Teraz jest 4 maja 2025, o 04:54

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Wymiana samego LCD bez dotyku

Witam,
Prawdopodobnie po przenoszeniu mebli, mojemu iocean x7hd doskwiera czarny ekran, działa podświetlenie, dotyk (mogę na ślepo odbierać połączenia).
Rozebrałem go, posprawdzałem taśmy ale nic to nie dało. Jako, że można znaleźć używane ioceany z zbitą szybką to zastanawiam się czy można przełożyć z jednego dotyk a z drugiego lcd żeby miało to jakiś sens? Czy dam radę to zrobić sam w domowych warunkach?
Czytaj więcej : Wymiana samego LCD bez dotyku | Wyświetlone : 1431 | Odpowiedzi : 2

ROM do Goophone i6 MTK6592 Octa Core 1.7GHz

Jak w temacie... potrzebny mi rom do Goophone i6 MTK6592 Octa Core 1.7GHz. Przy próbie wgrania nowego jak się później okazało złego(rom do modelu MTK6582 Quad Core 1.4GHz) telefon uceglony. Może ktoś potrafi pomóc bo w sieci nie mogę nic znaleźć.
Kukusiek
Czytaj więcej : ROM do Goophone i6 MTK6592 Octa Core 1.7GHz | Wyświetlone : 1554 | Odpowiedzi : 2

problem z inew V8

Witam serdecznie, .Moj iNew V8 mam od ok. roku i niestety pare razy udalo mu sie upasc :(, co i tak dzielnie znosil. Niestety po kolejnym upadku telefon dziala mi tylko w trybie glosnomowiacym tzn jak jest w trybie normalnym to ja nie slysze rozmowcy, ale rozmowca mnie slyszy. Czy jest mozliwe naprawienie tego?
I druga sprawa pamiec telefonu 16 Gb podzielona jest u mnie na 1 Gb pamieci wewnetrznej i 15 Gb pam. telefonu, ...
Czytaj więcej : problem z inew V8 | Wyświetlone : 1362 | Odpowiedzi : 0

Płatność niemiecką kartą na aliexpress + vat

Witam,

posiam 2 konta 1 polskie z pln na koncie i 2 konto założone w niemczech z euro. Chciałbym za telefon zapłacić tą niemiecką kartą w alie wybierając opcję euro ale...

Czytałem o całym procesie zakładania konta w banku t-mobile itd. i moje pytanie brzmi czy skoro mam na niemiecki koncie euro to opłaca mi się bawić w przewalutowywanie tego na $? Bo jesli mam na tym zyskać 10 zł to nie warto zachodu ale ...
Czytaj więcej : Płatność niemiecką kartą na aliexpress + vat | Wyświetlone : 1391 | Odpowiedzi : 1

Android 4.4, 5.0 czy 5.1

Planuję zakup kilku telefonów, w tym jeden dla siebie. Jeszcze nic konkretnego nie wybrałem bo zastanawia mnie ta sprawa z wyciekami pamięci w Androidzie 5.0 i 5.1. Z tego co ostatnio wyszukałem wynika, że nadal te problemy występują. Czy naprawdę jest to uciążliwe i na chwilę obecną nie da się nic z tym zrobić? Pełno teraz telefonów z 5.0 i 5.1, wolałbym kupić coś z nowszym systemem, chociażby dlatego, że czasami piszę apki w ramach ...
Czytaj więcej : Android 4.4, 5.0 czy 5.1 | Wyświetlone : 1523 | Odpowiedzi : 1

Nie działa sklep google...

Witam, jakiś czas temu podczas "porządkowania" aplikacji coś musiałem sknocić z google. Co jakiś czas wyskakuje mi komunikat "Niestety, aplikacja Usługi Google Play została zatrzymana", nie działa również sklep play, wyskakuje "sprwadź połączenie", tak jakby nie było neta. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc?
Czytaj więcej : Nie działa sklep google... | Wyświetlone : 1671 | Odpowiedzi : 4

brak części zamiennych do chińskich marek

witam. kolega kupił ode mnie Elephone P6i uszkodził gniazdo i nie może ładować. servisy nie chcą naprawić bo podobno nie mają części.
chciałem się was zapytać czy z innymi telefonami chińskich marek też mogą być takie problemy z naprawą (przy uszkodzeniach mechanicznych).
kiedy są problemy z oprogramowaniem to są tu fachowcy którzy rozwiążą każdy problem, a po uszkodzeniu głupiego gniazda micro usb fon może być do wyrzucenia .
czy mieliście podobne problemy kiedy to nie ...
Czytaj więcej : brak części zamiennych do chińskich marek | Wyświetlone : 1584 | Odpowiedzi : 9

Android 6

Wkrótce ma wystartować Android 6.
Czym się różni od 5.1?
Poniżej krótki opis:
http://technowinki.onet.pl/android-6-0-marshmallow-zmiany-i-nowosci/ze97y9
Czytaj więcej : Android 6 | Wyświetlone : 1425 | Odpowiedzi : 0

Jak skopiować kontakty z tel z uszkodzonym dotykiem

Hej

Mam uszkodzony dotyk w goclever insginia 500 i najnowsze kontakty
(ostatnie 2 tyg) nie zapisały mi się na koncie gmail. W jaki sposób mogę zrobić kopie zapasową kontaktów oraz aplikacji google keep na komputer aby móc potem wykorzystać je w nowym telefonie?
Próbowałem MyPhoneExplorer ale bez kliknięcia na telefonie "Połącz" nie da się zgrać kopi zapasowej.
Czytaj więcej : Jak skopiować kontakty z tel z uszkodzonym dotykiem | Wyświetlone : 1504 | Odpowiedzi : 4

Problem z GPS w Eachine M1

Witam,

Mam problem z GPS w Eachine M1, a mianowicie w GPS Test telefon widzi 12 satelitów, ale nie chce złapać fix'a, przez co aplikacje wykorzystujące GPS szukają sygnału w nieskończoność. Ktoś wie jak można zaradzić temu problemowi?

Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Problem z GPS w Eachine M1 | Wyświetlone : 1322 | Odpowiedzi : 2

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165500 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39571