Teraz jest 26 kwi 2025, o 02:03

Nowości Nowości dla Nowości

Mapa strony Nowości » Dział : Nowości

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Goophone N4 - klon Samsunga Galaxy Note 4

To nie pierwszy raz kiedy chiński producent Goophone wypuszcza klon telefonu przed premierą oryginału ( dla przypomnienia podobna sytuacja miała miejsce z iPhonem 5 i Samsungiem Galaxy 5).
Obrazek
Na podstawie przecieków oraz plotek Goophone podołał stworzyć prawie idealną replikę nadchodzącego phabletu od Samsunga. Na frontowym panelu znajdziemy 5,7 calowy ekran (FHD),a pod nim trzy przyciski funkcyjne. Home button (środkowy przycisk) będzie fizyczny zaś pozostałe dwa (cofnij oraz ostatnio otwarte aplikacje) będą dotykowe. N4 napędzany ...
Czytaj więcej : Goophone N4 - klon Samsunga Galaxy Note 4 | Wyświetlone : 1549 | Odpowiedzi : 0

Samsung Exynos 5 Octa 5430

Samsung ujawnił specyfikacje techniczną swojego nowego ośmiordzeniowego układu -Exynos 5 Octa 5430. Układ ten znajdzie się pod maską Samsunga Galaxy Alpha oraz prawdopodobnie napędzać będzie kolejnego flagowca Meizu MX4.Obrazek
Układ składa się z czterech szybkich rdzeni cortex A15 działających z maksymalną częstotliwością 1,8 Ghz oraz czterech wolniejszych A7 których taktowanie będzie wynosić 1.3 Ghz. Jak łatwo się domyślić układ działa w oparciu o technologię big.LITTLE, która ma zapewnić wysoką wydajność przy tym nie obciążając zbytnio ...
Czytaj więcej : Samsung Exynos 5 Octa 5430 | Wyświetlone : 1309 | Odpowiedzi : 0

Tajemnicza premiera Huawei już niebawem

Huawei podgrzewa atmosferę przed prezentacją kolejnego smartfonu, która odbędzie się 04.09.2014.
Obrazek
Wielu analityków wierzy, że podczas tej konferencji zostanie zaprezentowany oficjalnie Huawei Ascend Mate 7 czyli nowy phablet przypominający wyglądem HTC One Max.
Obrazek
Byłoby to ciekawe wydarzenie gdyż smartfon ten wydaje się bardzo interesującym urządzeniem. Jego sercem miałby być autorski procesor Kirin 920. Na pokładzie mają się znaleźć dwa aparaty 13/5 MP. W zależności od wybranego przez nas wariantu będziemy mieć do dyspozycji ...
Czytaj więcej : Tajemnicza premiera Huawei już niebawem | Wyświetlone : 1087 | Odpowiedzi : 0

Noain M6 z 3D bez okularów!

Przyznaję szczerze pierwszy raz spotykam się z produktem chińskiej marki Noami.
Obrazek
Na pierwszy rzut oka Noami wygląda na typowy midendowy chiński smartfon. Designem przypomina delikatnie Xiaomi MI3, jednakże nie ma tu mowy o popularnym "klonowaniu". Noain M6 napędzany jest przez MTk6592 wspierany przez 2 GB ramu. Na pokładzie mamy 32 GB pamięci na nasze pliki, rozszerzalne za pomocą kart microSD. Fotki wykonamy za pomocą aparatu 8 lub 13 megapikseli. Producent pokusił się o 5,5 ...
Czytaj więcej : Noain M6 z 3D bez okularów! | Wyświetlone : 1065 | Odpowiedzi : 5

MIUI v6 dla Mi2 i Mi2S już w tym tygodniu!

Xiaomi dba również o posiadaczy troszkę starszych modeli z jego stajni.
Obrazek
Wiemy już na pewno, że modele Mi2 oraz Mi2S dostaną już w tym tygodniu dostanę aktualizację do MIUI v6 (oznacza to również aktualizację bazowej wersji anroida do 4.4). Nowe MIUI zyska przede wszystkim nowy płaski design. Niestety o nowych funkcjach/ficzerach możemy snuć tylko domysły. Wiemy również, że aktualizacja zawita w najbliższym czasie do użytkowników MiPada oraz MI3, nie wiemy jednak dokładnie kiedy. Na ...
Czytaj więcej : MIUI v6 dla Mi2 i Mi2S już w tym tygodniu! | Wyświetlone : 1026 | Odpowiedzi : 1

DOOGEE DG580 - klon OnePlus One

Już nas nawet nie dziwi, że Chińczycy klonują również własne marki. Takim przykładem jest nowy smartfon od Doogee model DG580.
Obrazek
Smartfon wyglądem niewątpliwie przypomina OnePlus One. Tak samo jak oryginału mamy do czynienia z 5,5 calowym ekranem niestety o sporo niższej rozdzielczości, a mianowicie 960x540. Od strony sprzętowej smartfon prezentuje parametry typowe dla tańszych chińczyków. I tak sercem słuchawki jest SoC MT6582M, wspierany przez 1 GB pamięci operacyjnej. Na pokładzie znajdziemy 8 GB pamięci ...
Czytaj więcej : DOOGEE DG580 - klon OnePlus One | Wyświetlone : 1514 | Odpowiedzi : 4

OPPO N1 mini

Chiński producent Oppo uruchomił w Indiach sprzedaż mniejszego i uboższego brata N1.
Obrazek
N1 mini napędzany jest przez Snapdragona 400 (1,6 GHZ),wspieranym przez 2 GB ramu. Użytkownik dostanie do dyspozycji 16 GB pamięci Producent zastosował 5 calowy ekran o rozdzielczości 1280 x 720. Na pokładzie znajdziemy również obrotową kamerkę (13 MP) znaną z dużego N1. Kolejnym ciekawym ficzerem jest nagrywanie w Ulra-HD. Smartfon kosztuje równowartość 440$, wydaje mi się, że smartfon jest skazany na porażkę ...
Czytaj więcej : OPPO N1 mini | Wyświetlone : 1201 | Odpowiedzi : 3

Lenovo A380T budżetowy smartfon z LTE i NFC!

Rozszalało nam się Lenovo i prezentuje nam kolejny smartfon. Tym razem jest to budżetowy model A380T z obsługą LTE.
Obrazek
Sercem smartfonu jest układ MTK6582M, wspierany przez 512 MB ram. Do dyspozycji użytkownika zostanie oddane 4GB pamięci wewnętrznej. Producent zastosował stosunkowo "mały" ekran o przekątnej 4,5 cala (FVGA), na pokładzie znajdziemy również dwa aparaty 5 i 2 megapikseli. Co nie spotykane w tańszych smartfonach Lenovo A380T posiada obsługę NFC. W chinach możemy nabyć smartfon za ...
Czytaj więcej : Lenovo A380T budżetowy smartfon z LTE i NFC! | Wyświetlone : 1221 | Odpowiedzi : 0

iBall Andi 5K Panther

Hindusi prezentują kolejny ośmiordzeniowy telefon. Tym razem jest to iBall Andi 5K Panther.
Obrazek
Na pokładzie smartfonu znajdziemy chip tajwańskiego producenta MTK6592M, wspierany przez 1 GB ram. Do dyspozycji użytkownika oddane zostanie 8 GB pamięci wewnętrznej rozszerzalnej za pomocą kart microSD. Producent pokusił się o 5 calowy ekran, ale rozdzielczość jest rozczarowująca wynosi 960x540. Fotku wykonany 8 lub 2 megapikselowym aparatem. Wadą smartfonu jest na pewno mała pojemność baterii - 1900 mAh. Całość działa pod ...
Czytaj więcej : iBall Andi 5K Panther | Wyświetlone : 1069 | Odpowiedzi : 4

Lenovo A916

Zgodnie z nowym modelem biznesowym Lenovo (wydawanie smartfonu co tydzień) dziś światło dzienne ujrzał model A916.
Obrazek
Producent zastosował 5,5 calowy ekran o rozdzielczości HD. Sercem smartofonu będzie ośmiordzeniowy układ z obsługą LTE od Mediateka. Przypuszczalnie będzie to MTK6592M lecz istnieje też cień szansy, że Lenovo pokusi się o mocarny MTK6595. Telefon posiada dwa sloty na kartę sim. Fotki wykonany 13 lub 3 megapikselowym aparatem. Całość będzie działała pod kontrolą Androida 4.4 z nakładką Vibe ...
Czytaj więcej : Lenovo A916 | Wyświetlone : 1890 | Odpowiedzi : 6

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39569