Teraz jest 26 kwi 2025, o 17:54

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

[android] CAT B15 - pytania bez odpowiedzi, może ktoś je zna

Na wstępie witam wszystkich, chyba na jedynym forum poświęconym słuchawkom DUAL SIM (jeśli są inne, to źle szukałem).

Od kilku miesięcy używam pancernej jednostki firmy CAT, lecz mogę tylko podejrzewać, że jak większość słuchawek, również złożonej w Chinach.
Po ostatniej aktualizacji zagościł w nim Jelly Bean 4.1.2 lecz jednak porównując jego funkcje do innych słuchawek, brakuje pewnych rzeczy.

Tu pytanie do innych, w jaki sposób wykonujecie tzw. zrzut ekranu?
Dodam, że kombinacja klawiszy + nie ...
Czytaj więcej : [android] CAT B15 - pytania bez odpowiedzi, może ktoś je zna | Wyświetlone : 6954 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Pytania, problemy

Vivo 3S Xplay ekran 2560x1440, antutu 36258 Snapdragon 800

Trend producentów telefonów do projektowania telefonów z coraz większymi wyświetlaczami nie słabnie, ale niektórzy producenci podejmują działania aby osiągnąć coś więcej.

Obrazek

Wcześniej Vivo zaprezentował 5,5-calowy Xplay, w owym czasie był to jeden z największych telefonów na rynku, projektantom udało się zrobić cienki, elegancki i użyteczny telefon. Do końca roku ma być uruchomiony Vivo 3S Xplay o przekątnej 5,7-cala w ogromnej rozdzielczości ekranu 2560x1440.
Jeśli 3S Xplay zostanie uruchomiony z 5,7-calowym wyświetlaczem 2560x1440 to gęstości ...
Czytaj więcej : Vivo 3S Xplay ekran 2560x1440, antutu 36258 Snapdragon 800 | Wyświetlone : 1736 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

JiaYu G2F za 82 dolary w Chinach

Nowy telefon jest JiaYu G2F będzie kosztował klientów chińskich zaledwie 82 dolary (499 Yuan)!

Obrazek

JiaYu G2F oficjalnie będzie dostępne tylko z TD-SCDMA dla sieci China Mobile 3G, ale podobnie jak Xiaomi, JiaYu obiecał wypuścić wersję elefonu za 82 dolary kompatybilnego z bardziej popularnymi zakresami WCDMA używanymi na całym świecie.
Za mniej niż 100 dolarów (dla chińskich klientów) JiaYu G2F faktycznie oferuje klientom budżetowy smartfon, który obejmuje takie pozycje jak wyświetlacz 4,3-calowy z Gorilla glass ...
Czytaj więcej : JiaYu G2F za 82 dolary w Chinach | Wyświetlone : 34321 | Odpowiedzi : 191 | Dział : Nowości

Szybsze zużycie baterii aero2

Witam, mam pytanie czy to normalne że przy używaniu aero2 bateria szybciej sie rozładowuje niż przez wi-fi?
Telefon to overmax vertis i troche sie grzeje jak korzystam z aero2.
Czytaj więcej : Szybsze zużycie baterii aero2 | Wyświetlone : 1175 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania, problemy

Japan Display -5.4″ i 6.2″ w rozdzielczości 2,560 x 1,440

Jak się okazuje ekrany FullHD w smartfonach to nie szczyt możliwości. Obecnie więcej niż jeden producent pracuje nad wyświetlaczami wyższych rozdzielczości. Ostatni do gry wszedł Japan Display, który zaprezentował wyświetlacze o rozdzielczości 2560x1440
Obrazek

Firma zaprezentowała 2 panele o wymiarach 6,2 cala i 5,4 cala,w obu oferując taką samą rozdzielczość 2560 x 1440 pikseli. To, czy te panele zostaną zakwalifikowane jako "Quad HD" lub 4K jest przedmiotem dyskusji, ale jesteśmy bardziej zainteresowani tym, co wyświetlacze ...
Czytaj więcej : Japan Display -5.4″ i 6.2″ w rozdzielczości 2,560 x 1,440 | Wyświetlone : 1468 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Zopo C2 z 8 rdzeniowym procesorem już w listopadzie?

Druga generacja telefonu Zopo C2 ( Zopo ZP1000 ) zostanie wyposażona w 8-rdzeniowy procesor tajwańskiego producenta MediaTek o symbolu MT6592.

Obrazek

Wcześniej informacje sugerowały, że następna generacja Zopo C2 (ZP1000) będzie posiadała 5-calowy 1080 wyświetlacz, ale zdjęcia które wyciekły na Weibo pokazują większy 6-calowy ekran. Tylko tył C2 jest pokazany na tym zdjęciu, ale może spodziewać się że Zopo ZP1000 może być dość duże i grube.

Patrząc z bliska tylny głośnik można zobaczyć w dolnej ...
Czytaj więcej : Zopo C2 z 8 rdzeniowym procesorem już w listopadzie? | Wyświetlone : 3422 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Nowości

Przycisk HOME

wrzuciłem sobie dosyć ciekawy ROM w wersji 4.2.3 na mój Amoi N828. Bardzo nie pasuje mi jednak zainstalowana aplikacja 3D Home, która nie koniecznie trafiła w mój gust i której nie mogę usunąć. Poradziłem sobie z tym jakoś instalując GO launcher EX jednak nie odbyło się to bez problemów - przycisk HOME przestał działać :( Po przejściu na 3D Home działa poprawnie. I teraz moje pytania:
- czy mogę w jakiś sposób bezboleśnie usunąć 3D ...
Czytaj więcej : Przycisk HOME | Wyświetlone : 885 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pytania, problemy

Android A 1000

WITAM może ktoś mnie podpowie jaki zamiennik baterii będzie pasowal do tego tel. bateria o wymiarach 52*46*4
Czytaj więcej : Android A 1000 | Wyświetlone : 957 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Lenovo a850

Witam, czy któryś z użytkowników zdecydował się na kupno Lenovo a850 i mógłby napisać jakąś mini-recenzję?

Pozdrawiam

Wysyłane z mojego GT-B7510 za pomocą Tapatalk 2
Czytaj więcej : Lenovo a850 | Wyświetlone : 10390 | Odpowiedzi : 31 | Dział : Lenovo A850

SONY czy ZOPO pierwszym 8-rdzeniowym telefonem?

Trwa coraz bardziej zacięta walka pomiędzy producentami telefonów o palmę pierwszeństwa do uruchomienia pierwszego prawdziwego 8-rdzeniowego procesora.

Obrazek

Ostatnio do tej rywalizacji stanął SONY który ma ambitne plany na zwiększenie udziału w rynku telefonii mobilnej.
W planach sony jest przejęcie Ericssona i zastosowanie wydajnych 4 i 8 rdzeniowych procesorów MediaTek.
12 listopada na konferencji prasowej w Szanghaju Sony zaprezentuje telefon Sony Tianchi który prawdopodobnie będzie wyposażony w procesor MTK6592 pozwalający na pracę 8 rdzeni równocześnie. ...
Czytaj więcej : SONY czy ZOPO pierwszym 8-rdzeniowym telefonem? | Wyświetlone : 1281 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39569