Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Najczęściej zadawane pytania przy kupowaniu, pełen proce

22 paź 2014, o 18:56

Screena aukcji powinieneś mieć w zakładce zamówień.

22 paź 2014, o 19:54

No właśnie w tym problem, że jak klikam w link to wyskakuje, że strony nie znaleziono.

28 paź 2014, o 20:52

Wczoraj kupilem coolpaa f1, a dzis pojawily sie kupony i chcialem ten zakup cancelowac. Zakup jest w statusie czeka na wysylke (awaiting for shipment). Czy jak klikne cancel, to zwroca mi calosc sumy, jaka zabrali? Jak to wyglada?

28 paź 2014, o 21:00

Sprzedawca może odrzucić Twój cancel podając numer przesyłki. Zmieni się wtedy status zamówienia na wysłany i już nie zrezygnujesz. I jak znam życie tak pewnie zrobi żeby nie tracić sprzedaży.

28 paź 2014, o 21:09

skawin napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przez przypadek kliknąłeś na przycisk i potem jeszcze raz przez przypadek potwierdziłeś że otrzymałeś towar klikając drugi raz? :D

28 paź 2014, o 21:14

Też się zastanawiam jak można przez przypadek potwierdzić confirm goods received. To wymaga trzech klików. Raz można kliknąć przypadkiem, ale trzy razy? :-D

30 paź 2014, o 15:23

Witam. A co oznacza opis przy dostawie/ - Dostawa:
Free Shipping to Poland via Seller's Shipping Method. Jaka pocztą to wysyła kitajec?

30 paź 2014, o 17:53

Taką jaką sobie wybierze.

30 paź 2014, o 17:58

na wielbłądzie sam z tym jedzie ;)
kitajców jest dużo i maja wiele sposobów

31 paź 2014, o 16:31

Witam
mam pytanie, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie działają takie kupony
Spoiler:

znalazłem taki kupon na stronie sklepu jakiegoś gościa z koszulkami, czy jak kupię ten kupon za 2$ to mogę zrobić u niego zakupu o wartości 50$ czy jak to działa? proszę o pomoc? można kupić tylko jedną rzecz czy kilka ?

pozdrawiam

31 paź 2014, o 16:38

Jak kupisz u niego ,za co najmniej 50$ odejmie 2$.

31 paź 2014, o 16:55

ależ promocja:) ale dzieki wielkie już będę wiedział o co w tym wszystkim chodzi :)
Odpowiedz