Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj') Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Czy jezeli sprzedawca na Ali nie ma jeszcze zadnego feedbacka to jest jakies ryzyko, ze Ali bedzie robili problemy przy ew. refound? Maja cos takiego w regulaminie? Bo dla porownania na Allegro zeby skorzystac z Programu Ochrony Kupujacych sprzedawca musi posiadac wiekszosc komentarzy pozytywnych.
Kupiłam ostatnio telefon na aliexpress, czekam na wysyłkę od prawie 2 tygodni. Na moje pytanie kiedy zostanie wysłany sprzedawca odpowiedział ze telefon został wysłany. Na aliexpress cały czas widnieje 'Awaiting Shipment'. Co mam zrobić w takiej sytuacji ? Dodam że sklep dość duży, prawie 30k punktów
Podał numer przesyłki??? Możliwe że tylko zarezerwował numer na jakieś poczcie ale nie ma towaru na stanie i czeka na dostawę i dopiero jak dostanie telefony to wyśle.
casines Mamy ten sam problem (rowniez Fantacy). Kupilem 2 telefon 21 wrzesnia. Ma jeszcze 4 dni do wysylki, twierdzi ze juz wyslal, i ze dzisiaj albo jutro uzupelni tracking number. Niby duzy i sprawdzony sklep, ale chyba cos kombinuja.
Mam nadzieję że to z powodu wielu zamówień mają takie obsuwy z tym wysyłaniem towaru. Poprosiłam go żeby podał mi tracking number, zobaczymy co odpisze...
Jaki tel zamowilas? Ja tez poprosilem o tracking to mi napisal czy bym mogl przedluzyc mu termin o jeden dzien, bo juz sie konczyl W sumie zalezy mi na telefonie wiec sie zgodzilem, a ze wypadl akurat weekend to termin sam przedluzyl sie o 3 dni :)
znalażłem iiny sklep i dostępny przez ebay, ale niestety nie ma certyfikatu CE ,a z tutaj podobno ma szukam radia android do jak sie okazuje do nietypowego auta Mazda RX8, nanaviav ma idealna specyfikacje jaka jak potrzebuje, no i zestaw wchodzi w kokpit i działa z manualna klimatyzacja, większość dostępnych jest na usa automatyczna klima więc u mnie nie podjedzie.
Doman, Kingzone K1. Poprosiłam wczoraj rano o tracking to powiedział że zostanie uzupełniony w ciągu 24h, czego w dalszym ciągu nie zrobił. Zaczynam sie denerwować tą sytuacją :/
Jeśli nie podał numeru wysyłki, to pewnie masz możliwość anulowania zamówienia. Kliknij "Cancel order" a zobaczysz jak szybko uzupełni numer przesyłki. W przeciwnym razie Alli zamknie zamówienie i zwróci Ci pieniądze.