Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Bloodd » 5 lis 2013, o 00:01

Darmowy gift od EBE po dodaniu sklepu do ulubionych to zestaw śmiesznych samoprzylepnych karteczek.
Bloodd

Telefon:: ZTE V987

Postprzez Kobe8 » 5 lis 2013, o 02:02

mi bez tego dali te śmieszne karteczki ;-)
Kobe8
AKTYWNY

Pochwały: 3
Telefon:: stacjonarny

Postprzez michaelred » 6 lis 2013, o 13:39

http://www.aliexpress.com/store/product ... 66403.html
Jak wpiszczenie w comentsach 4PDA.RU to daja jescze more fre gift. Pierwszy moj zakup u tego sprzedawcy. Dobry kontakt szybko odpisuje. Zobaczymy co z tego wyjdzie
michaelred
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: LeEco Le 2 x526
ROM: LineageOS 15.1

Postprzez 3ndriu » 6 lis 2013, o 14:14

witam :)

Czy ktoś ostatnio zamawiał u Chinatronic i udało się bez dodatkowych opłat (vat ewentualnie cło)?

Osobiście zamówiłem telefon i został zatrzymany czekam na pismo, ostatnimi czasy czytałem (oczywiście już po zamówieniu) ze wyłapują jego paczki. Stąd moje pytanie.

Pozdrawiam
3ndriu

Telefon:: Samsung

Postprzez fake4r » 6 lis 2013, o 14:17

Zamawiałem u chiantronic jakiś miesiąc temu A820, po 3 tyg doszło ale vat też doszedł.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez marx » 6 lis 2013, o 14:19

3ndriu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Bzdura, nikt nie poluje na paczki od jakiegokolwiek sprzedawcy, jak by mieli więcej celników to by clili wszystka jak leci a nie zajmowali się szukaniem paczek!!!
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez 3ndriu » 6 lis 2013, o 14:48

Pozwólmy niech się wypowiedzą inni. Da rade sprawdzić ile osób kupiło u niego a mniej więcej zostało wyłapanych. Według mnie choć może jestem laikiem w tym temacie złapali jedną paczke o podobnej wadze żeby nie stracić kasy przesłał gość aukcje do UC i zapłacił vat, wiec jeśli raz juz wyłapali a widzą ze paczka idzie od tego sprzedającego to kwestia wyszukania paczki a co za tym idzie poprawieniu statystyk nie jest problemem.

Tak czy inaczej, niech się wypowiedzą inni.

Pozdrawiam
3ndriu

Postprzez simarik » 6 lis 2013, o 15:12

Mnie paczki od Chinatronic nie zatrzymali (chociaż przyszła do mnie ponad miesiąc temu). Z tego co pamiętam to na paczce nie było nigdzie nazwy i adresu nadawcy - więc skąd UC wie że to od Chinatronic? Chyba dorabiasz całą teorię do Twojego przypadku.
simarik
AKTYWNY

Pochwały: 2

Postprzez Burczyk » 7 lis 2013, o 00:09

Ja także zamówiłem od chinatronic i muszę przyznać że kontakt z nim dobry, dziś wysłał paczkę i teraz tylko pozostało mi się modlić żeby nie dojebali vat'u bo nie chce mi się płacić 100zł :roll: Ciekawi mnie co wpisał bo zapomniałem spytać :s
Burczyk

Postprzez greg. X » 7 lis 2013, o 14:46

Ostatnie paczki od chinatronica wszytki idą w moim przypadku na celny. Myślę, że coś w tym może być. Przypuszczam ,że napis na etykiecie "mobile phone" budzi zainteresowanie celników. Kolejnym razem poproszę go opis np. accessories.

Dodam jeszcze, że ten sprzedawca (co było pisane w tym wątku) ma duże opóźnienia. Założyłem spory w każdym przypadku, gdzie przesyłki się opóźniały. Domagałem się zwrotu całości kasy. Po przyjściu telefonów nie kasowałem sporów, do momentu aż zaczął pisać z prośbą o zamknięcie. Zmodyfikowałem je. Domagałem się rekompensat, ale nie tych co on proponował (5 dolarów). Przy opóźnieniu powyżej 20 dni domagałem się 15 dolarów rekompensaty w drugim przypadku trochę mniejsze opóźnienie 10 dolarów. W obu przypadkach zgodził się. Kwotę 15 dolarów mam już na koncie.

Wniosek - należy zakładać szybciej spory, a nie czekać z wypiekami na twarzy 40-50 dni, a potem szczęśliwi stawiać mu 5 gwiazdek. Trzeba domagać się kasy za opóźnienia. Jak dostanie 100-200 takich sporów w miesiącu zacznie pilnować terminów. Wg opisu na stronie, sprzedawca deklaruje, że wyśle towar w ciągu 6dni. On zwleka do 20-25 dni.
greg. X

Postprzez 3ndriu » 7 lis 2013, o 21:04

To fakt zwleka strasznie np mój przypadek 13.10 potwierdzenie płatności, 22.10 wysłał nr przesyłki ale dopiero 1.11 ją fizycznie zarejestrowali wiec wyszło o wiele więcej niż w aukcji 10 dni.

Zastanawiam się czy jest sens bicia się o te 5-10 dolarów.
3ndriu

Postprzez emdoss » 8 lis 2013, o 13:19

Na wstępie, witam wszystkich :)
I ja zamówiłem od Chinatronic'a, A820. Napisal ze gift, ze telefon ma naklejki CE, napisalem mu <zgodnie z wczesniej wyczytanymi info>, ze jestem z telchina.pl , zapewne standardowa odpowiedz od nich "Ok. I got it". Nabazgralem ze prosze o szybką wysylke, bez zbednego ociagania sie. Telefon kupiony 6-go, płatność wpłynęła 7go, dziś z rana dostałem info odnośnie przesylki, ze wyslana, ze tutaj numer listu przewozowego..
Wzialem czanego a820 z nillkinem. Jestem ciekaw jak przydzielają gratisy za telchina i za dodanie do ulubionych - w sumie aż tak bardzo mi nie zależy na gratisach, ale jestem ciekaw, czy dołączy je x2, czy moze to dwa rozne gratisy ;-)
Ps. Jest tu ktoś z pomorza/trójmiasta? Jak z vat'em, obyło się?
emdoss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI