Teraz jest 28 kwi 2025, o 11:31

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Kłótnia o ROM

Witam,
Dzisiaj miałem wykład w pracy do tyczący ROMu.
Otóż czekam na dostawę zopo c2 który ma 4gb ROMu. Koledzy uświadamiali mnie że ROM to pamięć jedynie do odczytu i że nie będę mógł na tą pamięc cokolwiek zapisywać.

I faktycznie sprawdziłem że ROM to Read-Only Memory - pamięć tylko do odczytu).

Mam rozumieć że w telefonach ROM to miejsce na zainstalowanie oprogramowania oraz pamięć wewnętrzna do wykorzystania czy też się mylę?

Proszę o wyjaśnienie. ...
Czytaj więcej : Kłótnia o ROM | Wyświetlone : 1695 | Odpowiedzi : 10

Problem z telefonem biały ekran

Witam mam I9300 problem jest taki ze po właćzeniu telefonu pojawia sie tylko biały ekran słychac ze sie system wgrywa dotyk tez działa bo cos wibruje jak dotykam ale cały czas mam biały ekrsan w czym moze problem lezec dodam ze wszystko byo wporzadku do momentu kiedy mi sie bateria rozładowała
Czytaj więcej : Problem z telefonem biały ekran | Wyświetlone : 1395 | Odpowiedzi : 1

gt-a7100

witam
mam telefon gt-a7100 i problem w 2 kwestiach
- nie słychać mnie dobrze podczas rozmowy telefonicznej jakby jakies zakłócenia były
- nie odtwarza filmików na youtube

prosze o pomoc
Czytaj więcej : gt-a7100 | Wyświetlone : 1912 | Odpowiedzi : 1

gt-a7100 problem z rozmową i filmikami

witam
mam telefon gt-a7100 i problem w 2 kwestiach
- nie słychać mnie dobrze podczas rozmowy telefonicznej jakby jakies zakłócenia były
- nie odtwarza filmików na youtube

prosze o pomoc

------------------------
edit by ryyyiu

PRZENIESIONE - nieprawidłowy dział!
Czytaj więcej : gt-a7100 problem z rozmową i filmikami | Wyświetlone : 1896 | Odpowiedzi : 9

[Rom] Jak zgrać ROM i Recovery Lenovo A820

Panie i Panowie.

Przed wgraniem nowego ROMU chciałbym zrobić backup orginalnego chińskiego ROMu wraz z oryginalnym Recovery (Android System Recovery <3e>) - gwarancja.
Jako, że największe PL forum o androidzie padło nie mam skąd zaczerpnąć wiedzy.

Oczywiście nie mam dostępu do Google Play więc nic nie dam rady ściągnąć.
Czy można wgrać ten
Code: Zaznacz cały
http://www.needrom.com/mobile/lenovo-a820-12/
rom bez instalacji CWM? Jak miałoby to wyglądać?

Dodam, że nigdy nie bawiłem się w rootowanie, zmiany romów itd.

Pozdrawiam
Czytaj więcej : [Rom] Jak zgrać ROM i Recovery Lenovo A820 | Wyświetlone : 1839 | Odpowiedzi : 0

Feiteng N7100 problem z wygaszaczem

witam posiadam od kilku tygodni klona s3 wszystko na razie ok,chodzi mi jak zmienić wygaszacz ten który jest jak się odblokowuje telefon zdjęcie piórka szukałem ale idzie zmienić tylko tapetke a wygaszacza nie mogę znalezc
Czytaj więcej : Feiteng N7100 problem z wygaszaczem | Wyświetlone : 1584 | Odpowiedzi : 3

[android] Nawigacja a JB 4.2

Ostatnio zostałem zapytany o działanie Automapy na JB 4.2.1.
Pierwsze wrażenia były bardzo pozytywne, ale wraz z biegiem czasu, było coraz gorzej.

W czasie ostatniego weekendu miałem możliwość przetestowania czterech programów nawigacyjnych podczas jazdy samochodem i pieszej wędrówki.

Nie będę się wypowiadał na temat aktualności map. Jedyny wniosek, który mi się nasunął jest taki, że niekoniecznie za więcej pieniędzy dostajemy lepsze mapy. Mój blok został ukończony\zamieszkany ponad dwa lata temu, a Automapa i Sygic nic ...
Czytaj więcej : [android] Nawigacja a JB 4.2 | Wyświetlone : 2289 | Odpowiedzi : 10

Jak zainstalować rom Lewa

Czy ktoś wie, gdzie można znaleźć instrukcję instalacji romu Lewa po polsku, ew. po angielsku?

/////////przenoszę do właściwego działu -ryyyiu/////////
Czytaj więcej : Jak zainstalować rom Lewa | Wyświetlone : 1602 | Odpowiedzi : 1

[android] system is not autorized prosze o pomoc

zrootowałem clona glaxy s 3 mtk6577 i wszystko działało ok . prócz samego dzwonienia i odbierania telefonu sms i kontaktów wyskakuje info the system is not authorized i nie wiem co z tym zrobić.Może ktoś ma jakieś pmysły proszę o pomoc.Dodam jeszcze że zostały usuniete niektóre chiński aplikacje moze to jest powód.
Czytaj więcej : [android] system is not autorized prosze o pomoc | Wyświetlone : 1442 | Odpowiedzi : 0

Problem z dotykiem

Z dnia na dzien przestal dzialac mi dotyk nie wiem czym bylo to spowodowane .Podpowiedziano mi zebym zrobil twardy reset ale tez nic z tego.Gdy naciskam kombinacje klawiszy to pokazuje mi sie leżący ludzik androida i czerwony trojkat z wykrzyknikem i nie moge przejsc dalej.Prosze o pomoc co jest z tym telefonem

Pozdrawiam
Czytaj więcej : Problem z dotykiem | Wyświetlone : 1335 | Odpowiedzi : 4

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165494 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570