triode » 10 wrz 2015, o 18:32

http://www.aliexpress.com/item/BLACKVIE ... 86867.html
kupiłem u tego sprzedawcy ,link do trackingu był martwy,na moje zapytanie-sprzedawca odpowiedział,że przesyłka zaginęła.trwa proces refund.
odradzam zakupy!
triode
 
Posty: 46
Dołączył(a): 7 wrz 2015, o 21:18
Telefon:: nokia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama