przez natalia.b » 13 kwi 2014, o 17:57
Nie ma to jak rzeczowe odpowiedzi :) Co mi da odsyłanie do ustawy skoro nie ma w niej odpowiedzi na moje pytanie. Mogę sobie poczytać w niej o prezentach i zasadach ich clenia jednak nie ma nic tam o dokumentach potrzebnych w przypadku przesyłki z nagrodą rzeczową.
Nie chodzi mi tu o próby oszukiwania UC czy innych kombinacji pewnie u nich rzadko kiedy przychodzi coś jako prawdziwy gift bez sprzedaży a u mnie będzie właśnie taki przypadek.
Może sprecyzuje sytuacje , w poprzednim miesiącu brałam udział w (ogłaszanym zresztą na tym forum) konkursie sklepu geekbuying.com i udało mi się wygrać jedną z nagród głównych. Jeżeli sklep nic nie ściemnia i faktycznie wyśle nagrodę podejrzewam że może trafić do oclenia i w tym wypadku będzie trzeba podać dokument zakupu z wartością , a ja żadnego zakupu przecież nie dokonałam więc nie wiem co im będzie wysłać. Nie jest to może jakaś duża wartość ale wolę się przygotować na taką ewentualność jak w UC wyjaśniać taką sytuację.
Dlatego też zapytuję na forum doświadczonych forumowiczów , po to chyba jest to forum aby się wypowiadać , radzić , polecać... mniej doświadczonym :)