Witam!
Chcąc kupić nowszy model telefonu przeglądając internet natrafiłem na to forum. Zagłębiając się coraz bardziej w temacie zakupu telefonu z Chin np. ze strony Aliexpress. Doszukałem się kilku ciekawych propozycji kupna telefonów, w bardzo przystępnych cenach. Może nie jestem jakimś ekspertem w dziedzinie smartfonów ale swoją wiedzę jako taką mam :) Do rzeczy... Bardzo podoba mi się Motorola Moto X 2013 z tym że na Aliexpress są modele zazwyczaj w wesjach amerykańskich jak np. XT1058 czyli AT&T czy wiecie jak taki telefon sprawował by się w PL? Chodzi głównie o zasięg, czy byłby zasięg 2G, 3G, LTE? Z tego co można wywnioskować Amerykańskie LTE nadaje na innym paśmie więc raczej u nas nie zadziała. Ale czy standardowy zasięg byłby w takim telefonie bez problemów odnajdywany 2G 3G? Może ktoś wie z własnego doświadczenia.
Tak na marginesie dodam że nigdy nie kupowałem telefonów z Chin ale mam coraz bardziej na to ochotę. Jeżeli nie Motorola to może skusił bym się na Nexusa 4. Z tego co się zorientowałem są to telefony tak zwane Refurbished czyli odnawiane, raczej mi to nie przeszkadza tylko żeby był w 100% sprawny technicznie i nie miał jakiś części zamiennych nie oryginalnych jak np. wyświetlacz. Co możecie powiedzieć mi o takich telefonach odnawianych. Jak wam się spisują po dłuższym użytkowaniu? Proszę o jakieś porady, może jakieś ciekawe sugestie. Dzięki za przeczytanie trochę długiego tekstu :) Pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi.