Witam, jakiś czas temu kupiłem sobie telefonik na aliexpress. Chiński Samsung s4.
Dziś postanowiłem, że zrobię root i zrobiłem tylko podczas robienia musiałem z menu serwisowego wybrać restore systemu, po co chwilę wyskakiwało touchwiz został zatrzymany. Po zrobieniu przywrócenia, telefon nie jest taki sam jak był. Brakuje mi tapet, przejść między oknami, blokowania ekranu, i dolnego menu tam gdzie jest telefon, kontakty, menu, sms, internet. Chciałbym aby telefon wyglądał tak jak wcześniej i aby był root. Czy mógłby mi ktoś pomóc ze znalezieniem romu do tego telefonu? (teraz niby mam 4.2). Jak mam zrobić całą kopie zapasową tego? Jakby w razie coś poszło nie tak chciałbym przywrócić obecny.
Usunąłem chińskie antutu i zainstalowałem nowe.
Procesor to MTK 6577 2x1ghz Universal5410 (miał być niby 6579 4x1.6ghz )
Ram wyświetla około 2gb, ale jest zużywane 1400mb, więc jest pewnie niecały 1gb.
Rozdzielczość 800x480
Ile jest pamięci to nie wiem tez dokładnie, po podłączeniu tel do pc pokazuje 2gb, więc pewnie w sumie będzie ze 4gb.(w ustawieniach pokazuje 2,46 + 10,27 nie jest włożona karta sd)
Chciałbym abym miał taki rom jak z początkiem telefonu.
Chciałbym również podkręcić trochę procesor , obecnie max do 1ghz, (no frills cpu control).
Z tyłu telefonu mam takie 2 miejsca w których powinny być chyba anteny a wystają same piny bo nawet są wyżłobienia w obudowie, ale niestety nic tam nie zrobiono. W obisie chińczyk mówił o radiu bez słuchawek, więc pewnie chodzi o to a drugie nie wiem do czego mogą być. (raczej to od radia i nfc)
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Aby lepiej się rozmawiało to zapraszam na gg 6710282.