Najczęściej zadawane pytania przy kupowaniu, pełen proces.

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Najczęściej zadawane pytania przy kupowaniu, pełen proce

Postprzez Doman » 9 paź 2014, o 11:01

Czy jezeli sprzedawca na Ali nie ma jeszcze zadnego feedbacka to jest jakies ryzyko, ze Ali bedzie robili problemy przy ew. refound? Maja cos takiego w regulaminie? Bo dla porownania na Allegro zeby skorzystac z Programu Ochrony Kupujacych sprzedawca musi posiadac wiekszosc komentarzy pozytywnych.
Doman
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Xiaomi Redmi 3/4

Postprzez casines » 10 paź 2014, o 15:11

Kupiłam ostatnio telefon na aliexpress, czekam na wysyłkę od prawie 2 tygodni. Na moje pytanie kiedy zostanie wysłany sprzedawca odpowiedział ze telefon został wysłany. Na aliexpress cały czas widnieje 'Awaiting Shipment'. Co mam zrobić w takiej sytuacji ? Dodam że sklep dość duży, prawie 30k punktów
casines

Telefon:: s 2
ROM: 16

Postprzez karolw2 » 10 paź 2014, o 15:18

Co to za sklep.???
karolw2

Pochwały: 4
Telefon:: Nokia

Postprzez casines » 10 paź 2014, o 15:25

casines

Postprzez karolw2 » 10 paź 2014, o 15:28

Podał numer przesyłki???
Możliwe że tylko zarezerwował numer na jakieś poczcie ale nie ma towaru na stanie i czeka na dostawę i dopiero jak dostanie telefony to wyśle.
karolw2

Pochwały: 4
Telefon:: Nokia

Postprzez casines » 10 paź 2014, o 15:33

No właśnie nic nie podał, nie kliknął nawet na aliexpress że zostało wysłane ale twierdzi że wysłał :/
casines

Postprzez Doman » 10 paź 2014, o 15:35

casines
Mamy ten sam problem (rowniez Fantacy). Kupilem 2 telefon 21 wrzesnia. Ma jeszcze 4 dni do wysylki, twierdzi ze juz wyslal, i ze dzisiaj albo jutro uzupelni tracking number. Niby duzy i sprawdzony sklep, ale chyba cos kombinuja.
Doman
AKTYWNY

Postprzez casines » 10 paź 2014, o 15:41

Mam nadzieję że to z powodu wielu zamówień mają takie obsuwy z tym wysyłaniem towaru. Poprosiłam go żeby podał mi tracking number, zobaczymy co odpisze...
casines

Postprzez Doman » 10 paź 2014, o 21:08

Jaki tel zamowilas? Ja tez poprosilem o tracking to mi napisal czy bym mogl przedluzyc mu termin o jeden dzien, bo juz sie konczyl :-D W sumie zalezy mi na telefonie wiec sie zgodzilem, a ze wypadl akurat weekend to termin sam przedluzyl sie o 3 dni :)

No nic, poczekam, ale cos mi tu kombinuja :/
Doman
AKTYWNY

Postprzez webAppUser » 10 paź 2014, o 23:38

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

znalażłem iiny sklep i dostępny przez ebay, ale niestety nie ma certyfikatu CE ,a z tutaj podobno ma
szukam radia android do jak sie okazuje do nietypowego auta Mazda RX8, nanaviav ma idealna specyfikacje jaka jak potrzebuje, no i zestaw wchodzi w kokpit i działa z manualna klimatyzacja, większość dostępnych jest na usa automatyczna klima więc u mnie nie podjedzie.
webAppUser

Telefon:: Jiayu g4s

Postprzez casines » 11 paź 2014, o 19:38

Doman, Kingzone K1. Poprosiłam wczoraj rano o tracking to powiedział że zostanie uzupełniony w ciągu 24h, czego w dalszym ciągu nie zrobił. Zaczynam sie denerwować tą sytuacją :/
casines

Postprzez blue_voyager » 11 paź 2014, o 19:56

Jeśli nie podał numeru wysyłki, to pewnie masz możliwość anulowania zamówienia. Kliknij "Cancel order" a zobaczysz jak szybko uzupełni numer przesyłki. W przeciwnym razie Alli zamknie zamówienie i zwróci Ci pieniądze.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI