Teraz jest 29 gru 2025, o 10:15

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

THL T5 kolejny tani telefon 4,7 cala 4x1,3GHz

Do rywalizacji wśród telefonów kosztujących mniej niż 130 dolarów dołączył THL z modelem THL T5, który na razie dostępny jest tylko w zakresach TD-SDMA!

Obrazek

THL T5 kosztuje w Chinach zaledwie 899 juanów (130 dolarów) , czyli w tej samej cenie jak Huawei 3X, iOcean X7HD, Jiayu G2F i Voto V5.

Telefon ma ten sam chip quad-core MT6582 o częstotliwości 1.3GHz jak powyższe modele, 1GB pamięci RAM, ma 4,7-calowy ekran QHD, 8-megapikselowy aparat z tyłu ...
Czytaj więcej : THL T5 kolejny tani telefon 4,7 cala 4x1,3GHz | Wyświetlone : 3403 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Sprawdzenie telefonu

Witam
Zakupiłem niedawno klona Galaxy Note 2 i mam pytanie. Jakim programem można sprawdzić w telefonie jaki posiada procesor, ile ramu itp. Sprawdzałem dwoma, ale padały w nich różne wartości. Pytam ponieważ wydaje mi się że sprzedający podał na aukcji nieprawdziwe wartości tego telefonu.
A może jest ktoś z Warszawy lub okolic aby mógł sam ocenić co ten telefon posiada.
Pozdrawiam
Czytaj więcej : Sprawdzenie telefonu | Wyświetlone : 2730 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Pytania, problemy

OTG w telefonie bez ...

Zrobiłem sobie roota... wszystko fajnie pięknie szło. Szczęśliwy w skrzynce zobaczyłem, że przyszedł kabel OTG typu Y zainstalowałem USB OTG helper ale telefon nie wykrywa sprzętu, ani myszki ani pendrive.
Próbowałem innych appek ale tez nie rusza. Robił ktoś to w telefonie, który teoretycznie nie obsługuje tej funkcji?
Czytaj więcej : OTG w telefonie bez ... | Wyświetlone : 1223 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Jiayu S2 Smukły 8-rdzeniowy telefon z LTE

JiaYu z nowym rokiem chce nam zaprezentować swój nowy flagowy smukły martfon JiaYu 2S z elementami ze stali nierdzewnej

Obrazek

Jiayu S2 będzie drugim z seri "S" , w JiaYu S1 zastosowany był procesor Snapdragon 600, JiaYu S2 zostanie wyposazony w 8-rdzeniowy procesor tajwańskiego producenta MediaTek
Jak S2 posiada 5-calowy wyświetlacz 1920 x 1080 i aparat 13 z matrycą megapikseli, posiada także przednią 8 megapikselową kamerę, baterię o pojemności 2000mAh i tylko 6mm grubości z ...
Czytaj więcej : Jiayu S2 Smukły 8-rdzeniowy telefon z LTE | Wyświetlone : 13655 | Odpowiedzi : 27 | Dział : Nowości

Huawei Honor 3X 8x1,7 GHz za 280$ w Chinach od 8 stycznia.

Niedrogi ośmiordzeniowy Huawei Honor 3X trafi oficjalnie do sprzedaży w Chinach w dniu 8 stycznia za 280 dolarów.

Obrazek

Huawei 3X to mocniejszy brat Huawei Honor 3C który sprzedaje sie doskonale już od kilku tygodni. Co odróżnia 3X od 3C to większy 5,5-calowy wyświetlacz 720p i czterordzeniowy procesor MT6592 taktowany zegarem o częstotliwości1.7GHz.
Huawei Honor 3X posiadae również 2GB RAM, 32GB pamięci wbudowanej, 13-megapikselowy aparat główny z ochroną przeciw odciskom palców na obiektywie, 5 mega ...
Czytaj więcej : Huawei Honor 3X 8x1,7 GHz za 280$ w Chinach od 8 stycznia. | Wyświetlone : 1583 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Przydatne aplikacje-Wasze propozycję

Cześć! Jako, że dotarł mój telefonik, a to mój pierwszy poważniejszy model z androidem, chciałem się dopytać jakie aplikacje polecacie do różnych zadań. Używam telefonu do wszystkiego: gps, muzyka, internet, studia itd. Do każdej czynności wgrywacie swoje odpowiedniki czy oferowane przez producentów Wam wystarczają?
Czytaj więcej : Przydatne aplikacje-Wasze propozycję | Wyświetlone : 8636 | Odpowiedzi : 21 | Dział : Przydatne Programy i Aplikacje

strony ruskie

Witajcie
Potrzebował bym z Rosji/Ukrainy sprowadzić trochę stopów lutowniczych niskotopliwych. Czy znacie może jakieś strony za wschodniej granicy działające na zasadzie allergo/aliekspress? Chodzi mi o zabezpieczenie na wypadek jak by sprzedawca nie wywiązał się z umowy.
Czytaj więcej : strony ruskie | Wyświetlone : 1158 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania, problemy

Pamięć ROM

Jeśli telefon ma 4GB ROM to ile powinien mieć jej faktycznie widocznej w ustawieniach- pamięć- phone storage?
Teoretycznie zblizoną ilość to dlaczego mam tylko 1,6GB? ja czegoś nie rozumiem czy mam 2GB ROM?
Czytaj więcej : Pamięć ROM | Wyświetlone : 1438 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

jak zwiększyć moc świecenia diody w telefonie ?

Witam,
czy jest jakiś program typu uncletools, w którym można zwiększyć moc świecenia diody flash w telefonie ?
Jeśli znacie odpowiedni program, wskażcie mi proszę gdzie tego szukać w ustawieniach. Dioda w trybie latarki w zasadzie nie świeci, ponieważ jej światło jest za słabe. Próbowałem już zmieniać programy do obsługi latarki ale nic to nie dało.

Pozdrawiam
Beny
Czytaj więcej : jak zwiększyć moc świecenia diody w telefonie ? | Wyświetlone : 1721 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

Lenovo S930 6 calowy, 4 rdzeniowy

Kolejną nowością rodem z Państwa Środka która zadebiutuje na targach CES jest Lenovo S930

Obrazek

Lenovo S930 to smartfon wyposażony w duży, bo aż sześciocalowy wyświetlacz prezentujący obraz w rozdzielczości HD (1280x720 pikseli).Telefon napędzany będzie przez dobrze znany czytelnikom telchina.pl chip MediaTeka MT6582 o częstotliwości taktowania 1.3 GHz z dwurdzeniowym układem graficznym Mali-400MP2 wspomagane przez 1 GB pamięci RAM, i 8 ROM
W telefonie znalazło się miejsce dla 8-megapikselowego aparatu głównego z diodą doświetlającą, kamery ...
Czytaj więcej : Lenovo S930 6 calowy, 4 rdzeniowy | Wyświetlone : 2282 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 157708 • Liczba wątków: 5381 • Liczba użytkowników: 39591