Teraz jest 28 kwi 2025, o 14:59

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

UWAGA na sprzedawcę Allegro - sklepmarba

Sytuację, która mi się przydarzyła po prostu musi być opisana :shock:

Kupiłem w tym sklepie:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=14764397

żarówki LED do auta (postojówki i stopy). Przed kupnem oczywiście spytałem czy mają takie które będą pasować do mojego auta. Po otrzymaniu pozytywnej odpowiedzi zamówiłem towar, który kosztował 110zł + przesyłka.

Po 5 dniach nie otrzymałem przesyłki i żadnej informacji od sklepu więc ponownie się ...
Czytaj więcej : UWAGA na sprzedawcę Allegro - sklepmarba | Wyświetlone : 1334 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HydePark

Nowe forum

Forum od dziś będzie pracowało na silniku phpBB3.
Na razie jest surowe, czekam na chętnych którzy przygotują jakieś ciekawe logo dla naszego forum.
proszę też o informacje o błędach jakie występują.
Czytaj więcej : Nowe forum | Wyświetlone : 72357 | Odpowiedzi : 226 | Dział : Sprawy organizacyjne forum

Zopo Big Black

Zopo Big Black, tak prawdopodobnie będzie się nazywał kolejny flagowy telefon ze stajni Zopo.

Obrazek

Smartfon wyróżniał się będzie dużym 6-calowym wyświetlaczem w rozdzielczości Full HD (1920 x 1080 pikseli) oraz 13-megapikselowym aparatem. Sercem telefonu będzie najnowszy czterordzeniowy procesor MediaTek MT6589T o częstotliwości zegara 1,5 GHz z grafiką PowerVR SGX544, wspomagany przez 2 GB pamięci operacyjnej RAM. Pamięć dla użytkownika wyniesie aż 32 GB, z możliwością rozbudowy o kolejne 64 GB.
Obrazek ...
Czytaj więcej : Zopo Big Black | Wyświetlone : 3273 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Komu potrzebne Aero2

Cześć,

Mam co chwile pytania, czy tablety z 3G, które opisuję na edwardweinert.com będą się łączyć z Aero2. Zastanawiam się, czy osoby które to piszą są świadome jaką transmisję oferuje Aero2, czy po prostu powtarzają to jak mantrę zasłyszana na blogach i forach. Zwracam się do Was o Wasze opinie, wszak większość chińskich Dual SIMów nie działa na 900 MHz WCDMA.

Mam wrażenie, że często Aero2 jest dla sporej grupy ludzi jedynym wyznacznikiem do zakupu ...
Czytaj więcej : Komu potrzebne Aero2 | Wyświetlone : 1516 | Odpowiedzi : 5 | Dział : HydePark

Oppo Find 7

Oppo przygotowuje kolejny model – Find 7,smartfon w przedsprzedaży został wyceniony na 700 dolarów!

Obrazek

Oppo Find 7 zostanie wyposażony w 5-calowy wyświetlacz w rozdzielczości Full HD (1920 x 1080 pikseli) pod którym znajdował się będzie 4-rdzeniowy procesor Snapdragon 800 o częstotliwości taktowania 2.3 GHz z układem graficznym Adreno 330, który wspierany będzie przez 2GB pamięć operacyjną RAM,a na aplikacje zarezerwowano 32 GB wbudowanej pamięci.
W obudowie o grubości 9.9 mm znalazło się ...
Czytaj więcej : Oppo Find 7 | Wyświetlone : 1505 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Sprzedaż chinczyka na allegro

Witam,
tak jak w temacie ciekawi mnie jak wygląda zainteresowanie na allegro telefonami z Chin.
Dokładniej się wyrażając chodzi o to, że chcę zakupić telefon zopo/jiayu/thl/umi/iOcean jakiś z tych marek. Jednak będzie to mój pierwszy chińczyk i nie wiem czy mi podejdzie. Tak więc pytanie, czy ciężko jest sprzedać używany telefon z wyżej wymienianych marek na allegro?
Czytaj więcej : Sprzedaż chinczyka na allegro | Wyświetlone : 1390 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

I9300 mtk 6577 Problemy z ekranem

Witam mam taki problem od dłuzszego czasu
Telefon co raz sie zawiesza tzn działa a po jakims czasie pokazuje sie tylko bisały ekran jak nacisne na szybkiego power wraca do normalnosci , drugi objaw jest taki ze wywala grafike jak by był w trybie awaryjnym wtedy pozostaje wyjecie baterii , co raz krzaczkuje co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy ,jest to bardzo denerwujace kiedy trzeba co raz go zrestartowac a problem za chwile znowu ...
Czytaj więcej : I9300 mtk 6577 Problemy z ekranem | Wyświetlone : 993 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

1.7GHz 8-rdzeni MediaTek MT6592 wynik 29600 w Antutu

Z przecieków jakie ostatnio pojawiły się w sieci na temat najnowszego ośmordzeniowego procesora jest bardo wysoko wynik uzyskany w Antutu.
8-rdzeniowy Mediatek MT6592 taktowany zegarem 1.7GH osiągnął wynik 29600 w popularnym benchmarku Antutu!

Qualcomm Snapdragon 800 SoC będzie musiał stanąć do rywalizacji z procesorem okta-core MediaTek MT6592.

Obrazek

Powyższy obraz pochodzi z wewnętrznego pokazu slajdów MediaTek na którym widać że nowy MT6592 jest w stanie osiągnąć wynik Antutu z 29600! Jeszcze ciekawszym jest ...
Czytaj więcej : 1.7GHz 8-rdzeni MediaTek MT6592 wynik 29600 w Antutu | Wyświetlone : 2440 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Nowości

Plany MediaTek, najbliższe premiery procesorów MTK

Niedawno dowiedzieliśmy się o ośmiordzeniowych procesorach od MediaTek, ale to nie wszystkie premiery jakie nas czekają w tym i 2014 roku.

Obrazek

Nowe procesory MTK będą mieć bardzo wydajny układ graficzny PowerVR z serii SGX6XX. MediaTek pogrupował swoją ofertę na trzy segmenty, w najtańszych za grafikę będzie odpowiadał leciwy Mali-400.

Smartfony otrzymają jednostkę MT6592, czyli osiem rdzeni Cortex-A7 z maksymalną częstotliwością 2.0 GHz oraz czterordzeniowy Cortex-A7 MT6588 1.7 GHz.

Quad-core MT6582

quad-core MT6582 jest ...
Czytaj więcej : Plany MediaTek, najbliższe premiery procesorów MTK | Wyświetlone : 2922 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Wymiana kamer w Alps H7100

Witam. Posiadam telefon Alps H7100 i niestety po upadku padła przednia kamerka (ze 2 msc temu). Rozebrałem telefon odłączyłem ją (blokowała główną) i w sumie bym tak sobie trzymał ale niestety w tamtym tygodniu biegając telefon wypadł mi znów i padła główna kamera. Wszystko idzie odłączyć w 10 min wraz z rozkręcaniem więc chciałbym się zapytać gdzie takową kamerkę mogę dostać by ją wymienić i czy ew byłby jakiś jej substytut. Tzn mam świadomość że ...
Czytaj więcej : Wymiana kamer w Alps H7100 | Wyświetlone : 1139 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165495 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570