Teraz jest 7 sie 2025, o 13:56

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Elephone pracuje nad własnym Flash Tool-em

Elephone pracuje intensywnie nad “Ele Flash” które ma być narzędziem do łatwej instalacji update-ów i ROM-ów.

Narzędzia do flashowania nie są niczym nowym i kilka firm produkujących smartfony zaprezentowało już takie narzędzia a dodatkowo jest kilka Flash Tooli uniwersalnych.

Zrzutu ekranu które możecie zobaczyc poniżej przedstawiają Ele Flash bedący ciągle w fazie rozwojowej ale możemy już zobaczyć że będzie on umożliwiał Back Up, organizację pamięci i instalację innych Rom-ów za pomocą pojedyńczego kliknięcia. W menu ...
Czytaj więcej : Elephone pracuje nad własnym Flash Tool-em | Wyświetlone : 1417 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

iOcean X7 HD - PROBLEM Z APARATEM

Witam użytkowników!

Mama taki problem, otóż nie działa mi tyli aparat. Nie mam przycisku do obrotu kamery. Przednia kamerka do rozmów działa, lecz drugi aparat niestety nie. Telefon nie spadł ani razu. Wiecie może co to może być za przyczyna? Może ktoś z was miał taki problem?

Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)
Czytaj więcej : iOcean X7 HD - PROBLEM Z APARATEM | Wyświetlone : 1652 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

OnePlus One w budżetowej wersji

Jeszcze dziś OnePlus zaprezentuje swój nowy produkt lub usługę, plotki sugerują że będzie to budżetowa wersja OnePlus One.Obrazek
Na Weibo opublikowano zdjęcia telefonu, który ma wygląd OnePlus i podobno jest to telefon budżetowy OPPO. Na zdjęciu widać że urządzenie ma ten sam metalowy panel wokół głównego aparatu i przycisk zasilania po prawej stronie.

W tym momencie trudno jest powiedzieć, czy to w rzeczywiście jest budżetowy telefon OnePlus , czy też urządzenie innego producenta.

Na ...
Czytaj więcej : OnePlus One w budżetowej wersji | Wyświetlone : 1865 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Podróbki zmorą Xiaomi

Xiaomi będąc jedną z najbardziej znanych i wpływowych Chińskich firm, zmaga się z problemem podróbek swoich produktów.

Obrazek

W zaszłym roku Xiaomi wprowadziło do sprzedaży Power Bank dla smartfonów i tabletów za bardzo atrakcyjną cenę. Ogłoszenie sprzedaży tego gadżetu spotkało się ze sporym odzewem ze strony potencjalnych klientów i firma spodziewała się odnotowania rekordowej sprzedaży. Jednakże realne ilość sprzedanych Power Banków osiągnęła 14.6 milionów sztuk co nie było nawet połową zakładanego poziomu.

Obrazek

Podczas jednej ...
Czytaj więcej : Podróbki zmorą Xiaomi | Wyświetlone : 1783 | Odpowiedzi : 6 | Dział : HydePark

Samsung czy iPhone ?

Spory na temat tego który smartfon jest lepszy, Samsung czy iPhone osiągnęły nowy, niższy poziom.
Dwóch kumpli mieszkających razem podczas wspólnego spożywania napoju bogów, piwa, rozpoczęło dyskusję na temat samsunga i iPhona.
Gdy logiczne argumenty sie skończyły kumple postanowili rozbić swoje butelki i zadziabać się nimi . Panowie ten spór przeżyli choc trafili do aresztu. Wszystko to wydarzyło się w USA w stanie Oklahoma w mieście Tulsa.

https://www.youtube.com/watch?v=B4ejHYmA69M

Źródło: ktul.com
Czytaj więcej : Samsung czy iPhone ? | Wyświetlone : 1546 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HydePark

Motorola Moto X model XT1058 (wersja amerykańska)

Witam!
Chcąc kupić nowszy model telefonu przeglądając internet natrafiłem na to forum. Zagłębiając się coraz bardziej w temacie zakupu telefonu z Chin np. ze strony Aliexpress. Doszukałem się kilku ciekawych propozycji kupna telefonów, w bardzo przystępnych cenach. Może nie jestem jakimś ekspertem w dziedzinie smartfonów ale swoją wiedzę jako taką mam :) Do rzeczy... Bardzo podoba mi się Motorola Moto X 2013 z tym że na Aliexpress są modele zazwyczaj w wesjach amerykańskich jak np. ...
Czytaj więcej : Motorola Moto X model XT1058 (wersja amerykańska) | Wyświetlone : 1960 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Jaki ROM do tego telefonu?

Witam.
Zakupiłem ostatnio telefon o nazwie Meimi S4 który wzorowany jest na iphonie 6 plus.
Posiada on procesor ARMv7 rev 4 (v7l) 2200Mhz ,oraz ma wgrane oprogramowanie YunOS 2.9.0.
Chciałbym wgrać na niego androida. Jaki rom będzie pasował?
Czytaj więcej : Jaki ROM do tego telefonu? | Wyświetlone : 2247 | Odpowiedzi : 5 | Dział : ROMy i Modyfikacje

OPPO R7 - PRAWDZIWY brak ramek bocznych w telefonie?

Obrazek

Ostatnio można było poczytać co nieco na temat Nubii Z9 która ma posiadać bardzo wąskie rami boczne, a może nawet wyświetlacz podobny do tego zastosowanego w najnowszym Samsungu S6 Edge, ... cała ta sytuacja dała powód do działania ludziom odpowiedzialnym za markę OPPO. Nie czekali zbyt długo i postanowili już teraz pokazać godnego rywala (jeśli chodzi o kwestie zagospodarowania przestrzeni z frontu urządzenia), dla obu przytoczonych telefonów. Mowa tutaj o OPPO R7, który bedzie ...
Czytaj więcej : OPPO R7 - PRAWDZIWY brak ramek bocznych w telefonie? | Wyświetlone : 2501 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Nowości

Madiatek zaprezentował 10 rdzeniowy procesor Helio X20

Gdy Mediatek jako pierwszy na świecie zapowiedział procesor 8-rdzeniowy Qualcomm wyśmiewał ten pomysł publikując w sieci szydercze filmy, a sam pospiesznie konstruował własny chip octacore. Jaka będzie reakcja na najnowszy 10 rdzeniowy Helio X20 ?
Obrazek

Ośmiordzeniowe procesory są już normą. Montowane są w najtańszych telefonach , jak i flagowcach. Obecnie najmocniejszym układem firmy MediaTek jest MT6795, który posiada osiem 64-bitowych rdzeni opartych o architekturę ARM Cortex-A53 i obsługuje transmisja danych LTE

Nowy 10 rdzeniowy ...
Czytaj więcej : Madiatek zaprezentował 10 rdzeniowy procesor Helio X20 | Wyświetlone : 3446 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Nowości

Huawei Honor 7 - metalowa obudowa i czujnik biometryczny

Obrazek
Do asortymentu młodej marki Honor, już za niedługo będziemy mogli dopisać nowy model. Następca flagowca Honor 6, zadebiutuje według plotek już w przyszłym miesiącu. Póki co, możemy podziwiać nowego Honor 7 na pierwszych zdjęciach które to dziś wyciekły.

Zdecydowanie można zauważyć nawiązanie stylistyczne do modelu Huawei Ascend Mate 7. Z tyłu nowego modelu, możemy dostrzec lekko wystający aparat (nie podoba mi się ten trend który zapoczątkował Apple), a w jego towarzystwie czujnik biometryczny. W ...
Czytaj więcej : Huawei Honor 7 - metalowa obudowa i czujnik biometryczny | Wyświetlone : 1601 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164959 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39579