Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
8 lis 2013, o 14:00
Tzw refurbished szukaj po takim słowie.
Wysłano z telefonu
8 lis 2013, o 18:03
No własnie z Sopotu jestem i mój od Chinatronic clą w Wer Pruszcz. To że masz nr nie znaczy ze wysłał, być może zarezerwował nr tylko.
8 lis 2013, o 18:08
Gdynia wita.
Daj znać:
-ile płaciłeś za tel (ja $154 łącznie),
-ile policzyli vat'u
-napisałeś w poprzednich postach o czasie realizacji zamówienia - daj znać, jaką pocztę wybrałeś,
No i najważniejsze - daj znać, jak podoba Ci się telefon
8 lis 2013, o 18:26
YIAN TRADE CO.,LIMITED
Trochę długo szła wysyłka, ale natknęła się na dwa świeta narodowe.
Samsung Solid doszedł ale miał problem z echem w telefonie.
Po wyliczeniu kosztów naprawy w Polsce(prawdopodobnie mikrofon),okazało się, że jest to prawie 1/3 wartości fona. Na początku rozmowa szła o zwrot telefonu do Chin,. Po tym jak napisałem, że mój klient nie będzie czekał 1,5 miecha i czy może zwrócić mi 17$, Chińczyk przyznał, że to dużo, ale zgodzi się na zwrot tej kwoty.
Co prawda pieniędzy jeszcze nie dostałem, ale póki co mogę polecić ten sklep, dobry kontakt. Jak dostanę zwrot to dam tutaj znać.
8 lis 2013, o 23:16
Witam
Właśnie miałem kupować Jiayu G3T u EBE. Klikam na kup i okazuje się że EBE nie wysyła telefonu do Polski. Sprawdziłem ich inne aukcje - na każdej to samo "Can not deliverto POLAND ". Ktoś może orientuje się co sie u nich dzieje. Dziwi mnie to bo rano Linda napisała mi, że maja ten telefon "on stock" a tu nagle taki zonk.
Napisałem im wiadomość - zobaczymy co odpiszą.
8 lis 2013, o 23:27
Potwierdzam to co napisał simarik. Nie można zamawiać u EBE do PL bo wyskakuje "Can not deliver to Poland". Rzutem na taśmę udało mi się zamówić Lenovo A820 parę dni temu.
8 lis 2013, o 23:30
No ciekawe, bo wczoraj zamawiałem u nich i nie widziałem takiej informacji, ale dziś już jest, zobaczymy czy wyślą.
Afera jak ch*j będzie hehe
8 lis 2013, o 23:37
Dokładnie dzisiaj rano sie jeszcze dało a teraz lipa. Zobaczymy co odpisza
9 lis 2013, o 00:45
Ja również polecam Hong Kong Goldway.
Mój pierwszy poważny zakup na ali to Lenovo A760. Kupiony w piątek 11.10., płatność zaakceptowana 12.10., już 14.10. w poniedziałek przesyłka wysłana przez SG, podany nr trackingowy poprawny. Przesyłkę dostałem po 16 dniach od nadania, przeszło bez vatu. Dobrze zapakowana.
Goldway miał ceny kilka $ wyższe niż pozostali sprzedający A760, ja natomiast przy wyborze sprzedawcy kierowałem się możliwie jak najlepszymi komentarzami. U Goldway to 99,3% pozytywów i ponad 11 tysięcy komentarzy. Także nie żałuję dołożonych kilku dolców, bo z samym przebiegiem zakupu problemów nie było żadnych, jak i telefonik dobry.
9 lis 2013, o 07:32
Dostałem taką informację od EBE
"hello,as these days many box hold by custom, and many box returned to us . it is not helpful for us, so we cancle it ,thanks for your understand."
9 lis 2013, o 08:35
Z tego co wyczytałem na innym forum: dużo zatrzymań przez UC telefonów od EBE i wysyłka zwrotna, z względu otrzymania negatywnej decyzji UKE oczywiście po otwarciu przesyłki przez UC.
Związane także z dużym zakupem przez Polaków w tym sklepie i dlatego także dużo zatrzymań w ostatnim okresie przez Urzędy Celne.
9 lis 2013, o 08:41
Hmm, i teraz nie wiem czy wyślą i w ogóle czy nie lepiej już anulować zamówienie skoro takie cyrki ?