Teraz jest 28 kwi 2025, o 19:59

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Chiński panel w star s5

cześć :) leci do mnie singapurską pocztą star s5 z andkiem jelly bean i chciałam się spytać, czy da się usunąć chińską szukajkę u góry ekranu? Podobno w pl wersji nadal to jest i można to jakoś usunąć. Jest tu na zdjęciu :
Czytaj więcej : Chiński panel w star s5 | Wyświetlone : 959 | Odpowiedzi : 3

Brak pamięci na duże gry

Witam!
Mam telefon Lenovo A820 (podobno 4gb pamięci wew.). Mam problem z małą pamięcią na duże gry. Np gdy ściągnę grę Real Racing 3 (~10mb) i ją uruchomię ma rozpocząć się ściąganie całej gry, jednak od razu wyskakuje informacja, że brakuje mi 1430mb pamięci w telefonie. Mam już zrobione partycje na karcie SD, Link2SD i poprzenoszone to co się dało. Jednak to za mało. Da się coś zrobić, żeby ta apka gry ściągała dane gry ...
Czytaj więcej : Brak pamięci na duże gry | Wyświetlone : 1077 | Odpowiedzi : 0

Wsparcie telefonu

Siemka,
Jakie telefony obecnie mają największe wsparcie społeczności albo/i producenta? Zastanawiam się, który będzie miał najdłuższe wsparcie, tak żeby cieszyć się jak najdłużej aktualnym oprogramowaniem.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Czytaj więcej : Wsparcie telefonu | Wyświetlone : 956 | Odpowiedzi : 3

n7100 tryb pobierania

Witam, mam telefon z chińską podróbką galaxy note II tj. n7100

Mm zamiar wgrać nowy android na telefon bo w telefonie 'króluje' język angielski a znalazłam rom z językiem polskim, i tu zaczyna się problem.
Wyłączam telefon, i chcę wejść w tryb pobierania poprzez Volume +/- <bez różnicy - przycisk home - i przycisk power,
i w ten sposób wyskakuje mi tryb recovery or factory mode, przegrzebałam wszystkie tam opcje i nie ma tam nic ...
Czytaj więcej : n7100 tryb pobierania | Wyświetlone : 1023 | Odpowiedzi : 0

Bład 495 - Nie mogę pobierać z google play

Witam.
Chciałem pobrać jakąś aplikację ale wyskakuje mi cały czas błąd 495 i nie moge nic pobrać. Czytałem w internecie że trzeba zmienić dns na googlowe więc sciągnąłem Set DNS i takie tez ustawiłem ale niestety to nic nie pomogło. Ma ktoś jakiś inny pomysł ?
Czytaj więcej : Bład 495 - Nie mogę pobierać z google play | Wyświetlone : 5273 | Odpowiedzi : 8

duże zurzycie baterii przy wyłaczonym telefonie

Witam,
mam oto taki problem - telefon przez noc zżera - bo inaczej nie da się tego ując 20% baterii. Telefon na noc jest wyłączany więc zużycie powinno być minimalne, tymczasem po właczeniu telefonu w katalogu bateria pojawia się informacja o procesie "telefon nieaktywny" - 30%. Jest to telefon i9300+ z androidem 4.0.4 na pokładzie. Rozumiem, że są rózne programy battery saver ale one chyba działają tylko gdy są uruchomione czyli na włączonym telefonie?
Czy ...
Czytaj więcej : duże zurzycie baterii przy wyłaczonym telefonie | Wyświetlone : 6550 | Odpowiedzi : 9

recovery

hej przydal by sie poradnik jak zrobic kopie systemu i jak ja wgrac.
np przy pomocy Mobileuncle Tools
dla mnie wazne by było by na przykladzie zte v967s
Czytaj więcej : recovery | Wyświetlone : 919 | Odpowiedzi : 1

gps fix

Witam,
czy znacie sposób na "trwałą naprawę" wyłapywania sateitów przez gps ? Mam problem z GPS jak większość uzytkowników chińskich telefonów. W związku z tym skorzystałem z poradników. Zrootowałem system, zainstalowałem root explorer, faster GPS, Mobileuncle MTK Tools. Cały proces przebieg zgodnie z poradnikami na youtube. GPS ładnie łapie sygnał po fixie .... ale do momentu wyłaczenia telefonu. Po ponownym właczeniu GPS znowu nie znajduje sygnału. Czy fixa trzeba używać za każdym razem przed włączeniem ...
Czytaj więcej : gps fix | Wyświetlone : 1153 | Odpowiedzi : 0

Płatność Weryfikowana

Witam, Wczoraj zakupiłem telefon i mam małe obawy ponieważ już 20 godzin płatność jest weryfikowana
Czytaj więcej : Płatność Weryfikowana | Wyświetlone : 1036 | Odpowiedzi : 4

Telefon z Chin...

witam mam takie pytanie. W lutym kupiłam telefon z Chin. Po ponad 2 miesiącach przyszedł, ale okazało się, że jest uszkodzony. Dlatego polecono mi go odesłać do naprawy bądź wymiany na nowego. Wysłałam, ale wypełniając druk poleconego w Internecie ucięło mi część adresu, adresując kopertę przepisałam to co było na tym druczku i niestety adres był niedokładny. I przesyłka nadal krąży gdzieś w Chinach. Co zrobić? Dodam, że ta przesyłkę wysłałam 20 kwietnia, czyli 5 ...
Czytaj więcej : Telefon z Chin... | Wyświetlone : 982 | Odpowiedzi : 3

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165495 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570