Teraz jest 27 kwi 2025, o 23:38

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Huawei P8 specyfikacja ujawniona

Kilka dni temu pisałem o planach Huawei na 2015r, z których dowiadujemy się że firma chce się skupić na telefonach premium i ze średniej półki, ponieważ to bardzo dochodowy segment.

Obrazek

Przyczyną takiej decyzji jest ogromna konkurencja ze strony Xiaomi, Meizu i wszelkiego rodzaju mniejszych producentów Celem Huawei jest, aby zwiększyć sprzedaż za granicą i jakością znacznie p[rzewyzszać Xiaomi, OnePlus, OPPO i Vivo. Obrazek
Najnowszy flagowiec Huawei P8 zbudowany będzie z metalu, szkła i ceramiki, ...
Czytaj więcej : Huawei P8 specyfikacja ujawniona | Wyświetlone : 2965 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Coolpad ivvi k1 mini 4.7 mm grubości, 4.7 cala

Coolpad stworzył budżetowa sub markę IVVI która do tej pory wydała kilka telefonów, które nie wzbudziły większego zainteresowania poza chinami. Przełomowy okazał sięivvi k1 który okazał się najcieńszym smartfonem mierząc jedynie 4.7mm grubości.
Obrazek

Niedawno pisałem o tym telefonie, zastanawiając się czy będzie miał 4.7-calowy ekran, czy 4.7mm grubości. Właśnie okazało się że oba parametry są prawdziwe. Coolpad IVVI K1 mini ma gładkie teksturowane wykończenie, IR Blaster, 5 megapikselowy aparat z przodu i 8 mega ...
Czytaj więcej : Coolpad ivvi k1 mini 4.7 mm grubości, 4.7 cala | Wyświetlone : 1961 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Smartwatch dla dziecka

Rynek smartwatchowy rozrasta się, coraz więcej producentów dodaje ten gadżet do swojego portfolio.
Logiczną konsekwencją jest że ten uniwersalny gadżet ewoluuje w bardziej wyspecjalizowane podtypy.
Takim krokiem zapełniającym kolejną niszę są smartwatche dla dzieci.
Ich głównym zadaniem jest możliwość wezwania przez dziecko pomocy a rodzicom umożliwia zlokalizowanie dziecka w każdym momencie dzięki wbudowanemu modułowi GPS. Ich funkcjonalność sprowadza się do umożliwienia dziecku kontaktu z rodzicami i odwrotnie, stąd w standardzie znajduje się tu slot sim. ...
Czytaj więcej : Smartwatch dla dziecka | Wyświetlone : 1965 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Huawei zdradza plany na przyszłość.

Konkurencja na rynku low-end jest ostra. Istnieje wiele marek oferujących podobną specyfikację i podobną cenę. W walce o ten rynek muszą często sprzedawać z bardzo niskimi marżami, które mają wpływ na ich rentowność. Z tego powodu Huawei ma zamiar zwiększyć udziały w segmęcie telefonów z górnej półki.

Obrazek

Huawei - trzeci producent smartfonów na świecie, zamierza w tym roku skupić się na rynku high-end . Wiceprezes firmy Shao Yang powiedział ostatnio, że Huawei planuje sprzedać ...
Czytaj więcej : Huawei zdradza plany na przyszłość. | Wyświetlone : 2008 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Telefunken Selfie TS - czy możliwy hard reset?

Witam,

chciałbym się dowiedzieć czy w w/w modelu jest dostępny hard reset albo jakaś możliwość wgrania systemu od nowa. Młodszy brat od koleżanki zablokował sobie telefon i nie pamięta wzoru. Telefon chyba nawet nie jest przypisany do Google Play, bo gdy kilka razy otrzymałem komunikat o błędnym wzorze, to nie dostałem możliwości wpisania danych logowania w razie zapomnianego wzoru.
Czytaj więcej : Telefunken Selfie TS - czy możliwy hard reset? | Wyświetlone : 3213 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Landvo L200 - problem z ładowaniem

Dotarł do mnie w końcu mój L200.
Wszystko z nim OK, z wyjątkiem problemu z ładowaniem. Efekt jest identyczny jak tu:
https://www.youtube.com/watch?v=O8_TZsXVlVc

I teraz uwaga - ładowanie z powerbanka Xiaomi działa OK, dopóki powerbank NIE JEST podłączony też do ściany.
Ładowanie z USB laptopa działa OK, dopóki laptop NIE JEST podłączony do zasilania.
Żadna ładowarka "ścienna" nie ładuje poprawnie. Zmiana kabli nie ma wpływu na poprawność ładowania.

Mam ten ...
Czytaj więcej : Landvo L200 - problem z ładowaniem | Wyświetlone : 3332 | Odpowiedzi : 18 | Dział : Pytania, problemy

Manta x7 smartfon bez przycisków fizycznych.

Początkiem grudnia pisaliśmy o nowym smartfonie Manta X7, który jest kolejnym flagowcem rodem z Chin.
Obrazek

Smartfon odznacza się między innymi tym że nie posiada żadnych przycisków fizycznych.
Manta 7X posiada 5.5-calowy wyświetlacz w rozdzielczości Full HD znanej marki Sharp, procesor Qualcomm Snapdragon 801 o taktowaniu 2.5GHz, wspomagany przez 2GB pamięcią RAM i 32GB pamięci wbudowanej.
Ponadto na wyposażeniu znalazły się dwie 13-megapikselowe kamery Sony IMX 214 z przesłoną F/2.0.
Urządzenie posiada certyfikat IP55, gwarantujący ...
Czytaj więcej : Manta x7 smartfon bez przycisków fizycznych. | Wyświetlone : 2069 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Problem z naprawą gwarancyjną telefonu z Chin

Witajcie.
Mam problem z moim telefonem, mianowicie poszła płyta główna(najprawdopodobniej) po niecałych 6 miesiącach posiadania telefonu. Na stronie sprzedawcy Shenzhen Ele Technology Ltd. jest napisane, że przysługuje gwara na okres 13 miesięcy. No okej.

Piszę do sprzedawcy, że telefon padł, że naprawa $ 150 i mi napisał, że mam go odesłać do nich. Zapytałem o adres i co ma zawierać ewentualna paczka, a dostałem coś takiego:

" so now you are willing to send back ...
Czytaj więcej : Problem z naprawą gwarancyjną telefonu z Chin | Wyświetlone : 2340 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Pytania, problemy

Chance to win Axgio Neon N3 from tinydealforum.com

Hello, telchina, so glad to inform you that we have opened our own forum recently, http://www.tinydealforum.com/

And we have divided the forum into several sections according to products and languages, we will update the newest information in each subforum.

Now, in order to celebrate our new forum, we hold a giveaway contest with several big prizes, like Axgio brand new phone - Neon N3, Xiaomi smart bracelet and Xiaomi ...
Czytaj więcej : Chance to win Axgio Neon N3 from tinydealforum.com | Wyświetlone : 10738 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Tinydeal.com

Nibiru H1 + Xposed = zepsucie telefonu.

Witam

Jestem posiadaczem telefonu Nibiru Mars H1. Chciałem na nim poblokować uprawnienia aplikacji za pomocą Xposed.
Zainstalowałem ten program i po restarcie telefonu wyskoczył problem w postaci bootloopa.
Na telefon nie mogłem wgrać Xposed disabler ponieważ miałem wyłączony tryb debugowania USB.
Zrobiłem wipe telefonu przez RM.
Telefon wstał normalnie, zainstalowałem wszystkie aplikacje i dałem sobie spokój z Xposed.

Teraz zauważyłem że telefon od 20% do 100% ładuje się nawet 2 godziny!
Wcześniej ze względu na ...
Czytaj więcej : Nibiru H1 + Xposed = zepsucie telefonu. | Wyświetlone : 1426 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania, problemy

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570